Minifutball Eb: a portugálokkal, az ukránokkal egy csoportban

Vágólapra másolva!
2022.03.14. 20:16
null
Az ukránokkal és a törökökkel már korábban is játszott a magyar válogatott (Fotó: Minifutball-szövetség/Facebook)
Hivatalos Facebook-oldalán jelentette be a Magyar Minifutball-szövetség, hogy Ukrajnával, Törökországgal és Portugáliával került egy csoportban a 2022-es kassai Európa-bajnokságon.

A magyar válogatott korábban már összecsapott Ukrajnával: a legutóbbi ausztráliai világbajnokságon a negyeddöntőben 3–0-ra a mieink nyertek. Törökországgal a 2016-os hazai rendezésű, székesfehérvári Eb-n játszott nemzeti csapatunk, amely 4–2-re legyőzte ellenfelét. Portugália ellen korábban még sosem lépett pályára Magyarország.

Nagy Lajos, szövetségi kapitány szerint komoly céllal utaznak ki Kassára, és a magyar kispályás foci erősségét látva nem lehet akadály a válogatott számára, hogy továbbjusson csoportjából. „Kíváncsian és izgatottan vártam a sorsolást, hiszen két nehéz év után kézzelfogható közelségbe került az Európa-bajnokság. A tavalyi felkészülés azt jelezte, hogy jó úton jár a magyar minifutball válogatott. Apró finomításokkal és megfelelő formaidőzítéssel komoly céllal utazunk Kassára."

Az Európa-bajnokságot június 4. és 11. között rendezik Kassán, a csoportmérkőzéseket négy nap alatt, 7.-ig le kell játszania a csapatoknak. Pontos menetrendet és időpontokat április 4-re ígértek a szervezők a magyar szövetség tájékoztatása szerint.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik