nemzetisport.hu 2015.03.19 19:57 Frissítve: 2015.03.31 02:56

MLSZ: Storck berúgta az ajtót; új stílus a magyar futballban

Sipos Jenő, a Magyar Labdarúgó-szövetség szóvivője a Sport TV Mai helyzet című műsorában beszélt Bernd Storcknak, az MLSZ nemrégiben kinevezett sportigazgatójának első magyar munkanapjairól, ezek következményeiről, illetve a közelgő válogatott mérkőzésről és az MLSZ klubokkal, szurkolókkal való párbeszédéről. 

 

„Az MLSZ azzal a céllal nevezte ki a német szakembert, hogy átalakítsa az utánpótlásképzést, felügyelje az utánpótlás-válogatottakat, az akadémiai munka során felvetődő problémákat, kezelje ezeket, és egyfajta iránymutatást adjon abban, hogy hogyan kell továbblépni az utánpótlás kiválasztásában, képzésében és fejlesztésében – mondta az MLSZ új sportigazgatójáról, Bernd Storckról Sipos Jenő, az MLSZ szóvivője a Sport TV Mai helyzet című műsorában. – Azt várja tőle az MLSZ vezetése, hogy megszabja ezt az irányt, ismerje meg az utánpótláscsapatokat, és ha szükséges, hajtson végre változtatásokat.”

„Berúgta az ajtót, ha szabatosan akarok fogalmazni. Valóban az első perctől kezdve nem az íróasztal mellé ült, hanem kiment a pályára, figyelte az edzéseket, a mérkőzéseket, és azonnal reagált a történésekre az ő meglátása szerint. Leült az edzőkkel, vezetőkkel beszélni, elmondta az elképzeléseit, javaslatait, kérte, hogy támogassák a munkájában, és azt is felajánlotta, hogy aki hajlandó elfogadni az ő nézeteit, és megfelel az ő elvárásainak, azzal természetesen szívesen dolgozik tovább, aki pedig nem, az természetesen távozhat” – ismertette a szóvivő, hogyan teltek a német szakember első napjai Magyarországon.

„Újfajta stílus jelent meg a magyar labdarúgásban, de azt gondolom, az elmúlt évek azt bizonyítják számunkra és a közvélemény számára is, hogy lépni, változtatni kellett – folyatta Storck jellemzését Sipos Jenő. – Ő olyan gyakorlati szakember, aki nem az íróasztal mellett ül, hanem kimegy a pálya szélére, és azonnal közli az elvárásait, meglátásait. Nagyon bízunk abban, hogy ez a fajta munka eredményes lesz a magyar utánpótlás, a magyar utánpótlásképzés szempontjából, és látható eredményei lesznek néhány éven belül. Hiszen ezért hozta őt az MLSZ vezetése, hogy mutasson irányt, egy olyan irányt, ami valóban ahhoz vezet, hogy felzárkózhassunk Európához.”

„Ugye az egyik edző esetében alapvetően eltértek a nézetek a képzésfejlesztés, az edzői munka során. A másik esetben Szalai László egyébként is az edzőközpont vezetője, ez a fő hivatása, emellett vállalta az U20-as válogatott vezetését. Most belépett az új német sportigazgató, és azt mondta, a teljes utánpótlással szeretne foglalkozni, beleértve az U20-as válogatottat, szívesen felkészítené és kivinné az U20-as világbajnokságra a csapatot. Szalai László pedig teljes munkaidejében a korábbi feladatával foglalkozna, a magyar edzőképzéssel, és ebben semmiféle konfliktust vagy egyebet nem kell keresni, visszatért az eredeti helyére, az edzőképzés vezetéséhez, Bernd Storck pedig az utánpótláscsapatok felügyelete mellett vezeti az U20-as válogatottat is. Így néz ki ez gyakorlatban, és majd eljön az idő, amikor értékeljük ezt az időszakot. Az szokatlan, hogy olyan szakemberrel találkoztunk, aki valóban nem az íróasztal és a monitor mellett ül, hanem a pálya szélén van, és azonnal reagál a pályán történtekre. Lehet, hogy ez hiányzott a magyar utánpótlásképzésből, meglátjuk majd, milyen eredménnyel jár” – ismertette Sipos Jenő, miért történtek a személyi változások egyes utánpótláscsapatok élén.

A Görögország elleni jövő vasárnapi válogatott mérkőzés is szóba került, a szóvivő tájékoztatása szerint, már csak néhány száz jegy maradt, vélhetően telt ház lesz, tehát közel 22 ezer néző buzdíthatja majd a válogatottat az Eb-selejtezőn.

„Mi is készülünk erre a mérkőzésre, a szurkolók kiszolgálásával kapcsolatban. Nemcsak a hagyományosan megszokott mérkőzésfelvezetés lesz, hanem próbálunk egy kis show-t is tenni a műsor elé, és ezért is kérem a szurkolókat, hogy ne az utolsó pillanatban jöjjenek ki a stadionba, hanem már jóval előbb, legalább egy órával a kezdés előtt foglalják el a helyüket, hiszen tartalmas műsorral próbáljuk kitölteni az időt.”

Az MLSZ elnöksége legutóbbi ülésén elhatározta, hogy a közeljövőben egyeztetéseket kezd és intézkedéseket tesz a nézőtéri kiszolgálás és a szórakozás minőségének javítása érdekében, és folytatni kívánja a párbeszédet, ezt is ismertette Sipos Jenő.

„Első körben egyeztetünk a klubokkal, hogy mit tud adni az MLSZ, mit tud adni a klub ahhoz, hogy a kiszolgálás minősége javuljon. Majd továbbmegyünk a szurkolók, társadalmi csoportok felé. Valóban van egy ilyen kezdeményezés, és remélem, olyan megállapodás, végeredmény születik, amely mindenki számára elfogadható. Hangsúlyozni szeretném, minden egyes szurkolóra szükség van a stadionokban, legyen az ultra, nem ultra, gyerek, nő. Azt szeretnénk, ha jó hangulatú mérkőzések lennének, és ebben kell megtalálni a megoldást a jövőben.”

2022.05.18 08:36:20

Magyar válogatott THURY GÁBOR

A helsinki olimpia előtt a csatársor összetétele volt a legnagyobb kérdés.

2022.05.16 23:07:26

Magyar válogatott MALONYAI PÉTER

ALAPVONAL. Ennek jegyében elismerem, belefér, hogy egyszer elém vezessék a kombinatorikát a képernyő lovagjai, hogy lássam, mennyire okosak. Ám nekem nem magasröptűen kell tudnom a pozíciókról, hanem hétköznapian. Főként, hogy a semmit magyarázgató meghívottak többségével az a bajom, hogy – láttam őket játszani. Hiába, nagy teher az életkor…

2022.05.14 10:38:54

Magyar válogatott THURY GÁBOR

1972: Géczi István egy percet tévedett, de győztünk – a mindenható Isten nevében.

2022.05.13 21:00:16

Magyar válogatott THURY GÁBOR

NS-VÉLEMÉNY. Vancsa Zalán behívása üzenet a fiataloknak.

2022.05.04 14:26:48

Magyar válogatott MALONYAI PÉTER

Baróti Lajosnak csalódnia kellett várakozásaiban a chilei labdarúgó-vb előtt.