Elmaradt a bravúr, csoportmásodikként mentek tovább futsalosaink

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.12.13. 18:11
null
Ukrajna ellen végig futottunk az eredmény után (Fotó: Németh B. Andrea)
A magyar futsalválogatott 5–3-as vereséget szenvedett Ukrajnától világbajnoki selejtezőn, így bár továbbjutott csoportjából, nem az első helyen végzett a négyesben.

 


A csoportelsőség volt a tét vasárnap, amikor a magyar futsalválogatott Ukrajnával csapott össze a vb-selejtezőtorna utolsó fordulójában. A továbbjutást már mindkét csapat bebiztosította korábban, ám a rájátszásban várható ellenfél tekintetében fontos volt a csoportelsőség kivívása.

A magyar válogatott jól kezdte a találkozót, Dróth Zoltán rögtön egy nagy bombával vétette észre magát, de Ivanyak hárított. A 3. percben aztán megszerezte a vezetést Ukrajna: egy oldalberúgás után lemaradt a magyar válogatott védekezésben, Valenko a bal szélről középre lőtte a labdát, az érkező Mihailo Gricina pedig senkitől sem zavartatva belsőzött a hálóba néhány lépésről. (0–1)

Az egyenlítő gól azonban nem váratott sokat magára: az ötödik percben Horváth keresztpasszára érkezett volna Trencsényi középen a hatoson belül, de hátulról felborították, így büntetőhöz jutott a magyar válogatott. A labda mögé Dróth Zoltán állt és magabiztosan bombázott a bal alsóba a jobba vetődő Ivanyak mellett. (1–1)

Sokáig úgy tűnt, hogy döntetlennel vonulhatnak pihenőre a csapatok, de a hajrában ismét megszerezte a vezetést az Ukrajna, és ismét egy pontrúgás után talált be az ellenfél. Kiszeljov jobb oldali oldalberúgására remekül érkezett a hosszún Ovszjannyikov, akiről elfeledkeztek a magyar védők, így a támadó közvetlen közelről belsőzött a hálóba. (1–2)

Rosszul kezdte a második játékrészt a magyar válogatott, ugyanis a 22. percben tovább tudta növelni előnyét Ukrajna. Egy oldalberúgás után Zsurba lőtt kapura jó 12 méterről a bal oldalról, a Németh Péteren megpattanó lövés megzavarta Tóth Gyulát, a labda a jobb alsóba csorgott. (1–3)

Kétgólos hátrányban a második félidő derekán kijött vészkapus játékra a magyar válogatott, aminek a 30. percben meg is lett az eredménye. Horváth tört be a jobb oldalról két védővel a nyakán, lövése a keresztlécen csattant, a kipattanó épp Hosszú Ádám elé esett, aki közvetlen közelről a hálóba belsőzött, felhozva egy gólra a magyar csapatot. (2–3)

A vészkapus játékot kihasználta az ukrán válogatott egy labdaszerzést követően: Ovszjannyikov iramodott meg a bal szélen, majd lőtt kapura jó hét méterről, a vészkapusként védeni próbáló Rábl elsőre úgy tűnt, hárítani tud, de aztán rendkívül balszerencsés módon a hálóba pattant róla a labda... (2–4)

A 37. percben ismét visszajött a remény, egy parádés támadással szépített a magyar válogatott. Dróth húzta le a labdát a bal oldalon az alapvonalhoz Hosszúnak, aki egyből középre lőtte azt, a berobbanó Horváth pedig a kapu torkában kotorta a hálóba a labdát. (3–4)

Ám itt még nem volt vége a mérkőzésnek, a végeredményt Valjenko állította be. Rábl János akasztotta hátulról az üres kapura törő Ovszjannyikovot, amiért piros lapot kapott, az ukránok pedig büntetőt, mivel ez volt a hatodik magyar szabálytalanság a második játékrészben. Valjenko magabiztosan bombázott a bal felsőbe a kimozduló Tóth mellett, így Ukrajna 5–3-ra nyerte a találkozót és bebiztosította csoportelsőségét. A 2016-os februári Európa-bajnokságon visszavághatunk keleti szomszédunknak, ugyanis velük és a spanyolokkal kerültünk egy csoportba.

A vb-selejtező rájátszásában a magyar válogatott így csoportelsővel találkozik. Lehetséges ellenfeleink: Azerbajdzsán, Oroszország, Spanyolország, Kazahsztán, Portugália, Olaszország. A sorsolást február 12-én tartják.

FUTSAL-VB, SELEJTEZŐTORNA, GYŐR
3. FORDULÓ

UKRAJNA–MAGYARORSZÁG 5–3 (2–1)
1000 néző. V: Stawicki (lengyel), Nikolic (szlovén)
MAGYARORSZÁG: Tóth Gy. – Klacsák, Németh P., Szeghy, Dróth. Cs: Rábl, Hosszú, Trencsényi, Lovas, Gál I., Horváth N., Öreglaki
G: Ovszjannyikov 2, Mihajlo Gricina, Zsurba, Varienko, ill. Dróth, Hosszú, Horváth N.
A csoport másik mérkőzésén
Belgium–Anglia 4–0 (0–0)
G:
Zaaf, Yachou, Medina (öngól), Adnane
Az 1. csoport végeredménye: 1. Ukrajna 9 pont (18–5), 2. Magyarország 6 (13–11), 3. Belgium 3 (8–11), 4. Anglia 0 (4–16)

PERCRŐL PERCRE

2. FÉLIDŐ

40. perc: Nem tudunk eljutni az ukránok kapujáig, ezzel véget is ér a mérkőzés. VÉGE!
39. perc: Razuvanov aktív, egy lövését blokkoljuk, majd a levágódót is kapura küldi, ezt pedig Tóth hárítja.
38. perc: EGYBŐL PIROS LAP! Rábl akasztja hátulról a megiramodó Ovszjannyikovot, így biztos góltól menti meg a csapatot, viszont kiállítják, ráadásul 10 méterest kapnak az ukránok, mivel ez a 6. magyar fault. VALJENKO BEVÁGJA! A bal felsőbe bombáz az ukrán játékos a kivetődő Tóth Gyula mellett. 3–5
37. perc: Dróth parádésan fordul le, de Ivanyak védi hét méterről leadott lövését. GÓÓÓÓL! Nagyon szép akció vészkapussal, Dróth húzza le az alapvonalhoz Hosszúnak, aki középre lövi egyből a labdát, az érkező Horváth pedig a kapu torkában besodorja a labdát. 3–4
36. perc: Kőkemény a mérkőzés, Kiszeljov vág oda csúnyán, ütemet tévesztve Klacsáknak, jogos a sárga. Labdát szerez Ukrajna a vészkapus játékunknál, Razuvanov ráemeli saját térfeléről, de nem talál kaput. Zsurba szöglete után Valenko durrant mellé kapásból.
35. perc: POTYAGÓL! Nem tud visszarendeződni a magyar válogatott időben, Rábl vészkapusként áll a kapuba, elsőre úgy tűnik, hogy védi Ovszjannyikov lövését, majd valahogyan becsorog róla a labda. Kigyűlik az öt magyar szabálytalanság, Dróth csúszik oda Ovszjannyikovnak, amiért sárgát is kap.2–4
34. perc: Újra vészkapussal a magyar válogatott, Ráblön a megkülönböztető.
33. perc: Szorosan letámad az ukrán válogatott, meg is zavarják Némethet, aki blokkolni tudja végül Soturna lövését. Szeghy ellen fújnak szabálytalanságot, majd kicsivel később Gál kap sárgát, amivel megvan a negyedik magyar fault a félidőben.
32. perc: Előbb Öreglaki, majd Dróth lövését is blokkolják az ukránok. Ismét vészkapussal a magyar csapat.
31. perc: Dróth lövését blokkolják, Ivanyak egyből a kapunk elé dobja a labdát, ami a vészkapus játék miatt üresen marad, de Ovszjannyikov csúsztatása a kapufáról kifelé pattan. Felpörög a meccs, most Kiszeljov lő mellé spiccel.
30. perc: GÓÓÓÓL! Feljövünk egy gólra vészkapus játékkal! Horváth tör be a jobb oldalról, lövése a keresztlécről levágódik, de éppen Hosszú Ádám elé, aki közvetlen közelről a hálóba belsőz. 2–3
29. perc: Beszorul a magyar válogatott, időt is kér Sito Rivera.
28. perc: Itt a harmadik ukrán fault a félidőben, Razuvanov üt oda Némethnek, amiért sárgát is kap.
27. perc: SZÉP MAGYAR TÁMADÁS! Horváth egy labdaszerzés után iramodik meg középen, majd a jobb szélen felfutó Hosszú elé tálal, aki 5 méterről, laposan tüzel, de Ivanyak hárít.
26. perc: Hosszú lövését blokkolják, majd Dróth ellen fújnak be egy erősen vitatható szabálytalanságot. Dróthot keressük a hosszú labdákkal, de az ukránok rendre zárnak neki. Megélénkül közben a magyar szurkolótábor.
25. perc: Trencsényi szögletét Rábl lövi mellé középről, zártak neki és a rosszabbik lábával is kell lőnie. Újabb ukrán fault, ismét Zsurba a szabálytalan, ezúttal Dróth ellen.
24. perc: Tóth jön ki jól a kapujából és megzavarja Ovszjannyikovot, majd Kiszeljov lövése megy el keresztbe a kapunk előtt. Zsurba követi el a második félidő első ukrán szabálytalanságát.
23. perc: Megfogja a magyar csapatot a kapott gól, akadozik a támadó játékunk. Trencsényi szöglete után Gál távoli lövése mellé száll.
22. perc: Valjenko lövése Dróthban akad el. OTT A HARMADIK UKRÁN GÓL! Zsurba lő kapura a bal oldalról, 12 méterről, a Némethen megpattanó labda megzavarja Tóthot, a jobb alsóba csorog a labda. 1–3
21. perc: FOLYTATÁS! Németh lövését blokkolják a vendégek, akik eladják a labdát. Németh lekészítése után Dróth lövése csúszik le és száll kapu mellé.

1. FÉLIDŐ

20. perc: Nem jutunk lövésig, kiharcolunk egy faultot, az ötödiket az ukránoknál, de már nincs jelentősége.
19. perc: Kapkodó játék most mindkét csapattólm nem forognak veszélyben a kapuk. Ovszjannyikov lövését hárítja Tóth. ISMÉT VEZET UKRAJNA! Egy jobb oldali oldalberúgást Kiszejlov lő át a hosszúra, Ovszjannyikovról lemaradunk, így ő közvetlen közelről belsőz a hálóba. 1–2
18. perc: Jól zár hátul a magyar válogatott, az ukrán lövések most el sem jutnak Tóth kapujáig. Kiszeljov lövésébe áll bele Németh.
17. perc: Tartja a labdát az ukrán válogatott, a magyar csapat a felezőn védekezik, eredményesen.
16. perc: Kijön a szorításból a magyar válogatott, Trencsényi belőtt labdájáról épphogy lemarad középen Klacsák. Valjenko lő a bal oldalról, 12 méterről, a lapos kísérletet nagyot spárgázva védi Tóth.
15. perc: HELYZET! Labdát szerez az ukrán térfélen a magyar válogatott, Klacsák lövését védi Ivanyak, a kipattanót Dróth küldi kapura, de ebbe meg Zsurba lép bele.
14. perc: Páros sárga lap ismét, Ovszjannikov és Rábl sárgul be.
13. perc: Szeghy húzná meg a jobb szélen, de felborítják, azonban nem kapunk szabadrúgást. Most többet van a labda a magyar válogatottnál az utóbbi másodpercekben, de nem jutunk lövésig.
12. perc: Úgynevezett páros szabálytalanság, Zsurba és Horváth is sárga lapot kap.
11. perc: Az ukránok tartják a labdát, próbálják kikényszeríteni az újabb szabálytalanságot.
10. perc: KAPUFA! Valenko a jobb oldalról lő hatalmas kapufát, Tóth hiába vetődik, nem ér le, de kifelé pattan a labda. Kilép kapujából az ukrán kapus, Horváth kicsit meglöki, így megvan az ötödik faultunk.
9. perc: GYÖNYÖRŰ FIGURA! Rábl kap labdát a jobb szélen, áthúzza a túloldalra Dróthnak, aki lekészít Öreglakinak, de a lövésébe belelépnek, szöglet. Nincs lövés a sarokrúgásból. Kiegyenlített a mérkőzés, igazi ki-ki meccs.
8. perc: Dróth lövését középről védi Ivanyak, ráadásul ki sem jön az ukrán kapusról. Kiegészül Ukrajna közben.
7. perc: Dróth lövését blokkolják, majd Rábl próbálkozását Ivanyak hárítja. Sito Rivera időt kér, még 44 másodperc van az emberelőnyünkből.
6. perc: Nálunk megvan a negyedik fault, az ukránoknál a harmadik. PIROS LAP! Ráadásul Mikola Gricina megkapja második sárgáját a meccsen, így kiállítja a játékvezető! Két percig emberelőnyben játszhatunk.
5. perc: Mikola Gricina csinál meg egy szép cselt a jobb oldalon, majd megcsúszik a lövés közben, így mellé lő. BÜNTETŐ! Horváth keresztpasszára Trencsényi érkezik a hatoson belül, de felborítják, Mikola Gricina sárgát kap, mi pedig büntetőt. GÓÓÓÓÓL! Dróth Zoltán magabiztosan vágja a bal alsóba a labdát a jobbra vetődő Ivanyak mellett. 1–1
4. perc: Sorokin lövése megy el keresztbe a jobb szélről.
3. perc: Újabb fault ellenünk, már a harmadik ebben a félidőben, ezúttal Németh szabálytalankodik. VEZET UKRAJNA! Egy levágódó labdát Valenko küld vissza a kapu elé a bal oldalról, az érkező Mihailo Gricina pedig üresen passzol a hálóba néhány lépésről. 0–1
2. perc: Elcsúszik védekezésben a magyar válogatott, amit Razuvanov használ ki, de lökete a bal szélről elakad Tóthban. KIS HÍJÁN ÖNGÓL! Sorokin teszi majdnem saját kapujába Szeghy beadását... Ismét faultot fújnak Szeghy ellen, vigyáznunk kell. Fault az ukránok ellen, Dróth harcolja ki Mikolával szemben.
1. perc: ELKEZDŐDÖTT A TALÁLKOZÓ! JÓ KEZDÉS! Rögtön egy védésre kényszerítjük Ivanyakot, Dróth középről próbálkozik, de a kapus lábbal hárít. Szeghy faultja után Zsurba lövését védi Tóth. A túloldalon Dróth fordul kapura ismét, de kapu mellé bombáz.

A magyar válogatott pirosban, az ukránok sárgában lépnek pályára.

A magyar válogatottnál továbbra is egy nagy hiányzó van, a sérüléssel bajlódó Harnisch Ákos.

A továbbjutást már mindkét csapat bebiztosította Belgium és Anglia legyőzésével, így a csoportesőség a tét, aminek a rájátszásban lesz jelentősége.

Üdvözöljük kedves olvasóinkat a Magyarország–Ukrajna futsal-vb-selejtező élő tudósításában. Tartsanak velünk!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik