NL: Joshua Kimmich szerint a helyzetekért is nagyon meg kell dolgozni a mieink ellen

K. Zs.K. Zs.
Vágólapra másolva!
2022.09.20. 14:48
null
Joshua Kimmich a keddi sajtótájékoztatón (Fotó: AFP)
Oliver Bierhoff, a német labdarúgó-válogatott igazgatója és Joshua Kimmich keddi sajtótájékoztatóján a Bayern München kisebb válsága és a közelgő labdarúgó-világbajnokság volt a fő téma, de azért esett szó a Nemzetek Ligájáról is – mint ismert, a németek pénteken a csoportelső magyar válogatottat fogadják Lipcsében.

 

„Az ember jobban szeret győzelmekkel a háta mögött érkezni a válogatotthoz, de hát a célunk így is, úgy is ugyanaz – mondta Joshua Kimmich, a pénteken természetesen három pontra törő német válogatott labdarúgója, akinek klubja, a Bayern München négy forduló óta képtelen nyerni a Bundesligában. – Egy Bayern-játékos mindig a csúcson akar lenni, ettől most messze vagyunk, de az idény még nagyon hosszú.”

Kimmich fájlalja, hogy júniusban három Nemzetek Ligája-mérkőzést is döntetlennel fejeztek be – nem tett jót az önbizalmuknak.

„Ezért is volt fontos, hogy aztán legyőztük az olaszokat. Nem mindig játszottunk jól a Nemzetek Ligájában, ezen változtatni szeretnénk, és természetesen szeretnénk a csoport élén végezni – folytatta Kimmich, aki felidézte a mieink elleni budapesti 1–1-et is. – Ritkán futballozom olyan csapat ellen, amelyik ennyire fegyelmezetten védekezik. A stadionjukban szenzációs volt a hangulat. Nagyon meg kell majd dolgoznunk azért, hogy egyáltalán gólhelyzetekig eljussunk a magyarok ellen, és aztán persze ki is kellene használni azokat.”

„Nyilvánvalóan jobban állnánk, ha nem csak egy mérkőzésen győzünk az eddigiek közül, de összességében azért jó irányba tartunk – fogalmazott Oliver Bierhoff. – Ha megnyernénk a Nemzetek Ligáját, erős üzenet lenne. Kezdetben mindenki túl bonyolultnak tartotta ezt a sorozatot, nem is tálalták túl jól, de úgy érzem, ma már minden résztvevő örül neki. A mi idei fő célunk természetesen a világbajnokság, ott szeretnénk sikeresek lenni, de a Nemzetek Ligája nagyon is alkalmas arra, hogy feltöltődjünk önbizalommal, ezért ezt a sorozatot is sikerrel szeretnénk lezárni.”

A NÉMET VÁLOGATOTT KERETE

Kapusok: Manuel Neuer (Bayern München), Marc-André ter Stegen (FC Barcelona – Spanyolország), Kevin Trapp (Eintracht Frankfurt)
Védők: Armel Bella-Kotchap (Southampton – Anglia), Matthias Ginter (Freiburg), Robin Gosens (Internazionale – Olaszország), Thilo Kehrer (West Ham United – Anglia), David Raum (RB Leipzig), Antonio Rüdiger (Real Madrid – Spanyolország), Nico Schlotterbeck (Borussia Dortmund), Niklas Süle (Borussia Dortmund)
Középpályások: Julian Brandt (Borussia Dortmund), Leon Goretzka (Bayern München), Ilkay Gündogan (Manchester City – Anglia), Kai Havertz (Chelsea – Anglia), Joshua Kimmich (Bayern München), Jamal Musiala (Bayern München)
Támadók: Lukas Nmecha (Wolfsburg), Leroy Sané (Bayern München), Timo Werner (RB Leipzig), Serge Gnabry (Bayern München), Jonas Hofmann (Borussia Mönchengladbach), Thomas Müller (Bayern München)

NEMZETEK LIGÁJA
A-LIGA
3. CSOPORT
5. FORDULÓ
Szeptember 23., péntek
20.45: Németország–Magyarország, Lipcse (Tv: M4 Sport) – élőben az NSO-n!
20.45: Olaszország–Anglia, Milánó

6. FORDULÓ
Szeptember 26., hétfő

20.45:
Magyarország–Olaszország (Tv: M4 Sport) – élőben az NSO-n!
20.45: Anglia–Németország

AZ ÁLLÁS
1. MAGYARORSZÁG 4 2 1 1 7–3 +4 7
2. Németország 4 1 3 8–5 +3 6
3. Olaszország 4 1 2 1 5–7 –2 5
4. Anglia4221–6–52

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik