MLSZ: ideiglenesen Nemes Ferenc irányítja a szövetséget

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2010.02.27. 15:09
A Magyar Labdarúgó-szövetség ma rendkívüli közgyűlést tartott, amelyen Kisteleki István a decemberi bejelentésének megfelelően hivatalosan is megerősítette, hogy lemond MLSZ-elnöki posztjáról. Az új elnök megválasztásáig tartó átmeneti időszakban Nemes Ferenc általános alelnök, a Fejér Megyei Labdarúgó-szövetség első embere irányítja az MLSZ-t.

Az elnökjelöltekkel a Helmeczy László alelnök vezette öttagú munkabizottság veszi fel a kapcsolatot, és ugyanez a testület készíti elő a következő közgyűlést is, amelyre várhatóan valamikor májusban kerül sor.

Nemes és Helmeczy rövid sajtótájékoztatójukon a folytonosságot, a megkezdett munka folytatását, valamint a szövetség stabilitásának megőrzését hangsúlyozták. Helmeczy szerint az elnökjelölés során nemcsak a profikkal, az amatőrökkel, hanem „politikai tényezőkkel" is egyeztetni kívánnak, bár ez utóbbi kijelentést Nemes nem tartotta szerencsésnek.

Utóbbi egyértelműsítette, hogy nincsenek hosszú távú elnöki ambíciói, mert erre a posztra nyelveket beszélő vezető szükséges, márpedig ő nem ilyen.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik