S. T. J. 2021.06.24 00:07 Frissítve: 2021.06.24 23:06

Szép volt, fiúk!; Marosiban Djokovics-vér pezseg

A Nemzeti Sport csütörtöki számából ajánljuk.

 

• Djordje Kamber, a Bp. Honvéd hátvédje befejezte NB I-es pályafutását, a futballnak azonban még nem fordít hátat. A kispestiek NB III-as együttesénél folytatja játékosként, edzőként és mentorként. A hátvéd-középpályás 2008-ban érkezett Magyarországra, Diósgyőr, Zalaegerszeg és Győr érintésével igazolt végül meg jelenlegi klubjához. Összesen kétszer lett bajnok és egyszer kupagyőztes, az első osztályban 377 bajnokin lépett pályára. Hogy miért váltott, arról is beszélt lapunknak.

• Az esztendő végén megújuló öttusasport utolsó mohikánjainak egyike, akit azonban sosem lehet leírni, mert 37 esztendeje ellenére is tartja a lépést a fiatalokkal. Az idén rossz rajtot vett, csak a 26. helyen végzett a budapesti világkupaverseny főpróbájának tartott nemzetközi fedett pályás versenyen. Onnantól viszont folyamatosan javuló tendenciát mutat, Kairóból már világbajnoki címmel tért haza. Sokan vélik úgy, hogy a kétszeres egyéni világbajnok és olimpiai bronzérmes Marosi Ádám megérdemelné pályafutása csodás (olimpiai érmes) zárását.

• Ötévnyi stabil teljesítmény után az olimpiai válogatót elrontotta a Budapesti Honvéd nyolcszoros világbajnoka, Medveczky Erika, aki azért így sem marad le Tokióról: K–2 500 méteren Csipes Tamarával versenyezhet, és közben próbálja kizárni a négyessel kapcsolatos érzéseit. Lapunknak arról is beszélt, hogy korábban a nem szakmai kérdésekben is sokszor tartotta egyben a négyes hajót, mindez azonban nem sokat számít, ha valaki csak az olimpiai válogató eredményét nézi. Medveczky pedig tisztában van vele, hogy magának tette nagyon nehézzé a tokiói utat.

2021.07.20 14:03:05

Magyar válogatott THURY GÁBOR

Noha a magyar futballválogatott gyengélkedett, a vezetők nem mondták le a brazilok riói meghívását.

2021.07.15 22:41:39

Magyar válogatott N. PÁL JÓZSEF

ALAPVONAL. Mészöly Kálmánban mintha a tárt karú szeretet hajlamát, s a fékezhetetlen – nem rossz értelemben vett! – „dúvadságot” gyúrta volna össze a Teremtő, ami így egyben a lebírhatatlan életörömöt, életakaratot mutatja nekünk.

2021.07.15 22:14:35

Magyar válogatott MALONYAI PÉTER

NS-VÉLEMÉNY. Örüljünk annak, hogy csakhamar kettő lesz az egyből.

2021.07.14 23:11:43

Magyar válogatott KAMLER JÁNOS

NS-VÉLEMÉNY. Tökéletesen behatárolható a profi labdarúgásban betöltött szerepe.