Futsal vb-sel.: Horvátország és Izrael lesz a mieink ellenfele

K. Zs.K. Zs.
Vágólapra másolva!
2022.07.07. 16:39
null
Magyar válogatott játékosok a bosnyákok elleni, 2021. őszi mérkőzésen (Fotó: Tumbász Hédi)
A magyar futsalválogatott Izraellel és Horvátországgal került azonos világbajnoki selejtezőcsoportba, amelynek mérkőzéseit szeptembertől márciusig rendezik – tudósít a Magyar Távirati Iroda.

 

A magyar szövetség (MLSZ) honlapjának csütörtöki beszámolója szerint a 36 csapatot 12 darab hármas csoportba osztották.

A csoportgyőztesek és a négy legjobb második közvetlenül az elitkörbe jut, a maradék nyolc második helyezettet párokba sorolják, és a párharcok továbbjutói szintén tagjai lesznek az elitkörnek.

„Izraelről nincsenek jó emlékeink, de úgy gondolom, nem fog újra megtörténni, ami az Eb-selejtezők során – véleményezte az európai 7. csoport beosztását Turzó József szövetségi kapitány az előző Eb-selejtezőben elszenvedett vereségre utalva. – A horvátokkal nemrégiben játszottunk egy nemzetközi tornán, ők azonban az olaszországi légiósaikkal kiegészülve más minőséget fognak képviselni, mint Porecben. Magasabb szinten vannak nálunk, ám szeretnénk bravúrt elérni ellenük, mert a célunk az, hogy rájátszás nélkül kerüljünk az elitkörbe.”

A világbajnokságra az elitkör hat vagy hét csapata jut ki, attól függően, hogy melyik ország lesz a 2024-es torna házigazdája.

A magyar válogatott 1989-ben tagja volt az első futsal-vb mezőnyének, azóta viszont egyetlen világbajnokságra sem jutott ki.

(MTI)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik