Kluivert még mindig jó, Van Persie már edzett

Vágólapra másolva!
2013.10.10. 14:02
Alig egyórás edzéssel készült a holland labdarúgó-válogatott a pénteki Hollandia–Magyarország világbajnoki selejtezőre. Az Amsterdam ArenA-ban, behúzott tetők alatt tartott foglalkozáson először gyakorolt a többiekkel a lábsérüléssel bajlódó Robin van Persie.


Nézők nélkül is lenyűgöző látványt nyújt a stadion (Fotó: Mirkó István)
Nézők nélkül is lenyűgöző látványt nyújt a stadion (Fotó: Mirkó István)

Bár az Amsterdam ArenA-n kívül szakadt az eső, az üresen is lenyűgöző látványt nyújtó 53 ezres stadionban ebből vajmi keveset lehetett érzékelni, ugyanis a holland válogatott edzésére behúzták a tetőt. A pálya szélén óriási ventilátorok álltak, könnyen fel lehetett volna velük szárítani a gyepet, amely, mondani sem kell, pazar állapotban volt.

A Louis van Gaal segítőjeként dolgozó korábbi kiváló támadó, Patrick Kluivert még mindig jól bánik a labdával, a sajtó számára nyilvános tréningen vidáman passzolgatott Dirk Kuyttel, Wesley Sneijderrel és Rafael van der Vaarttal. Közben menetrendszerűen érkeztek a stadiontúrás különítmények is a lelátón.

A lábsérüléssel küzdő Robin van Persie először edzett együtt a többiekkel, a szerdai napon még csak sétálgatni tudó MU-csatár csütörtökön már a közös gyakorlatokba is beszállt. Ez mondjuk nem annyira jó hír a mieinknek.

A bemelegítés után két csoportban gyakorolták a kis területen való passzolgatást, kényszerítőket, amelynél nem is annyira a feladat nehézsége, hanem a végrehajtás sebessége volt szembeötlő. Van Gaal a tegnapi beszélgetés során is kiemelte, hogy a filozófiája szerint az oranjének mindig törekednie kell a magas labdabirtoklásra.

A következőkben az egyik térfél lehatárolt szegletében két nyolcas csoport gyakorolta a kevés érintésre épülő játékot, míg a túloldali kapunál a támadásbefejezéseket próbálgatták. Kevin Strootman ívelt a jobb szélen álló Arjen Robbenhez, középen pedig Kuyt és Jeremain Lens érkezett a beadásokra. Kuyt és Robben is hangos üvöltéssel adott hangot nemtetszésének egy-egy elrontott lövést követően. Később Van der Vaart és Van Persie érkezett cserének ehhez a csoporthoz, utóbbi befejezései már sokkal jobban sikerültek, mint a társaié korábban. Robben többször is úgy adott hajszálpontos harmincméteres átadást társainak, hogy szinte oda sem nézett.


Van Persie is a társakkal készült (Fotók: Mirkó István)
Van Persie is a társakkal készült (Fotók: Mirkó István)

Az alig egy órás edzés végén, amíg a keret nagy része levezetett vagy nyújtott, Van Persie magányosan rótta a köröket, míg Robben az egyik szögletzászlónál a sprinteket gyakorolta. Na nem azért, mert lassú lenne…

A magyar válogatott már megérkezett Amszterdamba, fél héttől Egervári Sándor tart sajtótájékoztatót, majd edzést is vezényel a holnap esti meccs helyszínén.

HELYSZÍNI TUDÓSÍTÁS A HOLLANDOK EDZÉSÉRŐL

A D-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Hollandia 8 7 1 24–4 +20 22
2. MAGYARORSZÁG 8 4 2 2 18–12 +6 14
3. Törökország 8 4 1 3 14–7 +7 13
4. Románia 8 4 1 3 13–12 +1 13
5. Észtország 8 2 1 5 6–16 –10 7
6. Andorra 8 8 0–24 –24 0
A MAGYAR KERET HOLLANDIA ELLEN
Kapusok: Bogdán Ádám (Bolton Wanderers), Király Gábor (1860 München), Megyeri Balázs (Olympiakosz)
Védők: Devecseri Szilárd (Haladás), Guzmics Richárd (Haladás), Gyömbér Gábor (Ferencváros), Kádár Tamás (DVTK), Korcsmár Zsolt (Greuther Fürth), Lipták Zoltán (Győri ETO), Mészáros Norbert (DVSC-Teva), Vanczák Vilmos (Sion)
Középpályások: Dzsudzsák Balázs (Dinamo Moszkva), Elek Ákos (DVTK), Hajnal Tamás (Ingolstadt), Koman Vladimir (Ural), Lovrencsics Gergő (Lech Poznan), Pátkai Máté (Győri ETO), Stieber Zoltán (Greuther Fürth), Szakály Péter (DVSC-Teva), Varga József (Middlesbrough)
Támadók: Böde Dániel (Ferencváros), Németh Krisztián (Roda), Nikolics Nemanja (Videoton)
Biztonsági tartalékok: Fiola Attila (Paks), Gyurcsó Ádám (Videoton), Simon Ádám (Haladás)
A HOLLAND KERET A MAGYAROK
ÉS A TÖRÖKÖK ELLEN
Kapusok: Tim Krul (Newcastle United), Michel Vorm (Swansea City), Jasper Cillessen (Ajax)
Védők: Daley Blind (Ajax), Jeffrey Bruma (PSV), Daryl Janmaat (Feyenoord), Bruno Martins Indi (Feyenoord), Paul Verhaegh (Augsburg), Ron Vlaar (Aston Villa), Stefan de Vrij (Feyenoord), Jetro Willems (PSV)
Középpályások: Jordy Clasie (Feyenoord), Nigel de Jong (Milan), Leroy Fer (Norwich), Wesley Sneijder (Galatasaray), Kevin Strootman (Roma), Rafael van der Vaart (Hamburger SV)
Támadók: Dirk Kuyt (Fenerbahce), Jeremain Lens (Dinamo Kijev), Robin van Persie (Manchester United), Arjen Robben (Bayern München), Memphis Depay (PSV)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik