B. Á. 2021.04.21 19:25 Frissítve: 2021.04.21 19:41

MLSZ: Gera Zoltán marad az U21-es szövetségi edző

Több napirendi pontot is megvitatott a Magyar Labdarúgó-szövetség elnöksége, amely úgy határozott, hogy továbbra is Gera Zoltán irányítja az U21-es válogatottat.

Gera Zoltán és játékosai az U21-es Eb-n (Fotó: Török Attila)

 

Az MLSZ közleménye szerint az elnökség meghallgatta Gera Zoltán részletes szakmai beszámolóját az elmúlt időszakban lezajlott U21-es Európa-bajnokságon való szereplés kapcsán, s a beszámolóban elhangzottak értékelése után úgy döntött, hogy a pályája elején járó edző érdemes a folytatás és a bizonyítás lehetőségére. A tagokat Gera Zoltán reális és önkritikus helyzetelemzése, illetve a jövőre vonatkozó elhivatottsága, a szükséges változtatásokkal kapcsolatos elképzelései, sportolói tapasztalata és gyarapodó szakmai felkészültsége győzte meg. Az elnökség úgy ítéli meg, hogy a szakember az elmúlt két és fél éves munka során a kritikus kérdésekben olyan tapasztalatokat gyűjtött, amelyeket a következő években hasznosíthat a csapat sikeresebb felkészítésében.

Az elnökségi tagok gratuláltak a Ferencvárosnak a 32. bajnoki címéhez, egyben arról határoztak, hogy támogatják a klub kérését, miszerint az ünnepség és a serleg átadása a május 8-i záró mérkőzés (Budapest Honvéd–Ferencváros) után, az Albert Flórián-szobornál történjen meg.

Az MLSZ a mérkőzések megtartásával kapcsolatban változatlanul a kormányzat járványügyi intézkedéseit követi. Összhangban az óvodák és az általános iskolák alsó tagozatainak újranyitásával, a Bozsik Program rendezvényei is elindulhatnak az elnökség mai határozata értelmében. A megfelelő járványügyi szabályok betartása és betartatása azonban kulcskérdés a folytatáshoz: az utánpótlásprogram szervezői erre kiemelt hangsúlyt fordítanak. A tornákon való részvétel senki számára sem kötelező, a nevezés önkéntes jellegű. Az előre bejelentetett távolmaradásnak nincs semmilyen következménye.

2021.09.22 23:05:45

Magyar válogatott SZÖLLŐSI GYÖRGY

NS-VÉLEMÉNY. Már a látszatra sem ügyelnek, vérlázító cinizmussal sújtanak bennünket.

2021.09.22 23:09:45

Magyar válogatott KUN ZOLTÁN

ALAPVONAL. Leginkább szurkolók ők, kellő fanatizmussal, óriási lelkesedéssel, némileg azért fejleszthető énektudással, és kifejezetten előnyös lesz mindenkinek, amikor azt a néhány tucatnyi problémásabb egyént végre kihajítják maguk közül. Ötven ember miatt kitiltani ötvenezret, legalábbis szemétség.

2021.09.21 22:11:41

Magyar válogatott THURY GÁBOR

NS-VÉLEMÉNY. Az október 9-i, Albánia elleni találkozón nem lehetnek nézők.

2021.09.13 19:04:52

Magyar válogatott THURY GÁBOR

Az egyetlen magyar aranylabdás futballistára néhány góljának felidézésével emlékezünk.

2021.09.14 21:26:46

Magyar válogatott MALONYAI PÉTER

ALAPVONAL. Volt idő, amikor szinte naponta együtt utaztunk a metrón a ma nyolcvan esztendeje született Albert Flóriánnal. Ő a Fradi-pályára ment, én a szerkesztőségbe. Beszélgettünk sok mindenről, de hiába éreztem, hogy elfogad, éppen olyan elfogódottság volt bennem, mint amikor egy kisgyerek találkozik az ideáljával.