A holland, aki hisz CR-ben, s hogy nyernek Németországban

Vágólapra másolva!
2013.10.11. 13:18
null
Nem vár győzelmet Böde Dánieléktől az utca embere (Fotó: Mirkó István)
A Hollandia–Magyarország világbajnoki selejtező előtt kíváncsiak voltunk, az amszterdamiak hogyan vélekednek az esti meccsről, Louis van Gaal munkájáról és a magyar csapatról. Meglepő válasz is érkezett...

Először egy nyugdíjas férfit szólítottunk meg, aki ugyan sietett a feleségéhez, de azért készségesen elmondta a várakozásait:

„Szerintem 3–0-ra nyernek a hollandok, és remélem, Van Persie játszani fog" – jelentette ki határozottan.

Amikor Louis van Gaalról kérdeztük, kicsit elkomorult:

Van Gaal nagyon szigorú, nem igazán szeretem! Túl sokat képzel magáról, és állandóan üvöltözik a játékosokkal. Olvastam egy könyvet Clarence Seedorfról, amelyből kiderül, Van Gaal miatt hagyta ott az Ajaxot, és igazolt a Sampdoriába..."

Ezután egy háromfős fiatal társasághoz értünk, amelynek egyik tagját egyáltalán nem érdekli a foci, a másik két fiú viszont szívesen nyilatkozott, még ha láthatóan eltérő állapotban is voltak. Az egyikük szerint két jó csapat találkozik, és már nagyon várja a találkozót, míg a másik (lásd a képen):

„Hiszek Cristiano Ronaldóban, és remélem, megszerezzük a három pontot Németországban." Nos, utóbbi mondatot több okból sem értettük, de mindezt betudtuk a fiatalember bódult állapotának (a kezében fogott cigaretta sem csak nikotint tartalmazott).

A fiatalember meglepő válasszal állt elő
A fiatalember meglepő válasszal állt elő

Nem sokkal arrébb egyetemistákba botlottunk, akik között szintén nem kellett sokat keresgélni, amíg labdarúgást kedvelőre bukkantunk:

„A magyar is jó csapat, de szerintem a hollandok nyernek 2–0-ra vagy 2–1-re. Még nincs készen a válogatottunk, ám a vb-re már jobbak leszünk. A sok fiatal játékosnak még jobban össze kell szoknia. Brazíliában már egy jobb holland csapatot láthatunk majd" – mondta az egyetem könyvtára előtt beszélgető tanuló.

Saját magától ugyan nem tudott egyetlen magyar futballistát sem megnevezni, de amikor soroltuk neki a neveket, a Hollandiához köthetőeket felismerte:

„Dzsudzsák veszélyes játékos, ehhez nem férhet kétség" – vágta rá kapásból.

Egy bringával közlekedő lányt (nem ritka látvány Amszterdamban) is megszólítottunk:

„Naná, hogy kint leszek a meccsen. A párom őrült futballrajongó, már narancssárga mezt is kaptam tőle, pénteken is abban megyek ki a stadionba. Nálam Arjen Robben a nyerő, remélem, ezúttal is lő gólt. Szeretem a focit, de a kedvenc sportom a bringázás."

Már a stadionnál futottunk össze Ronald Kresszel, a De Telegraaf újságírójával, aki szerint:

„Még vannak játékosok, akik nem biztosították a helyüket a csapatban, most megvan a lehetőség rá, hogy bizonyítsanak. Ezért biztosan motiváltak lesznek, és a kijutás tudatában sem veszik könnyedebben a találkozót. Vannak olyan fiatal labdarúgók, akik jelen pillanatban nem is tagjai a keretnek, de a későbbiekben rájuk is lehet számítani" – mondta Kres, aki több magyar játékost is ismer.

„Több, hollandok elleni meccsét is láttam a magyar csapatnak. Természetesen ismerem Németh Krisztiánt a Rodából, aki jó benyomást tett rám, és persze ott van Dzsudzsák Balázs, őt tartom jelenleg a legjobb magyar futballistának. Holland győzelmet várok, főleg Szalai Ádám hiányában, aki az egyik nagy ígérete a magyaroknak."

AZ UTCA EMBERE SZERINT: A „NAGY ARCÚ” VAN GAAL BESÖPRI A GYŐZELMET

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik