Hollandia-Magyarország: ez volt a vb-selejtező felvezetése percről percre

Vágólapra másolva!
2013.10.10. 18:27
null
KATTINTSON A KÉPRE, ÉS TEKINTSE MEG A HOLLANDIA–MAGYARORSZÁG KÖZVETÍTÉS ADATLAPJÁT!
Hollandia–Magyarország világbajnoki selejtező: október 11-én, pénteken 20.30-tól nemzeti csapatunk sorsdöntő kvalifikációs mérkőzést vívott Amszterdamban. Hollandia már a meccs előtt kijutott a brazíliai vb-re, a mieink a csoport 2. helyén maradáshoz győzelemre volt szükségük. Kiküldött csapatunk a helyszínről, a többiek a szerkesztőségből kísérték végig a holland–magyar felvezetését.

20.18: A CSAPATOK AZ ÖLTÖZŐBE VONULNAK. Hamarosan kezdődik a vb-selejtező, ezzel pedig a csütörtökön indított felvezetőnket is lezárjuk. Kövessék nyomon a találkozót élő, szöveges tudósításunk és folyamatosan frissülő cikkünk segítségével!

20.13. A BEADÁSOK ÉS KAPURA LÖVÉSEK A FÓKUSZBAN. Mindkét oldalon a kapura lövéseket, valamint a beadásokat gyakorolják a csapatok.

20.05: ZAJLIK A BEMUTATÁS. A magyar csapat neveinek sorolásánál jól hallható füttöt kapott Dzsudzsák Balázs. A mieink fehér mezben és fehér sortban, a hollandok hagyományos narancssárga szerelésükben játszanak majd.

19.58: SZURKOLÓI ÜZENETEK. Amíg a csapatok a bemelegítést végzik, az óriáskivetítőn a holland szurkolók videós üzenetét vetítik le, valamint az alsó csíkban folyamatosan érkeznek a Twitter-profilra korábban elküldött üzenetek.

19.50:ÉRKEZNEK A CSAPATOK. Először a magyarok (ők is tapsot kapnak a hazai szurkolóktól), majd pár perccel később a hollandok (na ők még nagyobbat a bekészített tapsolók révén).

19.46: Lassan gyülekeznek a szurkolók a stadionban, a magyarok az egyik szögletzászló feletti felső karéjban kaptak helyet, előttük egy plexi fal.

19.41: HOLLAND VÁLOGATOTTAS LIMUZINT IS TALÁLNI A LEKERÍTETT FESZTIVÁLAS RÉSZ ELŐTT.

19.33: ITT A HOLLAND KEZDŐ IS! Vorm – Janmaat, Bruma, Vlaar, Blind – N. de Jong, Van der Vaart, Strootman – Robben, Van Persie, Lens

19.20: MEGVAN A MAGYAR KEZDŐ IS! Németh Krisztián és Böde Dániel rohamoz! A magyar kezdő: Bogdán – Vanczák, Guzmics, Korcsmár, Kádár – Koman, Hajnal, Varga, Dzsudzsák – Böde, Németh

19.18: MÉG KAPHATÓAK JEGYEK. Alig több mint egy órával a kezdés előtt is kaphatóak a jegyek, kizárólag a holland szurkolók részére. A morcona jegyeladó azonban elzárkózott minden nemű információtól arra vonatkozóan, mennyi tikett maradt még.

19.17: RÖGTÖNZÖTT KONCERT A STADIONBAN. Aki egy kis koncerttel akar hangolni azt is megteheti, bár azt nem mondanánk, hogy a legnagyobb formátumú az előadó.

19.16: VAN PERSIE KEZD. Az MLSZ Twitter-oldalának beszámolója szerint Robin van Persie kezd a hollandoknál.

19.14: A- VAGY B-KERET A HOLLANDOKNÁL? Egy Vas megyei társaság szerint ha a B-keret játszik, akkor kikapunk, mivel bizonyítani akarnak Van Gaalnak, de ha az A-keret tagjai lépnek pályára, akkor nyerhetünk, mert ők nem lesznek motiváltak.

19.05: DZSUDZSÁK ÜGYNÖKE IS OTT VAN. Vörösbaranyi József kollégánknak az ArenA-ban: „Meg lehet lepni a hollandokat, de csapatként kell nagyon odatenni magunkat. Csak tökéletes koncentrációval érhető el a siker – a tippem 2–1-es magyar győzelem."

Fotó: MLSZ Twitter
Fotó: MLSZ Twitter

19.03: A STADIONBAN AZ EGERVÁRI-CSAPAT. A magyar válogatott már megérkezett az ArenA-ba – közölte az MLSZ hivatalos Twitter-oldala.

18.55: KARNEVÁL. Totális fesztiválhangulat a stadion körül, jelenti az NSO Tv munkatársa, Molnár Péter. Makonyarészeg drukkerek is akadnak, a hazaiak dalokat bömbölnek Rióról és Brazíliáról, vannak táncoslányok, igen jó hangulatban van a narancs had. Rengetegen viselnek a meccsre készített holland–magyar sálat, a merchandising-pultoknál kaszálnak.

18.54: BÁTORSÁG ÉS KONYAK. „ƒÍgy születnek a nagy dolgok, bátorság kell és egy kis konyak!" – mondta két kőbányai szurkoló Amszterdamban kollégánknak.

18.37: MAGYAROK JEGY NÉLKÜL AMSZTERDAMBAN. A magyar szurkolók külön bejáraton keresztül jutnak be a stadionba. Helyszínen tartózkodó kollégánk találkozott 10 fehérvári szurkolóval, akiknek nincs jegyük. Honfitársaink már korábban lefoglalták a szállást, de nem jutottak belépőhöz, ám még bíznak benne, hogy valamilyen úton-módon bejuthatnak a stadionba.

18.30: SÁL, SAPKA, MELEGÍTŐ. Az amszterdami stadion árusainál 15 euróért lehet a kifejezetten a Magyarország–Hollandia meccsre készített sálat venni. Sapkát is árulnak, míg a holland válogatott felső 35 euróba kerül.

18.28: MÉG MINDIG ESIK AZ ESŐ. Továbbra is esik az eső. Helyszínen tartózkodó kollégánk, Nedelykov Tamás jelentése szerint a legtöbben fedezékben várják a kapunyitást az ArenA-nál, amelyben már nem kell majd aggódni a csapadék miatt, a stadion teteje ugyanis be van húzva. Többen debütálnak a mai meccsen, már ami a szurkolókat illeti: a találkozóra Utrechtből kilátogató 10 éves kisfiú és édesapja is először nézi meg az oranje összecsapását a helyszínen, és mindketten 2–0-s eredményt várnak.

18.14: A KOMMENTÁTOR SZERINT. Gundel Takács Gábor az NSO Tv-nek nyilatkozott az amszterdami stadionban. Itt tekintheti meg a videót.

17.42: A REKORDRA IS HAJTANAK A HOLLANDOK. Rekordot dönt a holland labdarúgó-válogatott a 20.30-kor kezdődő Hollandia–Magyarország mérkőzésen, ha nyer Amszterdamban: az oranje korábban még sosem nyert meg egymás után kilenc világbajnoki selejtezőt hazai pályán. Bővebben itt.

17.40: HOLLAND GYÁSZ. Gyászolnak a hollandok: 81 éves korában elhunyt Dick van Toorn fizioterapeuta, aki az oranje számos sztárját kezelte az évtizedek során – ő volt az a „csodadoktor", aki a 2010-es vb-re „összedrótozta" Arjen Robbent. Robbenen kívül többek között Johan Cruyff, Wim van Hanegem, Ruud Krol, Ronald Koeman, Wesley Sneijder vagy Rafael van der Waart személyi orvosa is volt.

17.32: ÉLŐ, ÉLŐ, ÉLŐ! Elkezdődtek a mai vb-selejtezők! Jól megszokott eredménykövetőnk segítségével nemcsak a meccsek állását követheti nyomon, de az összeállításokat is megtalálja, itt!

17.13: LESZ RIA, RIA AMSZTERDAMBAN! Ahogy látom, az amszterdami stadion kivetítőjén gyűlnek majd a magyarok Twitteren elküldött üzenetei, de a lelátóról is szól majd a Ria, Ria, Hungária! Pór Károly cikkében többet is megtudhat.

17.02: ÜZENJEN AZ AMSZTERDAMI STADION KIVETÍTŐJÉN KERESZTÜL A VÁLOGATOTTNAK! Ez nem vicc! A holland válogatott hivatalos Twitter-oldalán hívta fel a szurkolók figyelmét, hogy beküldött üzenetük megjelenik majd az ArenA kivetítőjén. Fel magyar trollok, mutassuk meg, hogy valamiben biztosan meg tudjuk verni a hollandokat! Itt lehet próbálkozni! A #sswg hashtaget kell használni a Twitteren.

16.39: INGYEN SÖRT MINDENKINEK! Egy belvárosi pub remek felajánlással csábítja az optimista szurkolókat: 50 korsó ingyen sör várja gazdáját, ha a mieink nyernek.

16.30: NÉGY ÓRA VAN HÁTRA A MECCSIG. A délutáni stáb is elfoglalta a helyét az NSO szerkesztőségében. A karmesteri pálca Marosi Gergely kezében van, a billentyűket itt Hegyi Dániel püföli. Jó csodavárást kívánunk mindenkinek!

16.23: MINDENT A HAZÁÉRT! Adta ki a jelszót Buzánszky Jenő, akinek a szájából nem csak üres frázisnak hangzik ez a kijelentés, ő a maga idejében mindent meg is tett a magyar válogatott sikeréért. Bővebben itt.

15.34: MIÉRT NE? A Lombard Pápa vezetőedzője, Tóth Bálint szerint pont akkor szokott borulni a papírforma, amikor a legkevesebben várják ezt. A teljes nyilatkozat itt!

15.14: A CSOPORTMÁSODIKOK! Jelenleg így fest a csoportmásodikok rangsora. Ugyebár az első nyolc játszhat a pótselejtezőn.

14.55: JÓKÍVÁNSÁGOK ADAMSNEK! A magyar válogatott tagjai nem feledkeztek meg Akeem Adamsről, a Ferencváros szívinfarktuson átesett játékosának videóüzenetben kívántak jobbulást. Orosz Pál elmondta, Adamset fokozatosan lekapcsolják a lélegeztetőről.

14.48: ÉLET A HOLLAND–MAGYARON TÚL! Természetesen nem csak mi játszunk ma világbajnoki selejtezőt. Utolsó előtti fordulójához érkezett Európában a 2014-es labdarúgó-vb selejtezőinek csoportköre, a pénteki játéknapon újabb válogatottak biztosíthatják részvételüket a dél-amerikai tornán.

13.54:IDŐJÁRÁS-JELENTÉS – UPDATE! Reggel óta nem változott a helyzet, továbbra is folyamatosan esik, és nem látszik, hogy enyhülne a közeljövőben.

13.33: AZ UTCA EMBERE! MEG CUCCA... A nyugdíjas, az egyetemista és az újságíró. Hogy mi a közös bennük? Az, hogy egyikük sem hisz a magyar győzelemben. Az utca emberét kérdeztük.

12.56: HARCOLNAK A HELYÜKÉRT! „Telt ház, több mint ötvenezer néző lesz kint az arénában, velük nem tehetik meg, hogy ne szolgálják ki őket – mondta a teol.hu-nak Fehér Csaba. – Másrészt pedig minden egyes győzelemnek, minden egyes pontnak nagy jelentősége van, a vébén ugyanis a világranglista első nyolc helyezettje lesz a kiemelt, nem mindegy tehát, hogy a hollandok hol zárnak majd. Louis van Gaal ráadásul kijelentette, hogy három játékos, Robin van Persie, Arjen Robben és Kevin Strootman helye biztos a vb-keretben, a többieknek meg kell harcolniuk a helyért.”

12.45: OLVASÓINK SZERINT NEM SOK ESÉLYÜNK VAN! A Nemzeti Sport Online szavazóinak 50 százaléka szerint nemhogy legyőznek minket a hollandok, hanem súlyos verést mérnek ránk. A szavazás állását itt tekintheti meg!


12.00: MEGVAN A KEZDŐNK! Egervári Sándor szövetségi kapitány a délelőtti séta során a keret tagjaival ismertette a kezdőcsapatunk felállását. A szurkolóknak és a hollandoknak erre még várniuk kell...

11.52: EGYSZER MÁR BEJÖTT OKTÓBER 11. Bizonyára sokan emlékeznek még a 16 évvel ezelőtti finnek elleni meccsre, amikor egy hihetetlen öngóllal mentettük döntetlenre a Helsinkiben rendezett vb-selejtezőt. Újra szerencsét hoz ez a nap?

11.43: AKKOR LEBECSÜLTEK MINKET, MOST ÖT SZÁZALÉK AZ ESÉLYÜNK. Nem kimondottan bizakodva nyilatkozott a Digi Sport Reggeli Start című műsorában Varga József, korábbi válogatott labdarúgónk a ma esti mérkőzést illetően. A védelmet figyelmetlennek és bizonytalannak látja – bár ő ennek ellenére három csatárt tenne a kezdőbe –, szerinte leginkább a szerencsében bízhatunk. Varga József nyilatkozatát itt találja meg!

11.16: EL-DÖNTŐ UTÁN ÚJRA HOLLAND MAGYAR. Európa első behúzható tetejű stadionja, az Amsterdam ArenA 53 ezer néző befogadására alkalmas, és korábban már kétszer is megmérkőztünk itt az oranjéval. Egy felkészülési meccs és egy Eb-selejtező után ma este vb-selejtezőn csap össze a két együttes az Ajax otthonaként is szolgáló ultramodern létesítményben. Stadionbemutató itt!

10.54: Az újonc Deepay! Játszik-e Van Persie? Kuyt százados lehet. Általában ezekről a témákról ír Hollandiában a helyi nyomtatott sajtó. A Hollandia lapszemléről részletesebben itt olvashat.

10.42: NEM CSAK MAGYAR–HOLLAND! Sőt! Európa szerte valószínűleg vannak nagyobb érdeklődésre is számot tartó világbajnoki selejtezők. Marosi Gergely annak járt utána, hogy a különböző csoportokban, mely csapat, hogyan juthat tovább. Statisztikusok előnyben!

10.29: MEGRAGADNÁ! Bár valószínűleg Guzmics Richárd nem lesz a kezdőcsapat tagja, ha esetleg pályára lép, pályafutása során a legnevesebb labdarúgók ellen futballozna. Guzmics nyilatkozata itt!

10.15: A HOLLAND TÉRFÉLEN? Csank János, korábbi szövetségi kapitányunk szerint a rivális jellemzően letámad, nyomás alatt tartja az ellenfelet, amiből nálunk lehet zűr, mert ha mi is gyorsan szeretnénk futballozni, alighanem eladjuk a labdát, ha viszont lassabban játszunk, letámadnak bennünket, és úgy kényszerítenek hibára. Csank véleményét itt olvashatja!

9.33: NÉZZÜNK EGY KIS ESÉLYLATOLGATÁST! Talán a fogadóirodák látják a legreálisabban az esélyeket: a Tippmixprónál természetesen egy esetleges magyar győzelem nagyon magas nyereményszorzóval kecsegtet: a bátor fogadó Dzsudzsákék győzelme esetén 9.5-szeres pénzzel gazdagodna, de a döntetlen is 4.5-es oddsot kínál.

9.10:NEM MINDEGY? Elég népszerű vélemény ma Magyarországon, hogy ezt a meccset mi nem nyerhetjük meg. A korábbi szövetségi kapitány Várhidi Péter szerint is felesleges arról beszélni, hogy egy vagy két csatárral játszunk Hollandia ellen. Részletek itt!

8.15: FELHŐS, HŰVÖS IDŐ AMSZTERDAMBAN. Felhős, hűvös idő fogadta a magyar válogatottat Amszterdamban, legfeljebb a házigazdák miatt lehet melegünk. A BBC időjárási előrejelzésekben mértékadó honlapja szerint egész nap felhős, borús idő várható, déltájban és a mérkőzés időpontjában nagy valószínűséggel esik is. De a köztes időben is van rá esély. Délután maximum 12 Celsius fok lehet a hőmérséklet, estére lehűl 10 fokra.

0.00: EGERVÁRI SÁNDOR MEGADTA A MOTTÓT. Ezzel zárunk is csütörtökre, hacsak nincs valami teljesen váratlan. A csütörtök esti hírfolyamot Marosi Gergely (címlapszerkesztő, percről percre), Nedelykov Tamás (Amszterdam), Molnár Péter (NSO Tv – Amszterdam), Mirkó István (fotó – Amszterdam) prezentálta. „A holland válogatott otthonában a döntetlen általában nagy siker a magyar labdarúgásnak, de nem biztos, hogy ezúttal az lenne…”

23.00: VÁRHATÓ MAGYAR KEZDŐ: Bogdán – Vanczák, Mészáros N., Korcsmár, Kádár – Varga J., Hajnal – Koman, Böde, Dzsudzsák – Németh K. Ha már itt tartunk, olvasóink is a Böde, Németh kettős bevetésére szavaztak, Böde és Nikolics duója jön emögött.

VÁRHATÓ HOLLAND KEZDŐ: Vorm – Janmaat, De Vrij, Martins Indi, Blind – N. de Jong, Strootman – Robben, Van der Vaart, Lens – Van Persie (Kuyt)

22.55: „Még vannak játékosok, akik nem biztosították helyüket a csapatban, most megvan a lehetőség rá, hogy bizonyítsanak. Ezért biztosan motiváltak lesznek, és a kijutás tudatában sem veszik könnyedebben a találkozót.” – mondta a Nemzeti Sport Online-nak Ronald Kres, a De Telegraaf újságírója, aki több magyar játékost is ismer.

„Több hollandok elleni meccsét is láttam a magyar csapatnak. Természetesen ismerem Németh Krisztiánt a Rodából, aki jó benyomást tett rám, és persze ott van Dzsudzsák Balázs, őt tartom jelenleg a legjobb magyar játékosnak. Holland győzelmet várok, főleg Szalai Ádám hiányában, aki az egyik nagy ígérete a magyaroknak.”

22.38: A Sportszelepnél dolgozó kollégák halomra aprították a jegyzőkönyveket, és kiderítették, mikor játszott az oranje legutóbb „Van” nélkül. ÍME!

21.52: MIÉRT DRUKKOLJUNK, HOGY KUYT KEZDJEN? Mert egyrészt Van Persie jobb, másrészt Kuyt sosem látott rossz szériában van a válogatottban. A Voetbal International összeállítása szerint a támadó több mint kilenc órája nem szerzett gólt a nemzeti csapatban, ilyen rossz sorozata még nem volt. Kuyt 2011. október 11. óta, 574 perce gólképtelen a nemzeti csapatban, legutóbb Svédország ellen talált be.

21.38: A „PÓTBEHÍVÓS” NIKOLICS NEMANJA: „Jó érzés, hogy itt lehetek, természetesen annak nem örülök, hogy egy sérülés miatt került rá sor, de ha már az élet így hozta, meg fogok próbálni segíteni a csapatnak. Tudom, hogy egy csatártól mindig a gólokat várják, de jelen pillanatban nem az foglalkoztat, hogy szerephez jutok-e, hanem hogy a csapat elhozza a három pontot. Még nagyon fiatal vagyok, így nem mondanám, hogy ez lesz életem lehetősége, de az biztos, hogy pályafutásom eddigi legfontosabb meccse lesz, ha játszhatok.”

21.32: NÉMETH KRISZTIÁN AZ EDZÉS UTÁN: „Remélem sikerül kontrákkal meglepni a hollandokat. Úgy gondolom, tisztességgel felkészültünk, úgy kell lejönnünk a pályáról, hogy mindent megtettünk. Kétszer játszottam mér ebben a stadionban, egyszer döntetlen lett, máskor kikaptunk. Döntetlenre nem szabad játszanunk, mert azzal nem jutunk előrébb.”

21.23: SZÁNT AZ EKE. Wim van Hanegem, az oranje vb-ezüstérmes egykori klasszisa kijelentette: jó, hogy Louis van Gaal a világbajnokság után távozik a válogatott éléről (minden bizonnyal visszavonul), mert valótlan képet alkot a futballvilágról. Van Hanegem dühét többek közt az váltotta ki, hogy Van Gaal az Eredivisie-t taktikailag jobbnak tartja a Serie A-nál. „Elment a józan esze, ha így gondolja, jó, hogy a vb után megint elmegy a válogatottól. Hogy lehet ilyet állítani? Amikor én megnézek egy holland bajnokit, hibák tömkelegét látom, ez egyszerűen grundfoci. A jó futballhoz semmi köze. Az Eredivisie meglehetősen unalmas, de el akarják hitetni velem, hogy izgalmas és szórakoztató” – mondta.

Mi lehet, hogy szívesen vennénk az NB I-be az Eredivisie grundfociját – jegyezzük meg halkan.

21.18: Van Gaal vs. Magyarország: a mostani holland szövetségi kapitány annak idején az Ajax Ferencváros elleni BL-meccsein ült a kispadon magyar csapat ellen (5–1 az akkor BL-címvédő Ajaxnak Budapesten, 4–0 oda kint), az őszi vb-selejtezőt pedig az oranje 4–1-re nyerte meg a Puskás Ferenc Stadionban.

A hollandok egy kérdőjele: játszik-e Robin van Persie? (Fotó: Mirkó István)
A hollandok egy kérdőjele: játszik-e Robin van Persie? (Fotó: Mirkó István)

21.16:RVP update: Van Persie edzeni már tudott, játéka továbbra sem biztos Magyarország ellen, ám biztosan ott lesz és játszik Isztambulban, a hollandok Törökország elleni, záró selejtezőjén. A Voetbal International mindenesetre a kezdőbe jelölte a csatárt.

21.13: Egy kis földrajzi érdekesség. Amikor Hollandia hazai selejtezőt veszített, mindig Rotterdam volt a helyszín, Amszterdamban tétmérkőzésen még sosem nyert vendég. A holland nagyvárosok közül Eindhoven képviselői egyébként pont a héten reklamálták, hogy ők nem nagyon kapnak válogatott meccseket, pedig szeretnének.

20.56: VIDEÓ: Egervári Sándor a sajtótájékoztatón.

20.44:A hollandok feldobták magukat egy kis statisztikával. Vb-selejtezőt 2001 óta nem vesztett a válogatott, akkor Dublinban, a Lansdowne Roadon kaptak ki 1–0-ra – majd egy hatossal vágtak vissza. Azóta harminc meccs, huszonhét győzelem, három döntetlen és 77–9-es gólkülönbség. Tétmeccsen, hazai pályán pedig holnap pontosan 13 éve lesz veretlen a holland válogatott, mely története során csak három otthon játszott selejtezőt veszített el. Kettőt pont Magyarország ellen.

20.16: Közben a FIFA tudatta, hogy a 2014-es világbajnokságon a gólvonal-technológiát a német GoalControl rendszerrel oldják meg. A GoalControl-4D-t a Konföderációs-kupán már tesztelték, és a klubvilágbajnokságon is bevetik. A rendszert 14 nagy sebességű kamera működteti, ha a labda átmegy a gólvonalon, a játékvezető órája rezegni kezd.

Az ArenA és a magyar válogatott (Fotó: Mirkó István)
Az ArenA és a magyar válogatott (Fotó: Mirkó István)

20.05: A várható holland kezdőben a teljes védelemnek (Vorm kapussal) 46 válogatottsága van, Van der Vaartnak egyedül 106. Lehet valami abban, hogy nem túl rutinos a hátsó alakzat (hogy eljutunk-e odáig, hogy teszteljük, az már más kérdés).

20.00: „Ha Németh Krisztián ma nem sérül meg az edzésen, akkor játszik holnap” – jelezte Egervári Sándor azt, hogy a Hollandiában légióskodó csatárnak jó esélye van a csapattagságra.

A magyar csapat meccs előtti „éles” gyakorlása (Fotó: Mirkó István)
A magyar csapat meccs előtti „éles” gyakorlása (Fotó: Mirkó István)

19.42: VIDEÓ. Robben előbb ideges volt, majd pazar gólt fejelt. Az NSO Tv a holland edzésen járt.

19.34: A MAGYAR SAJTÓTÁJÉKOZTATÓN TÖRTÉNTEKRŐL ITT OLVASHAT – EGERVÁRI SÁNDOR ÉS KORCSMÁR ZSOLT A MEGSZÓLALÓK

19.30: ÍGY SZELLŐZTETNEK. A ventilátorokkal biztosítják éjszaka a légmozgást az ArenA-ban, no meg azt, hogy száraz legyen a gyep. A magyar válogatott sajtónyilvános edzésének közben vége.

19.15: Az Amsterdam ArenA teteje továbbra is behúzva. Minden széken ott van már a programfüzet, mely inkább kis formátumú könyv – 64 oldal. Három magyar momentum benne: Puskás és az Aranycsapat, 1986 Mexikó (vb) és 1972 Belgium (Eb). Babos Gábor, Bogdán Ádám, Dzsudzsák Balázs és Gera Zoltán a füzet magyar megszólalói – tudatja a stadionból kollégánk, Nedelykov Tamás. Lesznek poszterek is, amelyből „tapsolókat” hajtogathatnak az erre kaphatók.

A Hollandia–Magyarország vb-selejtező programfüzete
A Hollandia–Magyarország vb-selejtező programfüzete

19.09: VÁRHATÓ HOLLAND KEZDŐ A VOETBAL INTERNATIONAL SZERINT: Vorm – Janmaat, De Vrij, Martins Indi, Blind – N. de Jong, Strootman – Robben, Van der Vaart, Lens – Van Persie. Ha Van Persie nem tudja vállalni a játékot, Dirk Kuyt lesz a center.

19.04: KÖZÉRDEKŰ – ÉRVÉNYTELENÍTETT JEGYEK. A holland szövetség (KNVB) 220 belépőt tiltott le, mivel feketepiacon próbálták őket értékesíteni, az eredetinél jóval magasabb áron. A jegyek listája ITT! Aki úgy gondolja, belépőjét tévesen blokkolta a KNVB, hívja a 0900-3200010 helyi telefonszámot.

18.52: „Az lenne számomra az eredmény, ha elérnénk a pótselejtezőt. A román vereséggel megnehezítettük a dolgunkat, úgy tudjuk most elérni a célunkat, ha nyerünk holnap” – így Korcsmár Zsolt.

18.48:
„Kíváncsiak vagyunk, mit tudunk megvalósítani a világ egyik legjobb csapata ellen. Elszántak a játékosok, közel vagyunk álmaink megvalósulásához” – kezdi Egervári Sándor. „Rutinos korban levő edző vagyok, tudom, hogy sokszor nem töltjük ki a szerződésünket. De ez nem foglalkoztat, csak az jár a fejemben, hogyan tudom minél jobban felkészíteni a csapatot a záró két meccsre.”

18.45: Kezdődik a magyar sajtótájékoztató.
Egervári Sándor és Korcsmár Zsolt érkezett.

18.40: Egy kis Louis van Gaal.
„A játékosaim is átérzik azt, hogy kellenek a győzelmek az első kalapos kiemeléshez, meg persze az egójuk is hajtja őket – és mindenki bizonyítani akar nekem, hogy el kell vinnem Brazíliába. Van Persie-n, Robbenen és Strootmanon – a kapitányaimon – kívül mindenkinek pluszban kell bizonyítani, és ezt átkozottul jól tudják. A délutáni edzésünk bizonyította, hogy mindenki teljes erőbedobással akar játszani” – vélekedett az oranje szakvezetője.

SZAVAZÁS

Október 11-én, pénteken kulcsfontosságú világbajnoki selejtezőt játszunk Hollandiában, mit gondol a magyar labdarúgó-válogatott esélyeiről?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

18.33: Kezdésig szavazzanak!

18.31: Egy-két holland médium kíváncsi a magyarokra, Van Gaal tegnap népszerűbb volt a magyarok körében. Persze az sokatmondó, hogy a hollandok egyetlen gondja a selejtező előtt, hogy nem biztos az 1. kiemelési kalap a világbajnokságra (a világranglista 9. helyén állnak, a 7. Uruguay elé be kellene jönniük, mert a 8. Brazília pozíciója védett), míg nekünk ugyebár még a pótselejtező sincs olyan közel...

18.27: Nem feszegeti a tömeg a magyar sajtótájékoztató helyszínét, nincsenek túl sokan egyelőre. Míg kezdődik a sajtótájékoztató, latolgassuk az esélyeket a Ferencváros holland kontingense, Ricardo Moniz, Julian Jenner és Arsenio Valpoort segítségével! Jenner szerint ha félsz lesz a magyar válogatottban, jön a holland henger.

18.25: Jó estét kívánunk! Péntek 20.30-ig, az amszterdami Hollandia–Magyarország vb-selejtezőig itt kísérhetik figyelemmel a történteket.
Alant a mérkőzéssel kapcsolatos közérdekű információk, 18.30-kor kezdődik Egervári Sándor sajtótájékoztatója, majd a magyar válogatott a mérkőzés helyszínén, az Amsterdam ArenA-ban – amelyben telt ház lesz, hisz minden jegy elkelt – edz.

SZÁMOLGATÁS: KI MIKÉNT JUTHAT KI?

HOLLANDIA csoportelső, kijutott

MAGYARORSZÁG csoportmásodik, ha...
...6 pontot szerez hátralevő két mérkőzésén
...4 pontot szerez, és a románok, valamint a törökök legalább az egyik meccsükön pontokat vesztenek
...3 pontot szerez, és a románok, valamint a törökök nem szereznek 3 pontnál többet vagy ha a románok és törökök legfeljebb 4 pontot szereznek, és mindkettejüknek rosszabb a gólkülönbsége a mieinknél.
(és így tovább „lefelé” – de ez már az irrealitás birodalmába vezetne, ezért a többi csapatnál is kihagytuk a számításnál)

ROMÁNIA csoportmásodik, ha...
...6 pontot szerez a hátralevő két mérkőzésén, és Magyarország, valamint Törökország legalább az egyik meccsén pontokat veszít, illetve ha Törökország is 6 pontot szerez, de a gólkülönbsége rosszabb lesz a románokénál.
...4 pontot szerez, és Magyarország legalább az egyik mérkőzésén kikap (gólkülönbsége pedig rosszabb), míg Törökország legalább az egyik meccsén pontokat veszít (és a gólkülönbsége rosszabb).
...3 pontot szerez, Magyarország egyik meccsét sem nyeri meg, Törökország pedig nem szerez több pontot háromnál és rosszabb a gólkülönbsége.

TÖRÖKORSZÁG csoportmásodik, ha...

...6 pontot szerez a hátralevő két mérkőzésén, és Magyarország, valamint Románia pontokat veszít, vagy Románia ugyan 6 pontot szerez, de rosszabb a gólkülönbsége.
...4 pontot szerez, és Magyarország legfeljebb 3 pontot gyűjt (és rosszabb a gólkülönbsége), Románia pedig négyet (de rosszabb a gólkülönbsége) vagy kevesebbet.
...3 pontot szerez, Magyarország egyik meccsét sem nyeri meg, Románia pedig nem szerez több pontot háromnál és rosszabb a gólkülönbsége.

Pontegyenlőség esetén a gólkülönbség dönt, majd a több szerzett gól, aztán az egymás elleni eredmény.

A D-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Hollandia8 7124–4+2022
2. MAGYARORSZÁG8 42218–12+614
3. Törökország8 41314–7+713
4. Románia8 41313–12+113
5. Észtország8 2156–16–107
6. Andorra8 80–24–240
A MAGYAR KERET HOLLANDIA ELLEN
Kapusok: Bogdán Ádám (Bolton Wanderers), Király Gábor (1860 München), Megyeri Balázs (Olympiakosz)
Védők: Devecseri Szilárd (Haladás), Guzmics Richárd (Haladás), Gyömbér Gábor (Ferencváros), Kádár Tamás (DVTK), Korcsmár Zsolt (Greuther Fürth), Lipták Zoltán (Győri ETO), Mészáros Norbert (DVSC-Teva), Vanczák Vilmos (Sion)
Középpályások: Dzsudzsák Balázs (Dinamo Moszkva), Elek Ákos (DVTK), Hajnal Tamás (Ingolstadt), Koman Vladimir (Ural), Lovrencsics Gergő (Lech Poznan), Pátkai Máté (Győri ETO), Stieber Zoltán (Greuther Fürth), Szakály Péter (DVSC-Teva), Varga József (Middlesbrough)
Támadók: Böde Dániel (Ferencváros), Németh Krisztián (Roda), Nikolics Nemanja (Videoton)
Biztonsági tartalékok: Fiola Attila (Paks), Gyurcsó Ádám (Videoton), Simon Ádám (Haladás)
A HOLLAND KERET A MAGYAROK
ÉS A TÖRÖKÖK ELLEN
Kapusok: Tim Krul (Newcastle United), Michel Vorm (Swansea City), Jasper Cillessen (Ajax)
Védők: Daley Blind (Ajax), Jeffrey Bruma (PSV), Daryl Janmaat (Feyenoord), Bruno Martins Indi (Feyenoord), Paul Verhaegh (Augsburg), Ron Vlaar (Aston Villa), Stefan de Vrij (Feyenoord), Jetro Willems (PSV)
Középpályások: Jordy Clasie (Feyenoord), Nigel de Jong (Milan), Leroy Fer (Norwich), Wesley Sneijder (Galatasaray), Kevin Strootman (Roma), Rafael van der Vaart (Hamburger SV)
Támadók: Dirk Kuyt (Fenerbahce), Jeremain Lens (Dinamo Kijev), Robin van Persie (Manchester United), Arjen Robben (Bayern München), Memphis Depay (PSV)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik