U16: debütált a válogatottban a Nemzeti Sport felfedezettje

P. K.P. K.
Vágólapra másolva!
2022.03.01. 18:43
null
Mendi Ronaldo (17) kedden bemutatkozott az U16-os válogatottban (Fotó: mlsz.hu)
A Nemzeti Sport Online Külföldi tapasztalatok sorozatában február elején mutattuk be a Mainz U16-os csapatának magyar támadóját, Mendi Ronaldót, aki nem sokkal a cikk megjelenése után meghívót kapott a magyar korosztályos válogatottba, és kedden, a belgák elleni, idegenbeli felkészülési meccsen debütált is az U16-os csapatban.

 

A 2006-os születésű Mendi Ronaldót (ahogy a családja hívja és a környezete nevezi, anyakönyvezett nevén Mendi Ronald) először 2016-ban mutattuk be a Nemzeti Sport Online-on, tehetségével már akkor kiemelkedett társai közül. Akkor még itthon futballozott, de már járt külföldi tesztelésekre, és azóta Németországba költözött a családjával, az 1. FSV Mainz 05 U16-os csapatában játszik.

A tehetség édesapja, Mendi Norbert február elején nyilatkozott a Külföldi tapasztalatok sorozatunkban fia eddigi útjáról, majd nem sokkal a cikk megjelenését követően megérkezett a magyar U16-os válogatott meghívója.

Mendi Ronaldo februárban Telkiben már együtt edzőtáborozhatott a korosztályos csapattal, majd a keddi, belgiumi felkészülési mérkőzésre is meghívót kapott. Igaz, hogy közben a német korosztályos válogatottba is meghívták, de nem volt kérdés számára, hogy a magyar csapatot választja, és kedden Belgium ellen már debütált is Tubizében. Kezdőként, egy félidőt játszott, a belgák a második játékrészben szerzett két góllal 2–0-ra nyertek.

A Belvon Attila vezette U16-os csapat mostani keretében Mendin kívül három légiós szerepelt, Fenyő Noah és Harangi Aiden az Eintracht Frankfurtból, Balabás Bence az Austria Wienből. A csapat csütörtökön is megmérkőzik a belgákkal, de Mendi azon a meccsen már nem lép pályára, mert csak a keddi találkozóra engedte el a Mainz, holnap már klubja U17-es csapatával edz.

A Dániában élő, U15-ös válogatott Németh Hunor után Mendi Ronaldo a második olyan fiatal tehetség, aki azt követően kapott meghívót és játszhatott a korosztályos válogatottban, hogy bemutattuk Külföldi tapasztalatok sorozatunkban.

U16-OS FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
Belgium–Magyarország 2–0 (0–0)
Tubize (Belgium).
Magyarország: Radnóti Dániel – Almomani Nathaniel (Lengyel Noel, 83.), Ásványi Domokos, Kaczvinszki Dominik, Lajcsik Vencel – Fenyő Noah, Harangi Aiden, Bagi Ádám (Kern Martin, 59.) – Somfalvi Bence (Balabás Bence, 59.), Vidnyánszky Mátyás (Schneider Nándor, 59.), Mendi Ronaldo (Galántai Tamás, 46.)

A magyar U16-os válogatott kerete

Kapusok: Radnóti Dániel (FTC), Molnár Mátyás (Honvéd-MFA)

Védők: Lengyel Noel (Főnix), Almomani Nathaniel (MTK Budapest), Ásványi Domonkos (Puskás Akadémia), Umathum Ádám (Győri ETO), Kaczvinszki Dominik (Honvéd-MFA), Lajcsik Vencel (Honvéd-MFA), Silimon Lóránt (DVTK)
Középpályások: Fenyő Noah (Eintracht Frankfurt), Harangi Aiden (Eintracht Frankfurt), Balabás Bence (Austria Wien), Kern Martin (Puskás Akadémia), Tóth Levente (Honvéd-MFA), Bagi Ádám (FTC), Galántai Tamás (Puskás Akadémia)
Támadók: Somfalvi Bence (Puskás Akadémia), Mendi Ronaldo (Mainz). Simon Benedek (Honvéd MFA), Vidnyánszky Mátyás (Győri ETO), Schneider Nándor (Puskás Akadémia)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik