Puskás-musical: Shane Tusup is szerepet kapott a darabban

Vágólapra másolva!
2021.06.18. 15:52
null
Shane Tusup rövid szerepet kapott a Puskás-musicalben, amiben magyarul kellett megszólalnia (Fotó: Móricz István/Bors)
Színpadra lépett a Puskás-musical június 17-i szabadtéri bemutatóján Shane Tusup. Az amerikai edzőnek egy hárommondatos szerepet kellett eljátszania Szente Vajk, a darab rendezőjének felkérésére.

„Amikor írtuk a darabot, az 1953-as hat-hármas öltözői jelenetben benne maradt egy mondat. Bejön egy angol intéző, és elmond egyetlen bővített mondatot. Egyszer csak felmerült a kérdés, hogy mi lenne, ha ezt a hárommondatos szerepet benne hagynánk ebben a darabban, de mindig más, olyan értékes, általában sporthoz köthető közéleti személyiség játszaná el a szerepet" – nyilatkozta a Borsnak Szente Vajk, a musical rendezője. Hozzátette, olyan emberre gondoltak, aki megtiszteli őket a jelenlétével, elmegy és megnézi az előadást, majd bejön a darab egy pontján és elmondja ezt a néhány mondatot.

Ennek köszönhetően került be a Puskás-musicalbe Shane Tusup, Hosszú Katinka korábbi edzője is, akit Szente Vajk kért fel arra, hogy mondja el a három mondatos szerepet. Az amerikai trénernek magyarul kellett megszólalnia, de ennek ellenére a lapnak elmondta, hogy boldogan mondott igent a felkérésre, hiszen azt gondolta, szuper élmény lesz ez számára. „Ahogy közeledett az előadás napja, kezdtem ideges lenni. Mindegy a tömeg, de akad a sok ember között egy, aki itt ül és engem néz, és ez a barátnőm. Na, ettől a gondolattól teljesen kikészültem.”

Tusup hozzátette, alig aludt néhány órát az előadás előtt, de elvállalta a felkérést, mert meg szerette volna ugrani ezt a feladatot is.

A Puskás-musicalt 2020. augusztus 20-án mutatták be Puskás Ferenc válogatottban való bemutatkozásának 75. évfordulóján. A zenés színdarabot Juhász Levente, Szente Vajk és Galambos Attila készítette.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik