Dárdai döntetlennel debütált - 1981 óta először szereztünk pontot Romániában

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.10.11. 17:55
null
Dzsudzsák a hajrában egyenlített – A MÉRKŐZÉS KÉPGALÉRIÁJÁHOZ KATTINTSON A KÉPRE (Fotók: Veres Viktor)
A magyar labdarúgó-válogatott Románia ellen játszott az Eb-selejtező F-csoportjában. A harcosan, fegyelmezetten játszó magyar csapat ellen a hazaiak a szünet előtt nem sokkal vezetést szereztek Raul Rusescu révén, de Dárdai Pál legénysége a hajrában a pokoli hangulat ellenére is egyenlített Dzsudzsák Balázs pompás szabadrúgásgóljával. 1972 óta talált be újra Romániában nemzeti csapatunk, amely nyerhetett volna a végén, ha Nikolics Nemanja gólra váltja ordító helyzetét.

A TALÁLKOZÓ ÉLŐ FELVEZETÉSÉT IDE KATTINTVA OLVASHATJA EL!


Egy évvel ezelőtt pocsékul kezdett a magyar válogatott, már a második percben hátrányba került Marica találata miatt. Ezúttal szerencsére elmaradt a korai gól, bár a 3. percben így is felszisszenhettünk, amikor Chipciu veszélyes bal oldali beadása után nagy nehezen tisztázott a védelem.

Támadásban maradtak a románok, előbb ismét egy Chipciu-beadás után alakult ki kisebb riadalom, de mindenki lemaradt a labdáról, majd Maxim erősen lesgyanús helyzetből durrantott a jobb felső sarok fölé.

A mieink az első negyedórát követően kezdtek éledezni, de sem Dzsudzsák szöglete, sem egy gyönyörű kombináció végén történő szabálytalanság miatt megítélt 20 méteres szabadrúgása nem okozott végül veszélyt.

A félidő derekához érve a csapatkapitány Rat szánta el magát távoli lövésre, de Királynak ez nem okozott gondot, majd a Varga szabálytalanságát követő hazai szabadrúgás után ezúttal már valóban lesen állt meg az akció.

A 39. percben aztán megrezdült a románok hálója! Dzsudzsák bal oldali szabadrúgása után Szalai fejelt a hosszú sarokba, de a leshatár környékéről induló támadó találatát nem adta meg a játékvezető...

Szalai fejes gólját les miatt nem adta meg a játékvezető (Forrás: MTVA/facebook.com/BanokStream)
Szalai fejes gólját les miatt nem adta meg a játékvezető (Forrás: MTVA/facebook.com/BanokStream)
Szalai fejese után a labda hiába került a kapuba (Fotó: Veres Viktor)
Szalai fejese után a labda hiába került a kapuba (Fotó: Veres Viktor)




Az első játékrész utolsó percében pedig a magyar háló is megrezdült... Csak ez a gól már ért. Varga ragadt be csúnyán a félpályás indításnál, Rat középre adására Rusescu érkezett üresen, és hét méterről a jobb felsőbe lőtt. 1–0

A magyar hálóban a románok vezető gólja (Fotó: Veres Viktor)
A magyar hálóban a románok vezető gólja (Fotó: Veres Viktor)


A második félidőre Dárdai Nikolics pályára küldésével próbált lendületet hozni a játékba, Lovrencsics megiramodásai pedig üde színfoltot jelentettek, még ha a lövése veszélyt nem is jelentett a kapura.

Az 52. percben Gera óriási passzal indította a felezővonaltól kilépő Nikolicsot, de Pintilii a 16-oson belül sajnos gyönyörűen szerelte.

Nem sokkal később Gera és Lovrencsics összjátéka után Szalai került helyzetbe az ötös előtt, de tisztázni tudtak előle, majd ismét a románok kerültek fölénybe, de Juhász mentett Rusescu elől.

A 69. percben aztán a románok is megtapasztalták, milyen, ha korán örülnek egy találatnak, más kérdés, hogy Rat beadásánál Rusescu nem centikkel, hanem méterekkel volt lesen fejese előtt.

Az utolsó negyedóra kezdetén beívelésekkel próbáltuk feltörni a román reteszt, hiába, majd Hoban távoli bombája zúgott el a léc felett.

A 82. percben aztán jött az egyenlítés! Dzsudzsák esett el a 16-os előterében, a megítélt 20 méteres szabadrúgásból pedig a jobb felső sarokba tekert! 1–1


1972 óta először szereztünk gólt Romániában!

Sőt, maradtunk lendületben, Dzsudzsák távoli lövése nem okozott gondot Tatarusanunak. A 87. percben viszont óriási lehetőség maradt ki, Nikolics használta ki szépen Chiriches mélázását, de az ötös sarkáról elengedett lövése egy hazait érintve elkerülte a bal alsó sarkot.

Az utolsó percekben még Szalai kerülhetett volna nagy helyzetbe, ha mellel át tudja venni a labdát, majd Juhásznak kellett mentenie, újabb gól azonban már nem esett.

Az 1–1-es eredmény azt jelenti, hogy 1981 óta először szereztünk pontot Romániában, akkor gól nélküli döntetlen született.

Dárdai Pál vágatlan sajtótájékoztatója a mérkőzés után (NSO Tv)

Victor Piturca sajtótájékoztatója



Broadcast live streaming video on Ustream

EURÓPA-BAJNOKI SELEJTEZŐ
2. FORDULÓ, F-CSOPORT
ROMÁNIA–MAGYARORSZÁG 1–1
(1–0) – élőben az NSO-n!
Bukarest, Nemzeti Stadion, 18
óra (Tv: M1). V: Collum (skót)
ROMÁNIA: Tatarusanu – Chiriches, Goian (Gardos, 5.), Grigore, Rat – Hoban, Pintilii – Maxim (Stancu, 84.), Chipciu, Sanmartean (Tanase, 67.) – Rusescu. Szövetségi kapitány: Victor Piturca
MAGYARORSZÁG: Király – Varga J., Juhász, Korcsmár, Kádár – Gera (Tőzsér, 77.), Elek – Lovrencsics (Simon K., 63.), Dzsudzsák, Stieber (Nikolics, a szünetben) – Szalai. Szövetségi kapitány: Dárdai Pál
Gólszerző: Rusescu (45.), ill. Dzsudzsák (82.)

AZ F-CSOPORT TOVÁBBI KÉT SZOMBATI MÉRKŐZÉSÉN TÖRTÉNT

• Görögország továbbra is nyeretlen a 2016-os labdarúgó Európa-bajnokság selejtezőjének F-csoportjában, miután szombat este 1–1-es döntetlent játszott Finnországban.

Észak-Írország hazai pályán 2–0-ra verte Feröert, így két forduló után százszázalékos teljesítménnyel vezeti a csoport tabelláját.

FINNORSZÁG–GÖRÖGORSZÁG 1–1 (0–1)
Helsinki, Olimpiai Stadion. V: David Fernández Borbalán (spanyol)
FINNORSZÁG: Mäenpää – Arkivuo, Toivio, Moisander, Hurme – Ring, Sparv, P. Hetemaj (Hämäläinen, a szünetben) – R. Eremenko, Risk (Tainio, 88.) – Pukki (Pohjanpalo, 70.). Szövetségi kapitány: Mika Paatelainen
GÖRÖGORSZÁG: Karnezisz – Vintra, Papasztatopulosz, Manolasz, Toroszidisz – Szamarisz, Tahcidisz, Maniatisz – Karelisz (Szamarasz, 81.), Atanasziadisz (Mitroglu, 84.), Mavriasz (Morasz, 70.). Szövetségi kapitány: Claudio Ranieri
G: Hurme (55.), ill. Karelisz (24.)

ÉSZAK-ÍRORSZÁG–FERÖER 2–0 (2–0)
Belfast, Windsor Park. V:
Alon Jefet (izraeli)
ÉSZAK-ÍRORSZÁG: Carroll – C. McLaughlin, McAuley (McCullough, 56.), Hughes, Ferguson – McGinn (McCourt, 67.), Davis, Baird, Norwood, Ward – K. Lafferty (Magennis, 84.). Szövetségi kapitány: Michael O'Neill
FERÖER: Nielsen – Gregersen, Nattestad, P. Justinussen (Bartalstovu, 91.), V. Davidsen – Naes, Benjaminsen, Hansson – Holst (Olsen, 81.), Edmundsson, Klettskard (A. Hansen, 75.). Szövetségi kapitány: Lars Olsen
G: McAuley (6.), K. Lafferty (21.)

AZ F-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Észak-Írország 2 2 4–1 +3 6
2. Finnország 2 1 1 4–2 +2 4
3. Románia
2
1
1

2–1
+1
4
4. MAGYARORSZÁG 2 1 1 2–3 –1 1
5. Görögország 2 1 1 1–2 –1 1
6. Feröer 2 2 1–5 –4 0

KÖVETKEZIK

Október 14.
Feröer–Magyarország, 20.45

Finnország–Románia 20.45
Görögország–Észak-Írország 20.45
A teljes menetrend itt!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik