Eb 2020: Ez volt az egyetlen felelősségteljes döntés – Szoboszlai

V. J.V. J.
Vágólapra másolva!
2021.06.01. 18:55
null
Szoboszlai a pálya mellől, papucsban nézte a kedd esti edzést (Fotó: Árvai Károly)
Mint ismert, Szoboszlai Dominik nem lehet ott a magyar válogatottal a labdarúgó Európa-bajnokságon, mivel sérülése utáni nem megfelelő fizikai állapota miatt Marco Rossi szövetségi kapitány nem nevezte be a kontinenstornán részt vevő válogatott 26 fős keretébe. A bejelentést követően az RB Leipzig támadó középpályása a Magyar Labdarúgó-szövetség honlapjának nyilatkozott.

 

„Ha azt mondom, sajnálom, az nem írja le azt a csalódottságot, amit érzek. Az elmúlt napokban az egészségügyi stábbal közösen mindent megtettünk annak érdekében, hogy a szűk keretnek is tagja lehessek. Ugyanakkor bármennyire is nehéz ezt megélni, ez volt az egyetlen felelősségteljes döntés. Jelenleg az a legfontosabb, hogy a csapat jól szerepeljen az Eb-n, én pedig mihamarabb teljesen felépüljek, és szeptemberben már biztosan számíthasson rám a szövetségi kapitány” – fogalmazott Szoboszlai Dominik az MLSZ honlapján.

A játékos menedzsere, Esterházy Mátyás korábban cáfolta az arról szóló híreket, hogy a játékos kiújuló sérülése miatt nem lehet ott a kontinenstornán.

Szoboszlai a válogatott kedd esti edzésén már nem vett részt, az edzőpálya mellől, kívülről nézte a kontinensviadalra készülő társakat.

A MAGYAR VÁLOGATOTT 26 FŐS EB-KERETE
KAPUSOK:
Bogdán Ádám(Ferencváros),Dibusz Dénes(Ferencváros),Gulácsi Péter(RB Leipzig – Németország)
VÉDŐK:
Bolla Bendegúz(Mol Fehérvár FC),Botka Endre(Ferencváros),Fiola Attila(Mol Fehérvár), Kecskés Ákos(FC Lugano – Svájc),Lang Ádám(Omonia – Ciprus),Lovrencsics Gergő(Ferencváros),Willi Orbán(RB Leipzig – Németország), Szalai Attila(Fenerbahce – Törökország)
KÖZÉPPÁLYÁSOK: Cseri Tamás(Mezőkövesd),Gazdag Dániel(Philadelphia Union – Egyesült Államok),Holender Filip(Partizan Beograd – Szerbia),Kleinheisler László(NK Osijek – Horvátország),Nagy Ádám(Bristol City – Anglia),Loic Nego(Mol Fehérvár),Schäfer András(DAC – Szlovákia),Sigér Dávid(Ferencváros)
TÁMADÓK:Hahn János(Paksi FC),Nikolics Nemanja(Mol Fehérvár),Sallai Roland (Freiburg – Németország),Schön Szabolcs(FC Dallas – Egyesült Államok),Szalai Ádám(Mainz – Németország),Varga Kevin(Kasimpasa – Törökország),Varga Roland(MTK Budapest)
SZÖVETSÉGI KAPITÁNY: Marco Rossi (olasz)

EURÓPA-BAJNOKSÁG
AZ F-CSOPORT (BUDAPEST, MÜNCHEN) PROGRAMJA
Június 15., kedd, 18.00
Budapest
Magyarország–Portugália
Június 15., kedd, 21.00
München
Franciaország–Németország
Június 19., szombat, 15.00
Budapest
Magyarország–Franciaország
Június 19., szombat, 18.00
München
Portugália–Németország
Június 23., szerda, 21.00
Budapest
Portugália–Franciaország
Június 23., szerda, 21.00
München
Németország–Magyarország
További csoportok, helyszínek, menetrend – EB-ADATBANK!
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik