„Nem hangoztathatjuk, hogy szétverjük a hollandokat”

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.10.07. 16:04
null
Bogdánék tudják, hogy nem ők az esélyesek, de lát esélyt a sikerre (Fotó: NS-archív)
Hajnal Tamás, a magyar labdarúgó-válogatott középpályása a Nemzeti Sport Online Telkiben tartózkodó tudósítójának elmondta, hogy nem lenne helyénvaló azt hangoztatni, hogy „kimegyünk, és szétverjük a hollandokat”, de azért a nemzeti csapat tagjai bíznak benne, hogy kisebbfajta csodát tudnak végrehajtani.

„Kisebb izomproblémával küszködök, emiatt nem is játszottam a legutóbbi két bajnoki mérkőzésünkön, de bízom benne, hogy ennek péntekre már semmi nyoma sem lesz. Hétvégén csak elővigyázatosságból nem játszottam, úgy beszéltük meg az edzőmmel, hogy ha nagyon nagy szükség lett volna rám, akkor be tudok állni” – mondta Hajnal a Nemzeti Sport Online-nak.

„Tudjuk, hogy a csoportgyőztes és a világ egyik legjobb csapata ellen játszunk. Nem kell nagy szavakat használni, tudjuk, milyen eredményekre van szükségünk, hogy a második helyet meg tudjuk tartani, ezért pedig mindent meg fogunk tenni. De az nem lenne helyénvaló, ha azt hangoztatnánk, hogy kimegyünk, és szétverjük a hollandokat, hanem helyén kell kezelni a helyzetet. Szeretnénk egy kisebb csodát megvalósítani ezen a mérkőzésen. A lényeg, hogy egy góllal többet szerezzünk, mint az ellenfél. Jelen pillanatban még nincs receptünk, hogyan fogunk játszani, de a kapitány úr fejében már biztos kialakult az a taktika, ahogyan szeretne minket a pályára küldeni. Mi ezt megpróbáljuk megvalósítani, és bízunk benne, hogy ez eredményre vezet” – tette hozzá az Ingolstadt középpályása.

Egervári: A játékosok megmutathatják képességeik maximumát

A Diósgyőr válogatott védője, Kádár Tamás elmondta, felesleges lenne ikszre játszani, úgy kell odaállni, hogy nyerni fognak, és csak utána nézni meg, mit játszottak a románok.

„A hollandok elleni mérkőzésre felkészülés már a románok elleni meccs után megtörtént nálam, viszont akkor próbáltam nem velük foglalkozni, hiszen még volt egy Észtország elleni meccsünk, és próbáltam a klubomban is a saját dolgomra figyelni, és felkészülni a meccsekre, ami jól is sikerült, azt gondolom. Viszont most már itt vagyok a válogatottban, úgyhogy teljesen a hollandok elleni meccsre koncentrálok – mondta a Nemzeti Sport Online-nak Kádár Tamás, aki a védelemre is kitért. – Az elmúlt meccseken nagyon sok felállásban játszottunk, mind formációban, mind az összeállítást tekintve. A románok és az észtek ellen is mások játszottak hátul, mint ahogy az én szerepem is változott, a románok ellen szélső hátvédet játszottam, mint előtte minden meccsen, de a klubomban belső védőt szerepeltem, ahogy később az észtek ellen is, és úgy gondolom, jól teljesítettem. A kapitány úrral nem egyeztettem még, hogy hol számít rám, szélen vagy belül, de a legfontosabb, hogy játsszak. Nem gondolom azt, hogy bárkinek stabil helye lenne a válogatottban, viszont ha megnézzük, majdnem minden meccset végigjátszottam, talán az első két meccset hagytam ki, amikor az U21-es csapatban játszottam, onnantól kezdve viszont mindegyik találkozón végig a pályán voltam.”

„A románoknak két gyengébb ellenféllel szembeni mérkőzése van mint nekünk, úgy gondolom, Hollandiában el fog dőlni a csoport végeredménye, mindenképpen nyernünk kell. Ha nem nyerünk és a románok sem nyernek, akkor ugyanott vagyunk, de szerintem felesleges lenne úgy odamenni, hogy ikszre játszunk, mindenképpen úgy kell odaállni, hogy nyerni fogunk, és majd a meccs után meglátjuk, a románok mit játszottak.”

Vanczák: Magyar válogatott mez egyenlő 90 perc küzdés

De hogy reális-e csak a győzelemre gondolni?

„Nehéz meccs lesz. A holland labdarúgás és a válogatott sokkal előrébb tart nálunk. A két keretet megnézve látható, hogy ott nagyon nagy világsztárok vannak, szerintem az egyik legerősebb európai keret a hollandoké, de én reménykedem benne, hogy ha nem is jó játékkal, de úgy tudunk lejönni a pályáról, hogy nyertünk” – zárta mondandóját Kádár.

A válogatott kapusa, Bogdán Ádám úgy véli, jó formában van, és bár tisztában vannak vele, hogy nem ők a meccs esélyesei, mindig megvan a mód a győzelemre.

„Mindig nagyon jó érzésekkel jövök a válogatotthoz, nagyon nagy kihívás lesz a mostani, hatalmas téttel, aminek nagyon nagy nyereménye lehet – mondta a Nemzeti Sport Online-nak Bogdán Ádám. – Jó formában vagyok, nagyon jól érzem magam a kapuban, jól megy a védés. Volt egy olyan szituáció, aminél egyszerűen érthetetlen módon ment be a kapuba a labda, de ezenkívül mindig is jól éreztem magam a kapuban. Az más kérdés, hogy a csapatnak nem ment, nem sikerült nyerni, de az utóbbi időben ez is megváltozott, úgyhogy pozitívan vagyok abszolút.”

„Fel lehet készülni fejben egy ilyen mérkőzésre, ez is a célunk. Tisztában vagyunk vele, hogy nem mi vagyunk az esélyesei ennek a találkozónak, de azt gondolom, jó taktikával, jó hozzáállással, egymásért való küzdéssel minden mérkőzésen lehet meglepetést okozni” – tette hozzá a magyar válogatott kapusa.

A MAGYAR KERET HOLLANDIA ÉS ANDORRA ELLEN
Kapusok:
Bogdán Ádám (Bolton Wanderers), Király Gábor (1860 München), Megyeri Balázs (Olympiakosz)
Védők: Devecseri Szilárd (Haladás), Guzmics Richárd (Haladás), Gyömbér Gábor (Ferencváros), Kádár Tamás (DVTK), Korcsmár Zsolt (Greuther Fürth), Lipták Zoltán (Győri ETO), Mészáros Norbert (DVSC-Teva), Vanczák Vilmos (FC Sion)
Középpályások: Dzsudzsák Balázs (Dinamo Moszkva), Elek Ákos (DVTK), Hajnal Tamás (Ingolstadt), Koman Vladimir (Ural), Lovrencsics Gergő (Lech Poznan), Pátkai Máté (Győri ETO), Stieber Zoltán (Greuther Fürth), Szakály Péter (DVSC-Teva), Varga József (Middlesbrough)
Támadók: Böde Dániel (Ferencváros), Németh Krisztián (Roda), Szalai Ádám (Schalke)
Biztonsági tartalékok: Fiola Attila (Paks), Gyurcsó Ádám (Videoton), Simon Ádám (Haladás), Nikolics Nemanja (Videoton)

A HOLLAND KERET
Kapusok:
Tim Krul (Newcastle United), Michel Vorm (Swansea City), Jasper Cillessen (Ajax)
Védők: Daley Blind (Ajax), Jeffrey Bruma (PSV), Daryl Janmaat (Feyenoord), Bruno Martins Indi (Feyenoord), Ron Vlaar (Aston Villa), Stefan de Vrij (Feyenoord), Paul Verhaegh (Augsburg), Jetro Willems (PSV)
Középpályások: Jordy Clasie (Feyenoord), Nigel de Jong (Milan), Leroy Fer (Norwich), Wesley Sneijder (Galatasaray), Kevin Strootman (Roma), Rafael van der Vaart (Hamburger SV )
Támadók: Dirk Kuyt (Fenerbahce), Jeremain Lens (Dinamo Kijev), Robin van Persie (Manchester United), Arjen Robben (Bayern München), Memphis Depay (PSV)

HOLLANDIA csoportelső, kijutott

MAGYARORSZÁG csoportmásodik, ha...
...6 pontot szerez hátralevő két mérkőzésén
...4 pontot szerez, és a románok, valamint a törökök legalább egyik meccsükön pontokat vesztenek
...3 pontot szerez, és a románok, valamint a törökök nem szereznek 3 pontnál többet vagy ha a románok és törökök legfeljebb 4 pontot szereznek, és mindkettejüknek rosszabb a gólkülönbsége

ROMÁNIA csoportmásodik, ha...
...6 pontot szerez hátralevő két mérkőzésén, és Magyarország legalább egyik meccsén pontokat veszít.
...4 pontot szerez, és Magyarország legalább egyik mérkőzésén kikap (gólkülönbsége pedig rosszabb), Törökország pedig legalább egyik meccsén pontokat veszít. Pontegyenlőség esetén gólkülönbség dönt.

TÖRÖKORSZÁG csoportmásodik, ha...
...6 pontot szerez hátralevő két mérkőzésén, és Magyarország, valamint Románia pontokat veszít, vagy 6 pontot szerez, jobb a gólkülönbsége a szintén 6 pontot szerző Romániánál, Magyarország pedig pontokat veszít.
...4 pontot szerez, és Magyarország legfeljebb 2, Románia pedig legfeljebb 3 pontot szerez. ...pontegyenlőség esetén (Törökország – 4 szerzett pont, Magyarország – 3, Románia – 4) gólkülönbség dönt.

AMI MÉG JÖN
2013. október 11., 20.30: Észtország–Törökország
2013. október 11., 20.30: Hollandia–Magyarország
2013. október 11.: Andorra–Románia
2013. október 15., 20.30: Magyarország–Andorra
2013. október 15.: Románia–Észtország
2013. október 15.: Törökország–Hollandia
AZ ÁLLÁS
1. Hollandia 8 7 1 24– 4 +20 22
2. MAGYARORSZÁG 8 4 2 2 18–12 +6 14
3. Törökország 8 4 1 3 14– 7 +7 13
4. Románia 8 4 1 3 13–12 +1 13
5. Észtország 8 2 1 5 6–16 –10 7
6. Andorra 8 8 0–24 –24 0
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik