D. Á.
2023.05.25 16:25 Frissítve: 2023.05.25 17:29

U21: három újonc, köztük Lisztes Krisztián a válogatott keretében

Két utolsó felkészülési mérkőzését játssza a Gera Zoltán vezette U21-es válogatott az őszi Eb-selejtezők megkezdése előtt. A szövetségi edző ki is hirdette a mieink keretét a két meccsre – olvasható az mlsz.hu oldalán.

(Fotó: mlsz.hu)

 

A férfi U21-es válogatott tíz hónappal ezelőtt kezdte meg az idén ősszel kezdődő Eb-selejtező sorozatot megelőző felkészülési mérkőzéseit, és június közepén játssza két utolsó ilyen találkozóját: június 15-én 17.30-tól Nagyszombatban, a házigazda szlovákok ellen lépünk pályára, majd június 19-én 19.15-től az izlandiakat fogadjuk a Bozsik Arénában.

Gera Zoltán együttese az eddigi hat felkészülési mérkőzéséből ötöt (Bulgária, Litvánia, Azerbajdzsán, Görögország és Ciprus ellen) megnyert, egyedül a dánokkal szemben maradt alul a törökországi edzőtáborozása során.

A magyar válogatott keretében három U21-es újonc szerepel, a ferencvárosi Lisztes Krisztián, aki a klubcsapatában mutatott meggyőző teljesítményével érdemelte ki, hogy 18 évesen bekerülhessen az U21-esek közé, valamint a siófoki Horváth Milán és a Paks több poszton is bevethető játékosa, Vas Gábor.

„A legutóbbi összetartásunkon több újonnan behívott játékos is jó teljesítményt nyújtott, és az azóta eltelt hetekben is voltak néhányan, akik kiemelkedő teljesítményükkel kiharcolták maguknak a kerettagságot, ezért ezúttal kellemes gondjaink adódtak a válogatott névsorának összeállításakor. Komoly versenyhelyzet alakult ki a csapatban, elsősorban a támadó pozíciókban rendelkezünk bőséges választási lehetőséggel, bízom benne, hogy mindenki rendelkezésre áll majd a szlovákok és az izlandiak elleni meccseken. Két nehéz ellenfél vár ránk az utolsó két felkészülési mérkőzésen, amelyek fontos tapasztalatokkal szolgálhatnak az őszi Eb-selejtezők előtt” – mondta Gera Zoltán az mlsz.hu-nak.

A mieink június 5-én kezdik meg a felkészülést a két mérkőzésre.

AZ U21-ES VÁLOGATOTT KERETE

Kapusok: Hegyi Krisztián (West Ham United), Molnár Zsombor (Dorog), Dúzs Gellért (Bp. Honvéd)
Védők: Szabó Alex (Bp. Honvéd), Vas Gábor (Paksi FC), Iyinbor Patrik (Vasas), Horváth Milán (Siófok), Debreceni Ákos (Siófok)
Középpályások: Kovács Mátyás (MTK Budapest), Eördögh András (Bp. Honvéd), Bényei Ágoston (DVTK), Kosznovszky Márk (Kozármisleny), Kata Mihály (MTK Budapest), Kovács Barnabás (ZTE FC), Komáromi György (Puskás Akadémia), Kerezsi Zalán (Bp. Honvéd)
Támadók: Vitális Milán (ETO FC), Kocsis Dominik (Bp. Honvéd), Lisztes Krisztián (Ferencváros), Tóth Milán (Sturm Graz), Németh Dániel (ZTE FC), Horváth Krisztofer (Kecskeméti TE), Vancsa Zalán (Lommel)

2023.05.29 09:19:11

Magyar válogatott nemzetisport.hu

Harminc éve, 1993. május 29-én győztük le irányításával Írországot 4–2-re – Dublinban.

2023.05.23 19:22:44

Magyar válogatott nemzetisport.hu

Búcsúzott az U17-es kontinenstornától a Belvon-csapat, pedig a továbblépéshez elég lett volna a döntetlen is.

2023.05.20 19:05:17

Magyar válogatott nemzetisport.hu

U17-es labdarúgó-válogatottunk kétgólos vereséget szenvedett, de az írek ellen még kiharcolhatjuk a továbbjutást.

2023.05.17 19:30:57

Magyar válogatott nemzetisport.hu

Jobban kezdtek a walesiek a budapesti mérkőzésen, de remek arányban értékesítette helyzeteit a Belvon-csapat.

2023.05.16 23:16:17

Magyar válogatott nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. Hol tart a magyar utánpótlás az európai riválisokhoz képest?