Román-magyar: Masszívak leszünk, le fogjuk őket támadni - Dárdai

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.10.10. 15:43
null
Dárdai Pál letámadást ígér (Fotó: Veres Viktor)
A bukaresti Nemzeti Stadionban tartott sajtótájékoztatót Dárdai Pál, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya a Románia–Magyarország Európa-bajnoki selejtezőt (szombat, 18 óra) megelőzően. A szakember duzzadt az önbizalomtól, szerinte a felkészüléssel minden rendben volt, és Dzsudzsák Balázs csapatkapitány bal lábától is retteghet az ellenfél.

 

„Ha azt nézem, hogy hová jutottunk két hét alatt, és még fejlődünk egy kicsit, akkor nyugodtan alhatunk ma este. A meccs előtt nem fogom elárulni a taktikát, de az biztos, hogy masszívak leszünk, le fogjuk támadni az ellenfelet. Hogy milyen zónában? Az a holnapi mérkőzésen derül majd ki” – kezdte Dárdai Pál.

A szövetségi kapitány újságírói kérdésre válaszolva elmondta véleményét a felfokozott várakozásról. „Amikor leszálltunk a repülőről, megállt az élet, ez holnap a meccsen is így lesz.”

SZAVAZÁS

Mire megy a válogatott Dárdai Pál vezetésével Bukarestben?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

Ez azonban nem zavarja a kapitányt és a játékosokat sem.

„Szép stadion, de játszottam már ennél nagyobban. Ez nem nyomás lesz nekünk, élvezni fogjuk. Korcsmár és Stieber is edz ma, ha nem lesznek százszázalékosak, akkor nem játszanak. A fejemben már megvan a másik lehetőség, ha nem tudnak pályára lépni.”

Dárdairól az egész sajtótájékoztató alatt sütött a magabiztosság, ha ennek a felét a játékosokra is át tudta-tudja hárítani, akkor – legalábbis mentális – probléma nem lesz a csapattal a holnapi találkozón.

„Előre nézünk, új csapat, új felfogás, nem kell foglalkozni a múlttal. A játékosok ismerik a stadiont, megnézzük, milyen állapotban van a gyep. Ennyi. Nem tartok semmitől. Miriuta Laci segítségével sem foglalkozunk, ahogy Piturca kijelentéseivel sem. A románok jók, tisztában vagyunk vele, mit tudnak, de nincs mitől félnünk. Csak a saját csapatomra koncentrálok.”

„Ma érkeztünk meg, ugyanúgy készültünk, mint bárhol máshol a profik. A játékosok a családjaikkal voltak, moziban voltunk a héten. Én amikor a Bayern München ellen játszottam, hétfőn még nem azon izgultam, hogy szombaton mi lesz. Mindig az adott nap fontos. A napi formának megfelelően ha a játékosok kihozzák a maximumot magukból, akkor elégedett leszek, és szerintem ha így lesz, akkor eredményesek is leszünk.”

Dárdai Páltól azt is megkérdezték, nem tart-e attól, hogy a róla kialakult pozitív kép megváltozik, ha a románok elleni mérkőzés nem a tervek szerint sikerül.

Tipikus magyar gondolkodás, külföldön ilyet nem hallani. Ráért volna ezt az után felvetni, hogy vége a meccsnek. Miért kell már most negatív kérdéseket feltenni? Mindenki a stábban, az edzők, a játékosok jó munkát végeztek. Minden rendben. Lehet, hogy épp ezért vagyok annyira magabiztos, mert minden nagyon flottul ment. Remélem, a mai edzés nem fog tetszeni.”

„Abszolút nem foglalkozom Maricával – mondta Dárdai. – Játszik, nem játszik, nekem olyan mindegy. Azt tudom, hogy a román válogatott az első helyért, mi a harmadik helyért játszunk.”

„Egyértelmű, hogy Dzsudzsák Balázs lesz a csapatkapitány, eddig is ő volt, ezután is ő lesz. Félelmetes bal lába van, amitől holnap is retteghetnek.”

Gera Zoltán is megjelent a sajtótájékoztatón. A Ferencváros támadója legutóbb még utánpótláskorában lépett pályára Bukarestben.

„Szerencsére nem fogjuk érteni, hogy mit üvöltenek a román szurkolók, feldobhat minket az ötvenezer néző. Játszhatunk teher nélkül, megvan a terv, hogy mit kell tennünk. Teljesen nyugodtak vagyunk, már nagyon várjuk a mérkőzést.”

A ROMÁNOK SAJTÓTÁJÉKOZTATÓJÁRÓL ITT OLVASHATNAK!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik