Nemzetisport.hu 2010.07.22 18:53 Frissítve: 2015.02.14 01:04

Erwin Koemannal szerződést bontott az MLSZ

A Nemzeti Sport értesülései szerint a Magyar Labdarúgó-szövetség és Erwin Koeman közös megegyezéssel szerződést bontott egymással. A hivatalos bejelentésre holnap kerül sor, a távozó holland szakember munkáját Egervári Sándor veszi át.

Koemant sokan bírálták, most távozott (Fotó: Németh Ferenc)

Információink szerint az MLSZ és Erwin Koeman közös megegyezéssel szerződést bontott egymással, így a holland edző nem tölti ki 2012-ig szóló szerződését a magyar válogatott élén. Úgy tudjuk, hogy a szerződésbontás után mindkét fél elégedetten vált el egymástól.

A távozó Koeman munkáját Egervári Sándor veszi át. A hivatalos bejelentésre azonban még holnapig várni kell.

Az MLSZ péntek reggelre hívott össze rendkívüli sajtótájékoztatót, ekkor jelentik majd be a régi kapitány távozását, illetve az új érkezését.

A Nemzeti Sport információja szerint Egervári Sándor eddigi munkáját Róth Antal veszi át, ő lesz az olimpiai válogatott szövetségi edzője. A válogatott technikai igazgatója Both József lesz.

A kapitánykérdés már Csányi Sándor megválasztásakor szóba került. Korábban megírtuk, hogy az MLSZ elnöke szerdán tájékoztatta az elnökséget az Erwin Koemannal folyó tárgyalásairól. A szövetség hivatalos honlapjának tájékoztatása szerint „a testület tagjai további kérdéseket fogalmaztak meg, és a válaszok ismeretében határoznak majd a szakember jövőjéről."

Most úgy tűnik, döntöttek...

AZ UTOLSÓ NYOLC MECCSÉBŐL EGYET NYERT MEG A KOEMAN-CSAPAT

Erwin Koemant 2008. április 24-én (május elsejei hatállyal) nevezték ki a magyar válogatott szövetségi kapitányának. Első mérkőzését pontosan egy hónappal később vívta a nemzeti csapattal, győzelemmel mutatkozott be – a válogatott 3–2-re nyert Görögország ellen.

 

Első négy mérkőzésén veretlen maradt a csapattal, 2008 szeptemberében, Svédország ellen szenvedett először vereséget kapitányként. A világbajnoki selejtezőkön 5–1–4-es mérleget mutatott fel a válogatottal, amely – Dánia, Portugália és Svédország mögött – végül a negyedik helyen végzett az európai 1. csoportban.

 

A kötelezőket hozta ugyan a csapat (sőt: hosszú idő után tétmeccsen is legyőzött egy magasabban rangsorolt csapatot, Dániát – igaz, a „dinamitok" akkor már kijutottak a vb-re), de Koeman taktikája a sorsdöntő, Svédország és Portugália elleni mérkőzéseken rengeteg kritikát kapott. Összességében 7 győzelem, 4 döntetlen és 9 vereség a mérlege a válogatottal, utolsó nyolc mérkőzéséből azonban mindössze egyszer nyert és egyszer ikszelt a csapata, összesen négy gólt szerezve. A kapitány Hollandia ellen irányíthatta utoljára a magyar csapatot 2010. június 5-én – 6–1-es vereség lett a vége...

 

2020.11.28 08:06:33

Magyar válogatott PIETSCH TIBOR

„Nem győzöm hangsúlyozni, nem az számít, hogy én egyenlítettem Izland ellen.”

2020.11.27 23:05:43

Magyar válogatott CSINTA SAMU

ALAPVONAL. Ismerősöm mondta, hogy amikor az igazgató úr fiától megkérdezte, hogy van mostanában az öreg, nézi-e a mérkőzéseket, azt a választ kapta: mióta a magyarok nyernek, már a gyógyszerét sem veszi be...

2020.11.27 08:32:59

Magyar válogatott CSILLAG PÉTER

Az 1964-es és az 1968-as olimpiai bajnok válogatott szakvezetője a magyaróráin is nyomot hagyott.

2020.11.26 23:29:23

Magyar válogatott THURY GÁBOR

NS-VÉLEMÉNY. Maradnia kell a kispadon!

2020.11.25 22:15:43

Magyar válogatott N. PÁL JÓZSEF

ALAPVONAL. A 6:3 csodája az ugyanis, hogy az említett törvényt fölülírhatja bennünk. Rájöhettünk: ama meccsnek számos részlete több évtized múltán is ámulva és tanulsággal nézhető.