U19: Elfáradtunk, nem bírtuk az iramot. Kijött a meccshiány – Tímár Krisztián

P. V.P. V.
Vágólapra másolva!
2022.03.30. 08:04
Bár sokáig vezetett a törökök ellen a magyar U19-es labdarúgó-válogatott a Győrben rendezett Eb-selejtezőn, végül 2–1-re kikapott, s nem jutott ki a júliusi Európa-bajnokságra. A mérkőzés után Tímár Krisztián szövetségi edző, és csapatunk gólszerzője. Benczenleitner Barna értékelt az NSO Tv-nek. 

Elfáradtunk, nem bírtuk az iramot. Nem tudtunk ugyanúgy játszani, mint az elsőben. Megterhelő heten vagyunk túl, sorozatterhelés, kétnaponta mérkőzéseket játszottunk. Olyan iramú meccseket, amelyeket a játékosaink nem tapasztalnak azokban a bajnokságokban, amelyekben szerepelnek, vagy nem játszanak eleget. Sajnos a mérkőzéshiány kijött a második félidőre, a fáradtság pedig hibákat szült. Ebben a csapatban vannak karakterek, egyéniségek, az lenne jó, ha minél többet és minél magasabb szinten játszanak. A magyar foci jövője az lenne, ha elkezdenénk a fiatalok felé nyúlni, lehet rájuk építeni” – értékelt Tímár Krisztián szövetségi edző az NSO Tv-nek.

Nagyot küzdöttünk, büszke vagyok az egész csapatra, a stábra, mert nagyot mentünk ezen az Eb-selejtezőn. Szomorú vagyok, hogy a gólom nem párosult győzelemmel, és tudtunk több gólt szerezni, mert szerintem jól játszottunk, csak a végén nagy volt a nyomás” – mondta Benczenleitner Barna kicsit a könnyeivel is küszködve.

U19-ES EB-SELEJTEZŐ, ELITKÖR
1. CSOPORT, 3. FORDULÓ
MAGYARORSZÁG–TÖRÖKORSZÁG 1–2 (1–0)
Győr,
ETO Park,500néző.Vezette:Al-Emara (finn)
Magyarország:Senkó – Szujó, Csinger, Debreceni Á. – Kovács M. (Kerezsi, 60.), Bényei (Simut, 84.), Horváth A. (Nagy O., a szünetben), Sztojka (Biben, 75.), Benczenleitner – Németh D. – Vancsa (Gera Za., 84.).Szövetségi edző:Tímár Krisztián
Törökország:
Cetin – Yigit, Bayram, Erciyas, Gülay – Elmaz – Beyaz (E. Demir, 90+7.), Karaal (Sönmezsoy, 55.), Zehir (Akgün, 71.), Aydin (Karatas, 90+6.) – Altunbas.Szövetségi edző:Onur Zayim
Gólszerző:
Benczenleitner (22.), ill. Akgün (81.), Elmaz (90+4. – 11-esből)

A csoport másik mérkőzésén
Skócia–Izrael 0–1(R. Revivo 88.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik