NSO 2020.08.21 01:07 Frissítve: 2020.08.21 01:11

Puskás-musical: állva tapsolt a nézőtér az előbemutatón

1945. augusztus 20-án, 75 éve játszott először a magyar labdarúgó-válogatottban Puskás Ferenc. Az évforduló tiszteletére készült Juhász Levente, Szente Vajk és Galambos Attila zenés színdarabja, a Puskás-musical, amelyet állva tapsolták a nézők a darab előbemutatójának mindkét előadásán.

 

A Puskás-musical 1937 és 1960 között játszódik: megismerjük a 10 éves Puskás Ferencet, majd a Kispesthez történő leigazolásától kezdve, a sporttörténelmi, 6:3-as eredménnyel záruló Magyarország–Anglia mérkőzésen át a négy Puskás-gólt hozó Real Madrid–Eintracht Frankfurt BEK-döntőig (7:3) mutatja be a legnagyobb magyar futballista életét.

A látványos, színpadi reptető technikát is használó előadásban a színészek úgy mutatják be Puskás történetét, hogy megvalósuljon az alkotók terve: ez nem egy „focimusical”, hanem egy hőstörténet, a világ legismertebb magyarjának története.

Szente Vajk, a darab szerzője, rendezője szerint a közönség reakciója azt mutatja, Puskás Ferenc emléke méltó tiszteletet kapott. „A magyar történelemben vannak olyan hősök, akikről méltóképpen kell megemlékezni. Nem emlékeztetni szeretnénk, hanem emlékezni. Olyan társulat dolgozott ezen a produkción, amelyik megérdemelte ezt a sikert, és ha rajtam múlik, ez az emlékezés a mai, 75. évforduló után a 100. évfordulón is így lesz!”

Szabó László producer Puskás Ferenc szavaival köszönte meg a társulat munkáját. „Öcsi bácsi egyszer azt mondta nekem, a technikai tudás mellett az a legfontosabb, hogy élvezd a pályát. Ugyanezt kívántam a társulatnak is a mai előbemutató előtt, hogy élvezzék a színpadot, amely az ő pályájuk, és élvezzék a sikert is, amely megérdemelten érkezett meg. A Puskás-musical minden alkotója és szereplője ma megértette ezt az üzenetet. Puskás Ferenc és az Aranycsapat előtti méltó tisztelgés az a zajos siker, a mindkétszer állva tapsoló nézőtér, ami ma fogadta a produkciót!”

A Puskás-musical főszerepét Veréb Tamás alakította, a teljes szereposztást, az alkotók és a történet bemutatását a www.puskasmusical.hu weboldalon találja.

2021.11.28 22:01:01

Magyar válogatott PIETSCH TIBOR

Marco Rossinál az idén 36 játékos szerepelt, közülük 21 volt hosszabb-rövidebb ideig valamelyik magyarországi akadémia növendéke.

2021.11.28 21:40:29

Magyar válogatott THURY GÁBOR

NS-VÉLEMÉNY. A fő nehézséget a felnőttfutballba belépés okozza.

2021.11.26 09:48:23

Magyar válogatott THURY GÁBOR

Gallowich Tibor és Sebes Gusztáv bizalmát is megkapta, de ritkán került be az Aranycsapatba.

2021.11.24 23:34:00

Magyar válogatott MALONYAI PÉTER

ALAPVONAL. November 25., a magyar futball napja. Egyébként nem véletlen, hogy olyan meccseket idéztem fel, amelyeket ritkán emlegetnek, szándékosan tettem. Hiszem ugyanis, hogy ami nekem, neked, neki, sőt nekünk maradandó, az még nem minden. Valamennyiünknek megvannak a magunk – reggelig idézhető – emlékei.