NL: Foggal-körömmel fogunk küzdeni a csoportelsőségért – Nagy Ádám

P. V.P. V.
Vágólapra másolva!
2022.09.24. 07:34
Nagy Ádám szerint filmbe illő volt, hogy éppen Szalai Ádám góljával győzte le a magyar labdarúgó-válogatott a németeket Lipcsében. Az 1–0-s sikerrel a mieink nemcsak benn maradtak az A-ligában, de az olaszok ellen az iksz is elég nekik a csoport megnyeréséhez. Ám a telt házas Puskás Arénában is a győzelem lesz a cél. 

„Igen, otthon jó az iksz az olaszok ellen, de ez eléggé csalóka és beszéltük is egyből a németek legyőzése után, hogy nem lehet döntetlenre játszani. Ugyanis olyankor szokott az bekövetkezni, hogy rúgnak egy gólt. Mindenféleképpen arra kell játszani, hogy megszerezzük a vezetést, s ha még a 85. perc körül is 1–0 nekünk, akkor nem lesz annyira felfokozott hangulat a lelátón és a kispadon sem annak tudatában. Hiszen ha gólt kapunk, akkor is még mi vagyunk az elsők. De úgy fogunk pályára lépni, hogy győzni szeretnénk egy góllal vagy gólokkal” – tekintett előre a csoport utolsó mérkőzésére Nagy Ádám már az A-ligában való bennmaradás biztos tudatában.

Videónkban természetesen beszél a németek elleni győzelemről is, kitér arra, mennyire filmbe illő volt, hogy éppen a válogatottban utolsó meccseit játszó Szalai Ádám találatával győztek. A csapatkapitány búcsúzásával kapcsolatban szóba kerül ennek érzelmi oldala is, valamint a lipcsei stadionban hazai pályát teremtő magyar szurkolókat is méltatja.

NEMZETEK LIGÁJA
A-LIGA,
3. CSOPORT
5. FORDULÓ
NÉMETORSZÁG–MAGYARORSZÁG0–1 (0–1)
Lipcse,
Red Bull Arena,39 513néző.V:Vincic (szlovén)
NÉMETORSZÁG:Ter Stegen – J. Hofmann, Süle, Rüdiger, Raum – Kimmich, Gündogan (Musiala, 69.) – Gnabry (Kehrer, a szünetben), Th. Müller (L. Nmecha, 85.), L. Sané – Werner (Havertz, 69.).Szövetségi kapitány:Hans-Dieter Flick
MAGYARORSZÁG:Gulácsi – Lang, Orbán, Szalai A. – Fiola, Nagy Á. (Styles, 78.), Schäfer, Kerkez – Gazdag (Kleinheisler, 67.), Szoboszlai (Nego, 85.) – Szalai Á. (Ádám, 67.).Szövetségi kapitány:Marco Rossi
Gólszerző:Szalai Á. (17.)

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik