Dzsudzsák bevágta a szabadrúgást, gól 42 év után!

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.10.11. 08:28
Mint ismert, 1–1-es döntetlennel ért véget a Románia–Magyarország Eb-selejtező Bukarestben. A meccs körítéséről, utóéletéről minden megtudhat a Nemzeti Sport Online-on folyamatosan frissülő élő cikkünkben. Továbbra is várjuk a válogatottnak címzett üzeneteiket, érzéseiket, értékeléseiket szöveges formában, akár egy képpel, mémmel. Illetve ha ön is Bukarestbe utazott, küldhet fotókat az útról, a magyar drukkerekről. Olvasóink leveleit az nsonline@nemzetisport.hu-ra várjuk (a tárgyban tüntessék fel: román-magyar).

FRISS HÍREK, CIKKEK, ÉRDEKESSÉGEK, VIDEÓK – MINDEN A ROMÁN–MAGYARRÓLFRISS HÍREK, CIKKEK, ÉRDEKESSÉGEK, VIDEÓK – MINDEN A ROMÁN–MAGYARRÓL

23.30: Szombatra zárjuk sorainkat, de ne menjenek messzire! Vasárnap még visszapillantunk a bukaresti találkozóra, de már figyelünk a következő Eb-selejtezőnkre is!

23.16: Nem ezt várták, nem erre számítottak – aztán mégis ez lett belőle. Román reakciók a hazai döntetlen után • Sanmartean: A magyarok bátrabban játszottak a második félidőben • Rat: Tudtuk, hogy most nehezebb lesz.
A videót itt találja meg!

22.54: Újabb magyar főszereplők nyilatkozata videón! • Lovrencsics Gergő: Mintha a románok mindent egy lapra tettek volna fel • Szalai Ádám: Nem vagyok maximálisan elégedett • Dzsudzsák Balázs: Nagy feszültség jött ki belőlem a gól után
A videót itt találja meg!

22.35: Az NSO Tv stábjának két rutinos magyar játékos értékelt. Gera Zoltán: A szurkolók megérdemelték már, hogy ne zakóval távozzunk • Juhász Roland: A második félidőben jobban bírtuk erővel, mint a románok.
A videót itt találja meg!

22.12: Tájkép csa... Na, még egyszer: Tájkép meccs után – A szektor néhány székkel megrövidült

Hm...
Hm...

22.07: Nikolicsnak van hiányérzete a helyzet miatt, de…– „Szépen támadtunk és nálunk volt a meccslabda. Nagy durranás lett volna, ha betalálok.”
Bővebben itt olvashatja el a fehérvári támadó mérkőzés utáni nyilatkozatát!

21.44: KAPITÁNY

21.30: „KÖSZÖNJÜK, NEM ÁLLUNK MEG!”

21.18: NYILASI TIBOR IS NAGYON KELLETT A MAGYAR GÓLHOZ

„Nyilasi Tibor a hét elején megkérdezte, hogy miért csak két méterről futok neki a labdának. A lefújás után nyakon vágott, hogy erről beszélt...” – mondta Dzsudzsák Balázs a meccs után a bukaresti stadionban. A témáról bővebben ide kattintva olvashat!

21.01: NEM VOLT SZABÁLYTALANSÁG DZSUDZSÁK GÓLJA ELŐTT. Piturca szerint az első félidőben több gólt kellett volna szerezniük, a végén a magyarok is nyerhettek volna. Bővebben a román kapitánytól ITT!

20.56: NEM TUDATOSAN ÁLLTAK VISSZA A ROMÁNOK, ENNYIRE TELLETT TŐLÜK.
Így vélekedett a lefújást követően Tőzsér Dániel. S hogy mit mondott még? Itt mindent megtalál!

20.49: AZT HITTE, HOGY NEM KAPTAK MEZEKET A BUKARESTBE KILÁTOGATÓ SZURKOLÓK? TÉVEDTEK!


Broadcast live streaming video on Ustream
20.44: GERA ZOLTÁN VOLT A MECCS LEGJOBBJA.
Dárdai Pál mérkőzést követő sajtótájékoztatójáról bővebben ide kattintva olvashat!

20.42: A SZURKOLÓK ELÉNEKELTÉK A HIMNUSZT A MÉRKŐZÉS UTÁN A JÁTÉKOSOKNAK

Broadcast live streaming video on Ustream

20.40: DZSUDZSÁK: AMIT LEHETETT, KIHOZTUNK AZ ÖT NAPBÓL
„Abszolút megérdemelt a döntetlen, főleg ha még azt is hozzávesszük, hogy az utolsó percben ajtó-ablak helyzete volt Nikónak, és pár percen múlott, hogy nagyobb örömet szerezzünk és még nagyobb tettet hajtsunk végre. Természetesen nem vagyunk elégedetlenek az eredménnyel, amit lehetett, ebből az öt napból, egy új felfogással, egy új stábbal, kihoztuk a legnagyobb rivális elleni meccsből” – mondta a lefújás után az MTVA kamerái előtt a válogatott csapatkapitánya, Dzsudzsák Balázs. Több is érdekli? Katt IDE!

20.36: Egy félidő nem elég! – román lapszemle:

Az Adevarul napilap szerint csak egy félidőt játszott a román csapat, a másodikban viszont kiütköztek a korábban megszokott hibák, Dzsudzsák balja pedig megbüntette őket.

„45 perc nem elég!" – írja Digisport internetes oldala, kiemelve a les miatt érvénytelenített két gólt, és a román csapat szünet utáni gyenge teljesítményét. TOVÁBBI ROMÁN VÉLEMÉNYEK ITT!

20.25: 33 ÉVET VÁRTUNK ERRE.
Legutóbb 1981-ben volt rá példa, hogy nem pont nélkül távoztunk Romániából. Győzni tétmeccsen még nem sikerült keleti szomszédunk otthonában.

20.11: AZ EGÉSZ ORSZÁG MEGÉRDEMELTE AZ EGY PONTOT – DÁRDAI

„Egyetértek azzal, hogy jó eredmény a döntetlen, főleg egy ilyen jó második félidei teljesítmény után. A srácok nagyot hajtottak, nagyon küzdöttek, a mérkőzés előtt betervezett cserék pedig bejöttek. Gera Zoli ennyit bírt, magas színvonalon játszott. Az egész ország megérdemelte ezt az egy pontot” – mondta Dárdai a mérkőzést közvetítő Magyar Televíziónak. Bővebben a mérkőzést követő nyilatkozatokból ide kattintva olvashat!

19.58:KI HOGYAN JÁTSZOTT A MIEINK KÖZÜL?

Értékelje a magyar válogatott játékosainak teljesítményét – ide kattintva!

19.53: VÉGE A MECCSNEK! 1–1!!!

19.47: ITT AZ EGYENLÍTŐ GÓLUNK GIF-BEN

19.40: MEGVAN A GÓL!!! DZSUDZSÁK BEVÁGJA A SZABADRÚGÁST! 1-1!

A 82. percben Dzsudzsák gyönyörű szabadrúgásgóljával egyenlítünk! 1972 óta először szereztünk gólt a román válogatott ellen Romániában. KÖVESSE A TALÁLKOZÓT IDE KATTINTVA ÉLŐ, SZÖVEGES TUDÓSÍTÁSUNK SEGÍTSÉGÉVEL!

19.35: A 77. PERCBEN AZ UTOLSÓ MAGYAR CSERE

Gera helyett Tőzsér a pályán.

19.28: RUSESCU FEJESÉT SEM ADJA MEG A BÍRÓ

Ez nyilvánvalóan les volt, nincs is vita a pályán. KÖVESSE A TALÁLKOZÓT IDE KATTINTVA ÉLŐ, SZÖVEGES TUDÓSÍTÁSUNK SEGÍTSÉGÉVEL!

19.22: CSERE NÁLUNK

Lovrencsicset Simon Krisztián váltja.

19.18: MEGVAN A ROMÁN GÓL GIF-BEN, ÍME!

19.10: PILLANATKÉPEK A LELÁTÓRÓL

Kemény a helyzet a lelátón (Fotó: Gazeta Sporturilor)
Kemény a helyzet a lelátón (Fotó: Gazeta Sporturilor)

ÉS EGY VIDEÓ IS

19.04: MEGY A MÁSODIK FÉLIDŐKÖVESSE A TALÁLKOZÓT IDE KATTINTVA ÉLŐ, SZÖVEGES TUDÓSÍTÁSUNK SEGÍTSÉGÉVEL!

18.59: CSERE A SZÜNETBEN NÁLUNK

Stieber helyett Nikolics Nemanja lép pályára.

18.55: LES VAGY NEM LES, AZ ITT A KÉRDÉS...

A románok gólja biztosan nem volt les (Forrás: MTVA felvétele)
A románok gólja biztosan nem volt les (Forrás: MTVA felvétele)

Szalai fejes gólját les miatt nem adta meg a játékvezető (Forrás: MTVA/facebook.com/BanokStream)
Szalai fejes gólját les miatt nem adta meg a játékvezető (Forrás: MTVA/facebook.com/BanokStream)

18.48: SZÜNET!

18.44: RUSESCU GÓLJÁVAL VEZET ROMÁNIA... 1–0!

A románok a szünet előtt közvetlenül megszerezték a vezetést. KÖVESSE A TALÁLKOZÓT IDE KATTINTVA ÉLŐ, SZÖVEGES TUDÓSÍTÁSUNK SEGÍTSÉGÉVEL!

18.38: MEGVAN AZ ELSŐ MAGYAR GÓL, DE...

