NS-jótékonyság: a Nemzeti Sporttal is támogathatjuk beteg gyerekek álomutazását

Vágólapra másolva!
2023.06.02. 09:14
null
Népsport a 6:3 másnapján, Grosics és Buzánszky aláírásával
Geinzwein Ferenc korábbi sportvezető felajánlotta jótékonysági árverésre a Népsport 1953. november 26-i, vagyis az Aranycsapat 6:3-as, angolok elleni győzelmének másnapján megjelent, bekeretezett számát Grosics Gyula és Buzánszky Jenő aláírásával, valamint a tavaly június 15-én megjelent lapszámot, amit az Angliában 4–0-ra győző válogatott összes tagja ellátott kézjegyével.

A montenegrói álomutazás közeleg!

Mármint annak a 25 súlyosan beteg gyermeknek, akik a Ments Életet Alapítvány és az Éld Át Utazási Iroda segítségével ott lehetnek a Montenegró–Magyarország labdarúgó Európa-bajnoki selejtezőn, továbbá a tengert is meglátogathatják és egy hajókiránduláson is részt vehetnek.

A kezdeményezés mellé állt a Magyar Labdarúgó-szövetség (biztosítva a gyermekeknek a jegyeket), a Ferencváros is ifjabb Lisztes Krisztián révén, de gyűjtöttek pénzt az út támogatására a Puskás Akadémia labdarúgói, ajánlott fel mezt korábban Rudolf Gergely, Dzsudzsák Balázs, Böde Dániel és Szalai Ádám is.

Most pedig Geinzwein Ferenc korábbi sportvezető és edző döntött úgy, hogy két igen értékes relikviát ajánl fel licitre, lapunk két korábbi számát. Az egyik a Népsport 1953. november 26-i, vagyis az Aranycsapat 6:3-as, angolok elleni győzelmének másnapján megjelent, bekeretezett száma, amit Grosics Gyula és Buzánszky Jenő is aláírt.

A másik pedig a tavaly június 15-én megjelent lapszám bekeretezve, amit az Angliában 4–0-ra győző válogatott összes tagja ellátott kézjegyével.

A licit 500 ezer forintról indult, licitálni az utazási iroda közösségi oldalán lehet. A befolyt összeget teljes egészében a beteg gyermekek álomutazására fordítják.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik