B. D. K. 2021.05.15 12:53 Frissítve: 2021.05.15 13:25

Játékossors: a magyar kapus, aki ösztönös tehetségének köszönheti karrierjét

Gujdár Sándor nem hétköznapi kapus volt, ugyanis kapusedzések nélkül fejlesztette magát. A megyei bajnokságban szereplő csapata kapuvédőjeként azonban így is kivédte Albert Flóriánék szemét, valamint részt vett az 1978-as világbajnokságon. A magyar válogatott korábbi kapusával készült interjút a Magyar Nemzet oldalán szemléztük.

Gujdár Sándor nagyszerű kapus volt (Fotó: Nemzeti Sport)

 

„A mezőnyben játszottam, aztán egyszer nem jött el a kapus, engem állítottak a helyére, és soha többé nem jöttem ki onnan. Őrülten szerettem a futballt, nem érdekelt, milyen poszton, csak élveztem, hogy játszhatok. Aztán tizenhat évesen már a Szentes megyei első osztályú felnőttcsapatában védtem. Ösztönösen, mert az első kapusedzőm a Honvédban volt, addig senki sem tanított” – árulta el a Magyar Nemzetnek Gujdár Sándor, aki arról is beszélt, hogyan lett a Honvéd kapusa.

„A főiskola Győrbe költözött, és úgy volt, odamegyek én is. Csakhogy behívott a Honvéd, örömkatona voltam, csak védenem kellett. Életem legnagyobb mulasztása, hogy nem fejeztem be a főiskolát, pedig csak egy év hiányzott az üzemmérnöki diplomához. Beszippantott a futball, a Honvéd egész más szintet jelentett, mint a Szeged, ráadásul bekerültem az U23-as válogatottba, telente Dél-Amerikában, nyaranta Spanyolországban túráztunk, és elsodort az élet a tanulástól.”

Arra a kérdésre, hogy miért tűnt el a futball élvonalából, így felelt.

„A magyar labdarúgásban edzőként létezni nem jelentett biztos egzisztenciát a sok szélhámos miatt. A Honvédnál például fél évig nem kaptam egy fillért sem, majd azt kérték, mondjak le a tartozás feléről, különben nem engedik indulni a csapatot. Itt ütött vissza a diploma hiánya, mert a futball utáni élet nem egyszerű. Próbálkoztam sok mindennel, most Balatonfüreden a feleségemmel együtt egy vendégházat üzemeltetünk, és emellett a helyi klubnál dolgozom kilenc–tizenhat évesek kapusedzőjeként. Szeretem ezt a munkát.”

A Gujdár Sándorral készült teljes interjút ide kattintva olvashatja el!

2021.06.15 23:52:48

Magyar válogatott THURY GÁBOR

NS-VÉLEMÉNY. Az Eb itthoni nyitó mérkőzésén alig több mint öt perc választotta el válogatottunkat a pontszerzéstől.

2021.06.15 17:07:47

Magyar válogatott L. PAP ISTVÁN

Vezetőedzőként folytatta, és huszonöt éves böjt után, 1980-ban bajnoki címre vezette a kispestieket.

2021.06.15 08:43:27

Magyar válogatott nemzetisport.hu

Kivetítős meccsnézés Magyarkanizsán, Zentán, Hajdújáráson, Sepsiszentgyörgyön. Üzenjen ön is a csapatnak!

2021.06.10 15:19:33

Magyar válogatott K. D.

„Megjöttek a Magyarok, húzzátok meg magatok!” – a Hősök és a ValMar írt dalt a magyar válogatottról.

2021.06.10 10:20:58

Magyar válogatott MILITÁR IVÁN

ELEMZÉS. A Vargák mellett Holender és Kleinheisler is opciót jelenthet ezen játékhelyzetekben.