NL: örülnek az olaszok, de a világbajnokságot is siratják – lapszemle

Vágólapra másolva!
2022.09.27. 08:57
null
A Corriere dello Sport címlapja
A hétfő esti Magyarország–Olaszország (0–2) Nemzetek Ligája mérkőzés után a keddi olasz lapok egyöntetűen a továbbjutást ünneplik – de nem felhőtlenül őszintén, hiszen a vb-szereplés elmaradása miatt is keseregnek –, a gólszerzőket, valamint az öt védésével a sikerből oroszlánrészt vállaló Gianluigi Donnarummát dicsérik. Lapszemle.

A Tuttosport a „Jack újra megcsinálta! Olaszország a döntőben” felütéssel a címlapján számol be a mérkőzésről, kiemelve az angolok elleni meccs után ismét betaláló Giacomo Raspadorit, aki „Magyarországot is megbüntette”. A második félidő elején Donnarumma bravúrjait emeli ki a lap, továbbá dicsérik Roberto Mancini kapitányt, aki a második gól után túlzottan megnyugvó válogatottat jó ütemű cserékkel rázta fel.

A Corriere dello Sport a gólját ünneplő Raspadorival a címlapján adja el a mérkőzést, a felcímben emlékeztetve rá: Olaszország bejutott a Nemzetek Ligája négyes döntőjébe, de ezzel a világbajnoki távollét csak még jobban fáj. A lap mérkőzéshez kapcsolódó jegyzetében Alessandro Barbano arról ír, hogy a világbajnokságról lemaradó „Olaszország a csodálatos kirekesztett, amely négy éven át fizetheti az elhibázott vb-kvalifikáció árát.” A szerző szerint az olaszok az NL-csoport megnyerésével újra elindult oda, ahova való: az élvonalba, s ennek az újraindulásnak Raspadori lehet az egyik szimbolikus alakja.

A La Gazzetta dello Sport „Olaszország: keserű öröm” címmel az első oldalán számol be a mérkőzésről, a címlapon idézi Mancini kapitányt, aki szerint „kemény feladat lesz megélni a decembert.” A rózsaszín újság meccsről szóló tudósítását úgy foglalja össze, hogy a két gól után „Donnarumma mindent védett, így végül Mancini válogatottja megelőzte Rossiét a kvalifikációt eldöntő mérkőzésen.”

A Corriere della Sera írásában a többi lapnál valamivel többet foglalkozik a magyar válogatottal: „Lehet, hogy Magyarország nem a világ legjobb csapata, de Angliát kétszer, Németországot egyszer verte meg a csoportban.” A milánói napilap külön videós anyagban foglalkozik a visszavonuló Szalai Ádámmal: a mérkőzés előtti Himnusz során elérzékenyülő csatárról készült felvétel kedd reggel is látható volt a címoldalukon.

NEMZETEK LIGÁJA
A-LIGA,
3. CSOPORT
6. FORDULÓ
MAGYARORSZÁG–OLASZORSZÁG 0–2 (0–1)
Budapest,
Puskás Aréna, 67 000 néző. Vezette: Bastien (francia)
MAGYARORSZÁG: Gulácsi – Lang, W. Orbán, Szalai A. – Fiola, Nagy Á. (Styles, a szünetben), Schäfer, Kerkez (Gazdag, 57.) – Nego (Bolla, 75.), Szoboszlai (Kleinheisler, 85.) – Szalai Á. (Ádám, 75.). Szövetségi kapitány: Marco Rossi
OLASZORSZÁG: G. Donnarumma – Tolói, Bonucci, Acerbi (Bastoni, a szünetben) – Di Lorenzo (Mazzocchi, 90.), Barella, Jorginho (Pobega, 72.), Cristante, Dimarco – Raspadori (Scamacca, 72.), Gnonto (Gabbiadini, 66.). Szövetségi kapitány: Roberto Mancini
Gólszerző: Raspadori (27.), Dimarco (52.)

A csoport másik mérkőzésén
Anglia–Németország 3–3
(Shaw 72., Mount 75., Kane 83. – 11-esből, ill. Gündogan 52. – 11-esből, Havertz 67., 87.)

A CSOPORT VÉGEREDMÉNYE
1. Olaszország 6 3 2 1 8– 7 +1 11
2. Magyarország
6 3 1 2 8– 5 +3 10
3. Németország 6 1 4 1 11– 9 +2 7
4. Anglia 6 3 3 4–10 –6 3
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik