V. GY. 2022.03.29 12:09 Frissítve: 2022.03.29 14:35

U21: Németh András-gól kellene a lengyelek ellen is

A belga Genk magyar légiósa, Németh András remek formában várja a Lengyelország elleni korosztályos Eb-selejtezőt.

A Genkben is jó formában játszó Németh András kapu előtti határozottságán sok múlik majd a lengyelek otthonában (Fotó: Földi Imre)

 

Nehéz ellenfél vár a magyar U21-es válogatottra kedden, a korosztályos csapat Lengyelország válogatottjával mérkőzik idegenben az Európa-bajnoki selejtező következő fordulójában. Bár bizakodásra adhat okot San Marino 4–0-s legyőzése, ám ha azt vesszük, hogy októberben Szegeden csupán 2–2-es döntetlen született a lengyelek ellen úgy, hogy a csütörtökön a San Marino ellen két gólt szerző Németh András előbb bal lábbal a 47. percben megszerezte a vezetést, majd az utolsó pillanatban, a 94. percben jobbal egyenlített, már árnyaltabb a kép.

Egyébként a Genkben futballozó, nagy tehetségnek tartott csatár az NSO Tv-nek nyilatkozva elmondta, jól érzi magát a belga csapatnál, ráadásul már a felnőttek között is szerzett gólt. Nyilván a bizalomnak és a rendszeres játéklehetőségnek tudható be Németh András jelenlegi jó formája is, hiszen a San Marino elleni Európa-bajnoki selejtezőn is meghatározó játékosa volt az U21-es válogatottnak.

„Kedden a lengyelek elleni meccs nehezebb lesz – mondta a 19 éves csatár. – Ahogy nekünk, úgy riválisunknak is kellenek a pontok. Harcos mérkőzésre számítok, olyanra, amelyen minden helyzetet ki kell használni.”

Bár fölényes győzelmet arattak a magyar fiatalok csütörtökön a Hidegkuti Nándor Stadionban rendezett Eb-selejtezőn, a csapat a novemberi, izraeli vereségével gyakorlatilag elveszítette az esélyét arra, hogy csoportja második helyén végezzen.

„Lengyelországban roppant nehéz összecsapás vár ránk – mondta korábban Gera Zoltán szövetségi edző. – A döntetlennel végződő hazai selejtezőnk jó kiindulási pont lehet ellenük, de a szegedinél is jobb teljesítményt kell nyújtanunk ahhoz, hogy elfogadható eredményt érjünk el.”

Bárhogy alakul a keddi mérkőzés, a magyar fiatalokra még két selejtező vár a B-csoportban. Június 3-án az első helyen álló német válogatott fogadja a mieinket, míg négy nappal később Lettországba utaznak a magyarok, és zárásként a jelenleg ötödik helyen álló együttessel mérkőznek meg.

U21-ES EB-SELEJTEZŐ
B-CSOPORT, 8. FORDULÓ
Március 29., kedd:

16.00: Lengyelország–Magyarország (Tv: M4 Sport) – élőben az NSO-n!
17.00:
Izrael–Németország
20.30:
San Marino–Lettország

 

2023.01.28 08:17:58

Magyar válogatott nemzetisport.hu

A válogatott Niessner Aladár ugyanabban a házban született, mint a nagy zeneszerző.

2023.01.26 23:09:59

Magyar válogatott nemzetisport.hu

2023.01.26 22:34:12

Magyar válogatott nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. Az európai szövetség és a FARE is vegye le a tiltólistájáról a történelmi Magyarország-jelképet.

2023.01.16 22:59:11

Magyar válogatott nemzetisport.hu

ALAPVONAL.Mészáros Ferenc, Bubu – így gondolom – az 1968–89 közötti, a világ közvetlen, majd tágabb élmezőnyéből lassan kiszoruló, de még reménnyel viselős magyar labdarúgás tán legszínesebb, egyértelműen magas színvonalat képviselő egyénisége volt.

2023.01.14 22:37:06

Magyar válogatott nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Kezdem a legegyszerűbbel, amikor a vetélytárs hibázik, ziccert hagy ki, későn lép közbe, elbotlik a labdában, és a balszerencsés mozdulatot a riporter kitörő örömmel köszönti, mintha a mieink érdeme lenne a másik bakija.