NL: Bízom benne, a válogatott mez elfeledteti a fáradtságot – Rossi

BABJÁK BENCE (Wolverhampton)BABJÁK BENCE (Wolverhampton)
Vágólapra másolva!
2022.06.13. 20:26
A keddi, Anglia elleni Nemzetek Ligája-mérkőzés előtt már Wolverhamptonban tartott sajtótájékoztatót Marco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya. Az olasz tréner Szalai Ádámról és Ádám Martinról is beszélt, míg Nagy Ádám reményét fejezte ki, hogy nem követi el a csapat a korábbi meccseken látott hibákat.
Marco Rossi Szalai Ádámról és Ádám Martinról is beszélt (Fotó: Árvai Károly)
A GALÉRIA MEGTEKINTÉSÉHEZ KATTINTSON A KÉPRE!
Marco Rossi Szalai Ádámról és Ádám Martinról is beszélt (Fotó: Árvai Károly) A GALÉRIA MEGTEKINTÉSÉHEZ KATTINTSON A KÉPRE!

 

A délutáni birminghami landolást követően a magyar küldöttség busszal érkezett meg Wolwerhamptonba, a kora esti órákban pedig egymás után sétáltak ki a játékosok a Molineux Stadion kezdőkörébe. Akadt, aki épp a délutáni snacket fejezte be, más zenehallgatással hangolódott a kedd esti meccsre, miközben a kapu mögötti szektorban a szervezők már bekészítették a piros és a fehér papírlapokat, amelyek az angol zászlót rajzolják ki a kezdő sípszó előtti pillanatokban.

„Nem hiszem, hogy az angol válogatott sokat változtat majd, Gareth Southgate nem szorul rá, hogy felforgassa a kezdőcsapatot, nekünk pedig nincs olyan mély keretünk, hogy ezt megtegyük – mondta a Molineux Stadionban tartott sajtótájékoztatón Marco Rossi, a magyar válogatott szövetségi kapitánya. – Még klubszinten sem emlékszem olyanra, hogy az adott csapat tíz napon belül négy meccset játszott volna, ugyanakkor a stábunk profi munkát végez. Nem voltam olyan jó futballista, hogy akár csak egyszer is magamra húzzam az olasz válogatott mezét, de hiszek abban, hogy ha valaki a saját országáért játszhat, akkor a kezdő sípszó pillanatában minden mást elfelejt – így az esetleges fáradtságot is.”

Az olasz szakvezető a támadókról is beszélt, elvégre a Wembleyben játszott őszi világbajnoki selejtezőn úgy ért el 1–1-es döntetlent a magyar válogatott, hogy a mostani keretből Szalai Ádám és Ádám Martin sem léphetett pályára.

„Azon a találkozón az ellenfél fizikai fölénye miatt szenvedtünk sokat, most más a helyzet. Szalai Ádám a németek ellen többet futott, mint bármelyik másik középpályásunk, elképesztő teljesítményt nyújtott a csapatért. Nem mindenki futballtudós, viszont szinte mindenki annak gondolja magát, amikor a teljesítményét bírálja, sokan nem értékelik és nem látják azt, amit a társakért tesz. Ádám Martin jól szállt be Németország ellen, egyre jobban beilleszkedik a csapatba, de egyszer kérdezzék meg tőle, hogy saját bevallása szerint hány percet bírna ezen a szinten játszani. Minden döntésemnek megvan az oka, nem érzelmi alapon kapnak játékperceket a futballisták. A nőket szeretem, a feleségemet szeretem, a futballistákhoz viszont nem fűznek gyengéd érzelmi szálak – azzal együtt, hogy olyanok, mintha a fiaim lennének.”

Már Wolverhamptonban a válogatott (Fotó: Árvai Károly)
Már Wolverhamptonban a válogatott (Fotó: Árvai Károly)

A magyar válogatott középpályása, Nagy Ádám bízik benne, hogy ezúttal jobban figyelnek majd a védelem mögé beívelt labdáknál.

„Az angol válogatott győzelmi kényszerben lép pályára, főleg a budapesti vereség után mondta a Pisa középpályása. Három meccs után még nincs győzelme a csoportban, emiatt kedden biztosan megpróbál minél előbb vezetést szerezni, és az első perctől nagy nyomást helyezni ránk. Az eddigi három meccs tükrében látjuk, hol voltunk sebezhetőek védekezésben, hol bontották meg a védelmet, ezeket a felvételeket nyilván az angolok is látták, ennek megfelelően készültünk a meccsre. Az olaszok és a németek ellen is a magasan feltolt védelmi vonal mögötti területeket használta ki az ellenfél, erre most is oda kell figyelnünk. Bízom benne, hogy kedden nem követjük el a korábbi meccseken látott hibákat, és kevés lehetőséget engedünk az angol válogatottnak. Ami a saját játékunkat illeti, ugyanolyan kompaktan kell futballozni, mint a korábbi meccseken, emellett fontos lesz, hogy – akárcsak a korábbi meccseken – most is legyenek olyan időszakok, amikor birtokoljuk a labdát, mert ilyen ellenfelek ellen rendkívül fárasztó lenne kizárólag a védekezésre koncentrálni. Kemény mérkőzést várok, amelyen biztosan remek lesz a hangulat.”

NEMZETEK LIGÁJA
A-LIGA
, 3. CSOPORT
4. FORDULÓ

Június 14., kedd

20.45:
Anglia–MAGYARORSZÁG, Wolverhampton (Tv: M4 Sport) – élőben az NSO-n!
20.45: Németország–Olaszország, Mönchengladbach (Tv: Spíler2) – élőben az NSO-n!

AZ ÁLLÁS
1. Olaszország 3 1 2 3–2 +1 5
2. MAGYARORSZÁG 3 1 1 1 3–3 0 4
3. Németország 3 3 3–3 0 3
4. Anglia3211–2–12

AZ ANGOL KERET
Kapusok: Jordan Pickford (Everton), Nick Pope (Burnley), Aaron Ramsdale (Arsenal)
Védők:
Trent Alexander-Arnold (Liverpool), Conor Coady (Wolverhampton), Marc Guéhi (Crystal Palace), Reece James (Chelsea), James Justin (Leicester City) Harry Maguire (Manchester United), John Stones (Manchester City), Fikayo Tomori (Milan – Olaszország), Kieran Trippier (Newcastle United), Kyle Walker (Manchester City)
Középpályások:
Jude Bellingham (Borussia Dortmund – Németország), Conor Gallagher (Crystal Palace), Mason Mount (Chelsea), Kalvin Phillips (Leeds United), Declan Rice (West Ham United), James Ward-Prowse (Southampton)
Támadók:
Tammy Abraham (Roma – Olaszország), Jarrod Bowen (West Ham United), Phil Foden (Manchester City), Jack Grealish (Manchester City), Harry Kane (Tottenham), Bukayo Saka (Arsenal), Raheem Sterling (Manchester City)

A MAGYAR KERET
Kapusok: Dibusz Dénes
(Ferencváros), Szappanos Péter (Budapest Honvéd)
Védők: Bolla Bendegúz (Grasshoppers – Svájc), Fiola Attila (Mol Fehérvár FC), Kecskés Ákos (FK Nyizsnyij Novgorod – Oroszország), Kerkez Milos (AZ Alkmaar – Hollandia), Lang Ádám (Omonia Nicosia – Ciprus), Nagy Zsolt (Puskás Akadémia FC), Willi Orbán (RB Leipzig – Németország), Spandler Csaba (Puskás Akadémia FC), Szalai Attila (Fenerbahce – Törökország)
Középpályások: Baráth Péter (Debreceni VSC), Gazdag Dániel (Philadelphia Union – Egyesült Államok), Nagy Ádám (Pisa – Olaszország), Loic Nego (Mol Fehérvár FC), Schäfer András (Union Berlin – Németország), Callum Styles (Barnsley FC – Anglia), Szoboszlai Dominik (RB Leipzig – Németország), Vécsei Bálint (Ferencváros)
Támadók: Ádám Martin (Paksi FC), Sallai Roland (SC Freiburg – Németország), Schön Szabolcs (FC Dallas – Egyesült Államok), Szalai Ádám (FC Basel – Svájc), Vancsa Zalán (MTK Budapest)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik