„Puskás Ferenc, a nagyapám, kivételes ember volt. Itt van a szívemben”

S. TÓTH JÁNOS, PUSZTAI VIOLA (Monte-Carlo)S. TÓTH JÁNOS, PUSZTAI VIOLA (Monte-Carlo)
Vágólapra másolva!
2019.12.08. 10:19
Szombat este rendezték Monte-Carlóban a Világ Sportlegendái-díjátadó gálát, amelyen ebben az évben a posztumusz kitüntetést Puskás Ferencnek ítélték oda. A néhai futballgéniusz képviseletében a trófeát dédunokája, Ane de Juan Damborena és Schmitt Pál, a Nemzet Sportolója, kétszeres olimpiai bajnok vette át. A díj átadására a legendás 10-es egykori csapattársát, a Real Madridot képviselő, Amancio Amaro Varelát kérték fel. 

A díj átvétele után Puskás Ferenc unokája, Reka Damborena Puskas és dédunokája, Ane de Juan Damborena beszélt az NSO Tv-nek a futball-legendáról.

„A nagyapám nemcsak kiváló labdarúgó volt, hanem nagyszerű ember is. Fantaszikus, kivételes személy, nem is találom rá a szavakat. Itt van a szívemben mondta az unoka.

Szöllősi György, a Puskás-ügyek nagykövete, a Nemzeti Sport főszerkesztője arról beszélt, hogy az este legkülönlegesebb pillanata az volt, amikor a díjat átadó Amancio Amaro Varela méltatta egykori csapattársát, és azt mondta, élete legszebb négy éve volt, amikor vele játszhatott a Real Madridban.

Schmitt Pál arra hívta fel a figyelmét a jelenlegi labdarúgóknak és a jövő reménységeinek, hogy Puskás példaként áll előttük, hogyan kell gazdálkodni az istenadta tehetséggel.

A VILÁG SPORTLEGENDÁI-DÍJ 2019. ÉVI KITÜNTETETTJEI

ÉLETMŰVÉÉRT:
Nasszer al-Attijah (katari):autóversenyző, 3x Dakar-győztes,
olimpiai bronzérmes sportlövő
Mario Andretti (amerikai):F1-es világbajnok, Indy- és NASCAR-győztes
Loris Capirossi (olasz):3x gyorsaságimotoros-világbajnok
Ana Gabriela Guevara Espinoza (mexikói):világbajnok, olimpiai ezüstérmes 400 méteres futó

JÓTÉKONYSÁGI TEVÉKENYSÉGÉÉRT:
Connie Henry (brit):a Track Academy jótékonysági szervezet vezetője, amely a sportot is felhasználja a fiatalok mentorálására

POSZTUMUSZ:
Puskás Ferenc (magyar):olimpiai bajnok, vb-ezüstérmes, 3x BEK-győztes labdarúgó

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik