Minifutball: Czvitkovics Péter és Juhász Roland az Eb-re készülő válogatottban

R. B.R. B.
Vágólapra másolva!
2022.03.30. 17:04
null
Czvitkovics Péter és Juhász Roland (Fotó: minifoci.hu)
A nagy után a kis pályán is válogatott lehet Czvitkovics Péter és Juhász Roland, mivel a két korábbi profi labdarúgó bekerült a magyar minifutball-válogatott Európa-bajnokságra készülő bő keretébe – számolt be róla a minifoci.hu.

„Évek óta gondolkodom azon, hogy lehetne magyar minifutball-válogatottat még erősebbé tenni – nyilatkozta Nagy Lajos szövetségi kapitány. – A válogatásai elvek itt is megvannak. Elsősorban a különböző tornákon feltűnő tehetségeket figyeljük, de ezt megpróbáltam továbbgondolni. Vannak előttem nemzetközi példák is. 2017-ben például egy olyan orosz minifoci-válogatott nyerte meg az Európa-bajnokságot, amely tele volt korábbi orosz válogatott játékosokkal, akik például megfordultak a Bajnokok Ligájában is. Juhász Rolandot és Czvitkovics Pétert is évek óta személyesen ismerem, így egyáltalán nem ismeretlen számomra a kvalitásuk. Mivel a profi futballt már abbahagyták, amatőr státuszba kerültek, így már van lehetőségünk kipróbálni őket a válogatottban. Aki ismer engem az tudja, nemcsak a focitudás számít, hanem fontos, hogy emberileg is beleilljenek a csapatba. Amennyire ismerem őket, ennek a kritériumnak is teljesen megfelelnek. Nagyon bízom benne, erősségei lesznek a csapatnak.”

„A szövetségi kapitánytól, Nagy Lajostól érkezett a megkeresés, hogy szerepelnék-e a válogatottban – így Juhász Roland, aki 2020-ban a Mol Fehérvár FC-ből vonult vissza. – Nagyjából fel lett vázolva, hogy hol játszik a csapat, milyen eredményeket ért el korábban és milyen szabályok szerint játsszák a kispályás focit. Azért számomra sem volt ismeretlen a minifoci-válogatott, ugyanis tévében többször láttam őket játszani. Hiába léptem amatőr státuszba, a mozgással nem akartam leállni, így minden érdekelt, ami ezzel kapcsolatos. A lábtenisz is nagyon közel állt hozzám az elmúlt időszakban, de nyilván azért hiányzott az a típusú játék, amikor kapura játszhatok. Nagyon szimpatikus volt, hogy a futsalhoz képest nagyobb a pálya és a kapu is, a minifoci a szabályait nézve is közelebb áll a nagypályás futballhoz. Sok ütközés, test a test elleni harc van. Örülök neki, hogy tudok újra mozogni, itt lehetek egy olyan csapatban, ahol vannak célok. Számomra ez nagyon fontos volt mindig is. Ha csak egymás között játszunk, akkor is szeretem, ha van tét. Itt azért jóval nagyobb, és ami a legfontosabb, hogy címeres mezben lehet pályára lépni. Bármilyen szintről is legyen szó, bármilyen körülmények között, legyen szó amatőr vagy profi sportról, ennél nagyobb elismerés, büszkeség nem kell egy sportolónak. Ez is nagyon sokat nyomott a latba.”

„Engem is Nagy Lajos szövetségi kapitány keresett meg ezzel az ötlettel – mondta a budapesti első osztályú Unionét erősítő Czvitkovics Péter.Jelenleg a BLSZ I-ben is játszom, mivel nem tudom abbahagyni ezt a sportágat. Ameddig a testem bírja, addig akarom csinálni minden hangszeren. Akár nagypályán, akár kispályán. A III. Kerületnél másodedző vagyok, az edzésekbe ott is be szoktam szállni. Nagyon örültem ennek a felkérésnek. A címeres mez az szent, így nem kérdés, ha jön egy ilyen felkérés, akkor azt el kell vállalni. Persze tenni is kell majd azért, hogy sikeresek legyünk. Nyilván a pályafutásunk alatt nem a minifociban ismert pályaméretkehez voltunk szokva, de azért anno a teremtornákon is sikeresek voltunk. Az sem hátrány, hogy Rolival együtt kezdtük el a felnőtt futballt az MTK-ban, így ez most szép keretet adhat a történetnek. A beilleszkedéssel nem lesz gond, mert sok játékost ismerek a keretből, akikkel ellenfélként már találkoztam. Kíváncsian várom, hogy mire leszünk képesek, és mennyit tudunk segíteni a válogatottnak.”

Juhász Roland 95-ször szerepelt a magyar labdarúgó-válogatottban, Czvitkovics tízszer lépett pályára a nemzeti együttesben.

A 2022-es minifutball Eb-nek június 4. és 11. között Kassa ad otthont. A magyar válogatott Ukrajnával, Törökországgal és Portugáliával került egy csoportba.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik