PAFC: Nem tartom még válogatott labdarúgónak magamat – Géresi

K. T. I.K. T. I.
Vágólapra másolva!
2021.04.08. 14:08
null
Géresi rengeteget tanult a válogatottnál töltött két hétből (Fotó: Török Attila)
„Ha valaki a sérülésem idején azt állította volna, hogy válogatott leszek, lehet, hogy hülyének is tartottam volna” – tekintett vissza a mögötte hagyott nehéz időszakra Géresi Krisztián, aki a San Marino ellen 3–0-ra megnyert vb-selejtezőn bemutatkozott a válogatottban. A felcsúti támadó szerényen beszélt a premierről és a további terveiről a Digi Sportnak adott interjúban.

 

 

„Jó intenzitású edzések voltak, az elején a terhelésen volt a hangsúly, majd utána a taktikai dolgokat vettük át, amikor megérkezett a teljes keret – kezdte válogatott élménybeszámolóját Géresi Krisztián. – Tudtam tanulni új dolgokat ebben a két hétben, és szeretnék a következő összetartáson is részt venni. Ott már nagyobb munka lesz, és az egy esély, hogy valaki ott legyen az Európa-bajnokságon.”

A 26 éves labdarúgó azt is elmondta: „Nem tartom még magam válogatott labdarúgónak. Ahhoz többet kell letennem az asztalra, és több meccset kell a válogatottban lejátszanom, hogy ilyen titulussal jellemezzenek.”

A Mol Fehérvár játékosa, akit január végén egy évre kölcsönadtak a Puskás Akadémiához, arról is beszélt, hogy mit veszíthetett hosszúra nyúlt gerincsérülésével és lágyéksérvével: „Mielőtt megsérültem, elég stabilan tudtam játszani a Vidiben is. Már ott is hallottam arról, hogy válogatott lehetek, de ez a sérülésem miatt nem jött össze. Huszonnégy éves voltam akkor, tehát nagyon rosszkor jött, mert abban az időben tudtam volna esetleg még feljebb lépni. De úgy érzem, hogy tudtam ebből is tanulni: sajnálatos, hogy kimaradt két év, de mentálisan megerősített.”

Géresi Krisztián szeretne mostani csapatában európai kupamérkőzést is játszani az ősszel, kölcsönszerződése lejárta után pedig „olyan döntést hozni, ami akkor is a legjobb lehet.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik