SZ. M. 2021.07.15 23:16 Frissítve: 2021.07.16 22:37

Mészöly Kálmán 80 éves; Szoboszlai Dominik visszatér!

A Nemzeti Sport pénteki számából ajánljuk.

 

Életét végigkísérte a labdarúgás, a Vasas és a válogatott középhátvédjeként nemzetközi hírnevet szerzett. A legjobbak között 61 alkalommal játszott, szövetségi kapitányként három időszakban ugyancsak 61-szer ült le a kispadra. A világ- és Európa-válogatott Mészöly Kálmán ma tölti be 80. életévét. Thury Gábor összeállítása.

Szoboszlai Dominik: Felépültem, megerősödve térek vissza. Kemény próbatételt jelentett az elmúlt fél év a Leipzig és a magyar válogatott játékosának, ám már egyetlen gyakorlatot sem hagy ki az edzésen, a nehézségek után megerősödve tér vissza. Babják Bence írása.

Myrto Uzuni azt mondja, „Ha rúgsz egy gólt, akard a másodikat!" A Prishtina elleni triplája után már a Vilniusra fókuszál az FTC albán szélsője, aki tudja, a futballban csak a munka számít. Borbola Bence interjúja.

Az ötödik olimpiájára készülő Hosszú Katinka nem érmekben gondolkodik, célja, hogy megélje a pillanatokat Japánban. A háromszoros olimpiai bajnok úszóval Kovács Erika beszélgetett.

Álmuk kapujában a Lőrincz fivérek. Jövő hétvégén utazik, előtte még tatai nemzetközi edzőtáborral „élesít” az olimpiára készülő birkózóválogatott: a csütörtöki nyilvános tréningen tokiói kvótásaink közül Sastin Marianna, Lőrincz Tamás és Lőrincz Viktor, valamint Korpási Bálint és Szőke Alex is ott volt. Kohán Gergely riportja.

2021.09.22 23:05:45

Magyar válogatott SZÖLLŐSI GYÖRGY

NS-VÉLEMÉNY. Már a látszatra sem ügyelnek, vérlázító cinizmussal sújtanak bennünket.

2021.09.22 23:09:45

Magyar válogatott KUN ZOLTÁN

ALAPVONAL. Leginkább szurkolók ők, kellő fanatizmussal, óriási lelkesedéssel, némileg azért fejleszthető énektudással, és kifejezetten előnyös lesz mindenkinek, amikor azt a néhány tucatnyi problémásabb egyént végre kihajítják maguk közül. Ötven ember miatt kitiltani ötvenezret, legalábbis szemétség.

2021.09.21 22:11:41

Magyar válogatott THURY GÁBOR

NS-VÉLEMÉNY. Az október 9-i, Albánia elleni találkozón nem lehetnek nézők.

2021.09.13 19:04:52

Magyar válogatott THURY GÁBOR

Az egyetlen magyar aranylabdás futballistára néhány góljának felidézésével emlékezünk.

2021.09.14 21:26:46

Magyar válogatott MALONYAI PÉTER

ALAPVONAL. Volt idő, amikor szinte naponta együtt utaztunk a metrón a ma nyolcvan esztendeje született Albert Flóriánnal. Ő a Fradi-pályára ment, én a szerkesztőségbe. Beszélgettünk sok mindenről, de hiába éreztem, hogy elfogad, éppen olyan elfogódottság volt bennem, mint amikor egy kisgyerek találkozik az ideáljával.