Női vb-sel.: a válogatott taktikája meglepte az ukránokat

T. N.T. N.
Vágólapra másolva!
2021.12.02. 07:55
null
Vágó Fanni a 66. és a 67. válogatottbeli góljának örülhetett kedden (Fotó: Kovács Péter)
Vágó Fanni duplázott, de az egész magyar válogatott nagyszerűen futballozott a keddi vb-selejtezőn, s a győzelemmel a csoport harmadik helyére lépett.

Tétmérkőzésen először győzte le Ukrajnát a magyar női válogatott, amely megelőzte riválisát a csoportban, s jelenleg a harmadik helyen áll. Margret Kratz szövetségi edző együttese kedd este Kisvárdán, a Várkerti Stadionban 4–2-re nyert soros világbajnoki selejtezőjén, miután az első félidőben Vágó Fanni duplájával és Zeller Dóra góljával háromgólos előnyre tett szert. A válogatottsági csúcstartó (132 mérkőzés) Vágó Fanni a 3. percben közelről volt eredményes, a 11. percben 25 méteres szabadrúgásból csavarta a labdát a bal felső sarokba.

„Már a nekifutásnál éreztem, hogy ideális a szög és a távolság, aztán szépen beakadt a labda a léc alá – kezdte a Ferencváros játékos-edzője, aki a 66. és 67. gólját szerezte a válogatottban. – Biztosan megleptük az ukránokat a letámadásunkkal, a magasra feltolt védekezésünkkel és a labdaszerzésre épülő játékunkkal. Harcosan és bátran kezdtünk, ennek is tulajdonítható az első félidőben szerzett három gól, illetve nem attól féltünk, hogy gólt kapunk, hanem kezdeményezni akartunk.”     

Az ukránok aztán a 71. és a 81. percben is betaláltak, s meglehetősen szoros lett a hajrá.

„A csere megbontotta az egységes védekezésünket, és a második kapott gól után kicsit megijedtem, megfordult a fejemben, hogy az ellenfél egyenlíthet – folytatta Vágó Fanni. – Szerencsére az edzőtáborban végzett gyakorlatok eredményre vezettek a meccsen is, és a végén szereztünk még egy gólt, amellyel eldöntöttük a mérkőzést. Persze ez a siker csak akkor ér sokat, ha áprilisban Ukrajnában sem kapunk ki. Mert célunk továbbra is a harmadik hely megszerzése a csoportban, és akkor talán a következő sorsolásnál a negyedik helyett már a harmadik kalapba kerülünk.”

Vágó Fanni nem sokat pihent a győzelem után, a válogatott csapatbuszával szerda hajnalban ért haza, kora délután pedig már edzést tartott a Ferencvárosnál a légiósoknak és a válogatottban nem szereplő játékosoknak.

NŐI VILÁGBAJNOKI SELEJTEZŐ
B-CSOPORT, 5. FORDULÓ

MAGYARORSZÁG–UKRAJNA 4–2 (3–0)
Kisvárda, 400 néző. Vezette: Paula Brady (Michelle O'Neill – írek, Vad Anita).
MAGYARORSZÁG:
Szőcs – Papp L., Turányi, Kovács L. (Savanya, a szünetben), Szabó V. – Csiszár, Fenyvesi (Kocsán, 79.) – Zeller, Vágó (Szakonyi, 90+4.), Csiki (Pápai, a szünetben) – Zágor (Németh L., 62.)
Szövetségi kapitány:
Margret Kratz
UKRAJNA:
Bondarcsuk – Korszun, Smatko, Baszanszka (Malahova, 79.) – Himics, Petrik (Kunina, 60.), Apanascsenko, Kalinina (Kravec, a szünetben), Sevcsuk – Ovdijcsuk – Kravcsuk (Andruhiv, 70.)
Szövetségi kapitány:
Lluís Cortés
Gólszerző:
Vágó (1–0) a 3., Vágó (2–0) a 11., Zeller (3–0) a 30., Apanascsenko (3–1) a 71., Himics (3–2) a 81., Németh L. (4–2) a 87. percben
MESTERMÉRLEG
Margret Kratz:
– Mindenképpen nyerni akartunk. Az első fél órában nagyon jól játszottunk, háromgólos előnyre tettünk szert, ami szerencsére kitartott a végéig. Bejött a letámadásunk, és összességében a bátorságunknak köszönhetően győztük le a világranglistán tizenegy hellyel előttünk álló Ukrajnát.

A másik keddi mérkőzésen: Spanyolország–Skócia 8–0

A CSOPORT ÁLLÁSA
1. Spanyolország 5 5 43–0 +43 15
2. Skócia 5 3 1 1 12–11 +1 10
3. MAGYARORSZÁG 5 2 3 12–14 –2 6
4. Ukrajna 4 1 1 2 7–11 –4 4
5. Feröer 5 5 2–40 –38 0

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik