Futsal, vb-sel.: a válogatott döntetlent játszott a horvátokkal

Vágólapra másolva!
2023.03.07. 20:19
A magyar futsalválogatott világbajnoki selejtezőn 1–1-es döntetlent játszott a csoportgyőztes Horvátországgal, így pótselejtezőn át vezethet az útja a kvalifikációról döntő elitkörbe.
Hiába vezettünk, be kellett érnünk a döntetlennel a csoportgyőztes ellen 
A KÉPRE KATTINTVA GALÉRIA NYÍLIK (Fotó: Kovács Péter)
Hiába vezettünk, be kellett érnünk a döntetlennel a csoportgyőztes ellen A KÉPRE KATTINTVA GALÉRIA NYÍLIK (Fotó: Kovács Péter)

A magyar válogatott a múlt héten 6–1-es sikert aratott Izrael felett, így a fiúk bizakodva várták a már biztos csoportgyőztes horvátok elleni összecsapást.

Horvátország ősszel 5–1-re nyert a magyar csapat ellen, s bár számukra nem volt tétje a mérkőzésnek, így is a legerősebb keretükkel utaztak Debrecenbe.

A mieink nagyszerűen helytálltak, a második félidőben Pál Patrik révén meg is szerezte a vezetést a magyar válogatott. A hajrában azonban nagyon beszorítottak a horvátok, s nem is sikerült kihúzni kapott gól nélkül – Peric a 38. percben beállította az 1–1-es végeredményt.

A döntetlen azt jelenti, hogy áprilisban pótselejtezőt játszik Magyarország.

FUTSAL
VILÁGBAJNOKI SELEJTEZŐ

MAGYARORSZÁG
HORVÁTORSZÁG 1–1 (0–0)
Debrecen, Főnix Aréna, 1000 néző. V: Koszmuhambetov, Turszumbajev (kazahok)
MAGYARORSZÁG: Alasztics – Dávid, Fekete M., Vas, Dróth. Cserék: Spandler, Bíró, Fekete O., Nagy Rábl, Pál, Hajmási, Horváth, Bencsik. Szövetségi kapitány: Turzó József
HORVÁTORSZÁG: Primic – Kustura, Jelovcic, Peric, Jurlina. Cserék: Pavlovic, Vukmir, Bilic, Marinovic, Gaspar, Muzar, Mataja, Kuraja, Sekulic. Szövetségi kapitány: Marinko Mavrovic
Gólszerző: Pál (1–0) a 31., Peric (1–1) a 38. percben
A csoport végeredménye: 1. Horvátország 10 pont, 2. MAGYARORSZÁG 5, 3. Izrael 1

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik