Női Eb-sel.: több hiányzója nélkül fogadja a magyar válogatott Izlandot

T. N.T. N.
Vágólapra másolva!
2020.11.30. 19:31
Utolsó csoportmérkőzését játssza kedden a magyar női labdarúgó-válogatott a 2022-es Európa-bajnokság selejtezőjében. Markó Edina szövetségi edző együttese 15.30-tól a csoport második helyén álló Izland ellen lép pályára a Szusza Ferenc Stadionban, s az eredménytől függetlenül a negyedik helyen fejezi be a sorozatot.
Vágó Fanny (középen) a biztos pont, ő minden bizonnyal Izland ellen is ott lesz a pályán (Fotó: Tumbász Hédi)
A KÉPRE KATTINTVA GALÉRIA NYÍLIK!
Vágó Fanny (középen) a biztos pont, ő minden bizonnyal Izland ellen is ott lesz a pályán (Fotó: Tumbász Hédi) A KÉPRE KATTINTVA GALÉRIA NYÍLIK!

 

„Az eredeti kerethirdetéshez képest kisebb sérülések és a pozitív teszteredmények miatt tizenhárom helyen kellett változtatnom, újabb cserére már nincs lehetőség – jelentette ki Markó Edina.De ezzel már nem kívánok foglalkozni, az összetartás első napján megbeszéltük a kialakult helyzetet, ezek a tények, változtatni nem lehet, legalább rengeteg a fiatal a keretben. Mindig is vágytam egy női U21-es válogatottra, most megvalósult az álmom, sőt vannak tizenhat éves lányok is a felnőttek között.”

A koronavírus-járvány miatt az UEFA egy évvel elhalasztotta az eredetileg 2021-re tervezett angliai kontinenstornát, amelyre a házigazda mellett a kilenc csoportelső és a három legjobb csoportmásodik is kvalifikál. A fennmaradó három helyre a további hat csoportmásodik játszik oda-vissza vágós pótselejtezőt. A magyar válogatott biztosan a negyedik helyen végez csoportjában, mert bár Szlovákiát pontszámban még beérheti, az egymás elleni eredmények (0–0, 1–2) riválisunknak kedveznek.

„A válogatottban szerepelni nemcsak a fiataloknak megtiszteltetés, hanem a tapasztaltabb játékosoknak is, éppen ezért a motivációval ezúttal sem lesz gond. Az Európa-bajnokságra nem jutottunk ki, de a becsületünkért minden maradék energiánkra szükségünk lesz.”

Az Eb-selejtezőt zárt kapuk mögött rendezik meg, de az M4 Sport élőben közvetíti.

NŐI EB-SELEJTEZŐ
December 1., kedd
15.30:
MAGYARORSZÁG–Izland, Szusza Ferenc Stadion (Tv: M4 Sport)

A MAGYAR NŐI VÁLOGATOTT KERETE
Kapusok:
Szőcs Réka (MTK), Schildkraut Fruzsina (DVTK), Erős Evelin (Kelen SC)
Védők: Balogh Henrietta (Haladás-Viktória), Mosdóczi Evelin (Ferencváros), Jánosi Ninetta (Haladás-Viktória), Csiki Anna (Göteborg – Svédország), Németh Hanna (Indiana University Athletics – Egyesült Államok), Nagy Fanni (DVTK), Szemán-Tóth Barbara (MTK), Horti Boglárka (Haladás-Viktória), Pinczi Anita (MTK), Boros Kinga (DVTK)
Középpályások: Bokor Blanka (MTK), Savanya Csilla (Szent Mihály), Pusztai Sára (Ferencváros), Vachter Fanni (DVTK), Csányi Diána (MTK)
Támadók: Kocsán Petra (MTK), Pápai Emőke (MTK), Németh Loretta (MTK), Zágor Bernadett (St. Pölten – Ausztria), Vágó Fanny (Ferencváros), Magyarics Zoé (Albergaria – Portugália), Nagy Virág (Ferencváros)

AZ F-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Svédország 7
6
1 34–2 +32 19
2. Izland 7
5
1 1
24–5 +19 16
3. Szlovákia
73
1
37–13–6
10
4. MAGYARORSZÁG 7
2 1 4
11–19 –8 7
5. Lettország 8
8
2–39 –37 0
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik