Munkatársunktól 2021.10.23 12:46 Frissítve: 2021.10.23 13:31

UEFA-döntés: „Ordít a kettős mérce” – vita a büntetésekről

Nem az angolok büntetése enyhe, hanem a magyaroké súlyos – mondta Dr. Borbély Zoltán a Mandinernek az Eb-n történtekért kiszabott UEFA-büntetések kapcsán, és ezzel a megállapítással kezdődött a Mandiner Sport vitapodcastje, a Jobbfelső: pipa második adása. A háziasszony Csisztu Zsuzsa és a Mandiner Sport munkatársa, Edvi László a Telex labdarúgó szakújságírójával, Hrutka Jánossal és a Nemzeti Sport főszerkesztőjével, Szöllősi Györggyel beszélgetett.

 

„Nyilván történtek olyan események Angliában is, amelyek mellett nem mehetünk el szó nélkül. Nyilván annak a hátterébe nem látunk bele, miért telik több hónapba is, amire megszületik egy ilyen döntés, mire mindennek a végére járnak. Az a lényeg, hogy megszületett ez a döntés, és hát sokban nem különbözik a magyar büntetéstől”kezdte az UEFA-büntetések témakörét a Mandiner vitapodcastjében a 24-szeres válogatott labdarúgó, Hrutka János.

„Ordít a kettős mérce – folytatta lapunk főszerkesztője, Szöllösi György. Megkockáztatom, ez a három hónapos késéssel meghozott szankció is azért született meg egyáltalán és azért nem söpörték szőnyeg alá az egész ügyet – bár azzal, hogy időben eltávolodtunk a történtektől, óhatatlanul ebbe az irányba tolta az UEFA az ügyet, hogy felejtődjön el, ne legyenek frissek az indulatok –, mert bár nincsenek illúzióim abban, hogy mennyire hangos a magyar sajtó szava, napirenden tartottuk a témát. Állandóan, amikor az igazságtalanabbnál igazságtalanabb ítéleteket kirótták a magyar futballra, mindig szóvá tettük, hogy az ezerszer durvább szabálysértésekért, amelyek a Wembleyben történtek, nem fog soha büntetni az UEFA? Végül nagy nehezen a lehető legkisebb büntetést kapták meg, nem nagyon lehet rá szavakat találni.”

„Abszolút kettős mérce érvényesül – tette hozzá Edvi László.– Nem vagyok ettől boldog. Ha az én tehenem megdöglött, én nem akarom, hogy a szomszéd tehene is megdögöljön. Én azt szeretném, hogy mindegyik tehén maradjon életben, mindenütt tele legyenek a stadionok, mindenütt szurkolhassunk. Az lenne a megoldás, ha megtalálnánk azokat az embereket, akik bűnösök voltak, és őket büntetnénk meg.”

 

A teljes beszélgetést az alábbi videóban hallgathatja meg!

 

 

2021.12.05 23:00:28

Magyar válogatott N. PÁL JÓZSEF

ALAPVONAL. Az, hogy a futballról való vélekedést az érzelmek határozzák meg, több mint száz éve tudható, miként az is: hozzáállásunk előjele alkalomról alkalomra változhat-változik. A győzelem mámorral, a vereség letargiával, dühvel jár, s egyáltalán nem mindegy, melyiket éltük át legutóbb.

2021.11.28 22:01:01

Magyar válogatott PIETSCH TIBOR

Marco Rossinál az idén 36 játékos szerepelt, közülük 21 volt hosszabb-rövidebb ideig valamelyik magyarországi akadémia növendéke.

2021.11.28 21:40:29

Magyar válogatott THURY GÁBOR

NS-VÉLEMÉNY. A fő nehézséget a felnőttfutballba belépés okozza.

2021.11.26 09:48:23

Magyar válogatott THURY GÁBOR

Gallowich Tibor és Sebes Gusztáv bizalmát is megkapta, de ritkán került be az Aranycsapatba.