nemzetisport.hu
2014.10.10 15:43 Frissítve: 2015.03.01 01:16

Román-magyar: Masszívak leszünk, le fogjuk őket támadni - Dárdai

A bukaresti Nemzeti Stadionban tartott sajtótájékoztatót Dárdai Pál, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya a Románia–Magyarország Európa-bajnoki selejtezőt (szombat, 18 óra) megelőzően. A szakember duzzadt az önbizalomtól, szerinte a felkészüléssel minden rendben volt, és Dzsudzsák Balázs csapatkapitány bal lábától is retteghet az ellenfél.

Dárdai Pál letámadást ígér (Fotó: Veres Viktor)

 

„Ha azt nézem, hogy hová jutottunk két hét alatt, és még fejlődünk egy kicsit, akkor nyugodtan alhatunk ma este. A meccs előtt nem fogom elárulni a taktikát, de az biztos, hogy masszívak leszünk, le fogjuk támadni az ellenfelet. Hogy milyen zónában? Az a holnapi mérkőzésen derül majd ki” – kezdte Dárdai Pál.

A szövetségi kapitány újságírói kérdésre válaszolva elmondta véleményét a felfokozott várakozásról. „Amikor leszálltunk a repülőről, megállt az élet, ez holnap a meccsen is így lesz.”

Mire megy a válogatott Dárdai Pál vezetésével Bukarestben?

Lesz a csapatnak tartása, és nem jön haza pont nélkül.   (6420)
Akármennyit is javul hirtelen, képtelen lesz a bravúrra.   (5675)
Románokat oda-vissza – csak a győzelem!   (5530)
Ugyanolyan megsemmisítő vereséget szenved, mint tavaly ilyenkor.   (4446)
Nem érdekel a magyar labdarúgó-válogatott.   (2006)
Összes szavazat: 24077
Szavazás kezdete: 2014. 09. 29
 

Ez azonban nem zavarja a kapitányt és a játékosokat sem.

„Szép stadion, de játszottam már ennél nagyobban. Ez nem nyomás lesz nekünk, élvezni fogjuk. Korcsmár és Stieber is edz ma, ha nem lesznek százszázalékosak, akkor nem játszanak. A fejemben már megvan a másik lehetőség, ha nem tudnak pályára lépni.”

Dárdairól az egész sajtótájékoztató alatt sütött a magabiztosság, ha ennek a felét a játékosokra is át tudta-tudja hárítani, akkor – legalábbis mentális – probléma nem lesz a csapattal a holnapi találkozón.

„Előre nézünk, új csapat, új felfogás, nem kell foglalkozni a múlttal. A játékosok ismerik a stadiont, megnézzük, milyen állapotban van a gyep. Ennyi. Nem tartok semmitől. Miriuta Laci segítségével sem foglalkozunk, ahogy Piturca kijelentéseivel sem. A románok jók, tisztában vagyunk vele, mit tudnak, de nincs mitől félnünk. Csak a saját csapatomra koncentrálok.”

 
ÉLŐ FELVEZETÉS ITT!
Román–magyar – hírek, cikkek, érdekességek, amit a meccsről tudni kell! 

„Ma érkeztünk meg, ugyanúgy készültünk, mint bárhol máshol a profik. A játékosok a családjaikkal voltak, moziban voltunk a héten. Én amikor a Bayern München ellen játszottam, hétfőn még nem azon izgultam, hogy szombaton mi lesz. Mindig az adott nap fontos. A napi formának megfelelően ha a játékosok kihozzák a maximumot magukból, akkor elégedett leszek, és szerintem ha így lesz, akkor eredményesek is leszünk.”

Dárdai Páltól azt is megkérdezték, nem tart-e attól, hogy a róla kialakult pozitív kép megváltozik, ha a románok elleni mérkőzés nem a tervek szerint sikerül.

Tipikus magyar gondolkodás, külföldön ilyet nem hallani. Ráért volna ezt az után felvetni, hogy vége a meccsnek. Miért kell már most negatív kérdéseket feltenni? Mindenki a stábban, az edzők, a játékosok jó munkát végeztek. Minden rendben. Lehet, hogy épp ezért vagyok annyira magabiztos, mert minden nagyon flottul ment. Remélem, a mai edzés nem fog tetszeni.”

„Abszolút nem foglalkozom Maricával – mondta Dárdai. – Játszik, nem játszik, nekem olyan mindegy. Azt tudom, hogy a román válogatott az első helyért, mi a harmadik helyért játszunk.”

„Egyértelmű, hogy Dzsudzsák Balázs lesz a csapatkapitány, eddig is ő volt, ezután is ő lesz. Félelmetes bal lába van, amitől holnap is retteghetnek.”

Gera Zoltán is megjelent a sajtótájékoztatón. A Ferencváros támadója legutóbb még utánpótláskorában lépett pályára Bukarestben.

„Szerencsére nem fogjuk érteni, hogy mit üvöltenek a román szurkolók, feldobhat minket az ötvenezer néző. Játszhatunk teher nélkül, megvan a terv, hogy mit kell tennünk. Teljesen nyugodtak vagyunk, már nagyon várjuk a mérkőzést.”

A ROMÁNOK SAJTÓTÁJÉKOZTATÓJÁRÓL ITT OLVASHATNAK!

2022.09.25 20:47:50

Magyar válogatott nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. Már döntetlen esetén is a mieink a résztvevők az NL-végjátékban.

2022.09.24 22:07:41

Magyar válogatott nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. Nem legyőzni akarta a legyőzhetetlent, hanem meglovagolni.

2022.09.24 21:51:39

Magyar válogatott nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Az Aranycsapat mesterhármasa óta semmi. Illetve már háromból kettő. Ha pedig a harmadik sorozat is éppen most szakadna meg, tovább gazdagodna a futball misztériuma. Bár döntetlennel is elsők maradunk, három sportági világhatalom előtt. Hogy ettől mi is mindjárt azzá emelkednénk? Nem. Még nem. És ebben kéretik nem keresni a rációt. Mint Szalai sarkazásában sem.

2022.09.23 23:34:41

Magyar válogatott nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. Szalai Ádám sarokkal helyezett a kapuba.

2022.09.23 23:11:06

Magyar válogatott nemzetisport.hu