...sajnos nem adják meg Szalai Ádám fejesét érvényes találatnak. Les volt a bíró szerint, erősen véleményes a helyzet. KÖVESSE A TALÁLKOZÓT IDE KATTINTVA ÉLŐ, SZÖVEGES TUDÓSÍTÁSUNK SEGÍTSÉGÉVEL!

18.35: A SZURKOLÓK IS TALÁLKOZTAK EGYMÁSSAL, VOLT EGY KIS CSETEPATÉ A LELÁTÓN – VIDEÓ

18.31: Gardos kap sárga lapot, Szalai Ádámot rúgta fel csúnyán! KÖVESSE A TALÁLKOZÓT IDE KATTINTVA ÉLŐ, SZÖVEGES TUDÓSÍTÁSUNK SEGÍTSÉGÉVEL!

18.25: A BELÉPTETÉS FOLYAMATA AZ NSO TV VIDEÓJÁN



Broadcast live streaming video on Ustream

18.18: Szép támadás után Elek lépne ki, de Hoban buktatja, sárga! Dzsudzsák viszont sajnos elrontja a szabadrúgást. KÖVESSE A TALÁLKOZÓT IDE KATTINTVA ÉLŐ, SZÖVEGES TUDÓSÍTÁSUNK SEGÍTSÉGÉVEL!

A magyar szurkolók az arénában (Fotó: Veres Viktor)
A magyar szurkolók az arénában (Fotó: Veres Viktor)

18.15: Nagyobb román helyzet, de Maxim fölé rúgja. KÖVESSE A TALÁLKOZÓT IDE KATTINTVA ÉLŐ, SZÖVEGES TUDÓSÍTÁSUNK SEGÍTSÉGÉVEL!

18.08: Elek Ákos véletlenül megrúgta a térdével a földön fekvő Maximot, a bíró elbeszélget vele, ő pedig széttárja a kezét. Közben csere a románoknál: Goian helyett Gardos jön be.

18.05: „Király Gábort megdobták a lelátóról. Kapusunk átadta a játékvezetőnek a tárgyat, ami szerencsére nem találta el."

18.02: ROMÁNIA–MAGYARORSZÁG PERCRŐL PERCRE – TUDÓSÍTÁS ITT!

18.00: ELKEZDŐDÖTT A MECCS! Szóljon hozzá!

++++++++++++++++++++++++++++

17.59: Bogdán Facebookon biztatja a csapatot: Hajrá, magyarok!!!

17.58: Óriási füst a petárdák miatt.

17.55: FELCSENDÜLT A MAGYAR HIMNUSZ.
Igaz, sokat nem hallottunk belőle a román szurkolók fütyülése miatt.

17.50: SZÍVHEZ SZÓLÓ ÜZENETEK A VILÁGBÓL

Németországból, Kolumbiából, Írországból, a kínai fővárosból, Pekingből, illetve Chicagóból és Angliából is érkeztek buzdító üzenetek. A meccs előtti utolsó adag az NSO szerkesztőségébe érkezett üzenetekből.

„Szevasztok, Fiúk! A kamionos Szabó család is szurkol értetek, Fater Berlinből, Tájszi Karlsruhéból, Benya épp Budapestről! Sok sikert és szép eredményt kíván a 3 Szabó-legény!"

„Sziasztok! Számomra nagyon is fontos ez a meccs! 1998. 10. 11-én Nagyváradon történt egy balesetem, mert magyarul szólaltam meg az FC Bihor–Poli Timisoara merkőzésen, egy román rendőr ittasan ezért fejbe vágott egy pezsgős üveggel... Ezért üzenem így 16 év után, hajrá, magyarok! Minden jó érzésű ember ma szorítson a magyaroknak !!!” – írja egyik olvasónk.

Gyerekek! Az egész Felvidék Veletek van!!! Hajrá, fiúk, hajrá, Dárdai Pali!!!! Mindent bele, győzni kell!!!

Fussatok, mint az atom, és élvezzétek a játékot, ameddig csak tart, mert végül is mi más lehetne a foci lényege, mintsem ez?! Hajrá, Magyarország ! Mutassátok meg a románoknak, hogy igenis számolni kell még a magyar válogatottal! Szurkolunk nektek innen Angliából is, fiúk!

Ha megnyeritek a meccset, vagy inkább amikor megnyeritek ezt a meccset, egy életre beírhatjátok magatokat a magyar sporttörténelembe. De ne erre gondoljatok. Az lebegjen a szemetek előtt, hogy a magyar szívekbe írjátok bele lángbetűkkel mindegyikőtök nevét csupa nagybetűvel. Bárhol is van az a magyar szív e pillanatban a világban, most mind Értetek dobban! HAJRÁ, MAGYAROK!!!! Bori

17.43: Minden magyar szurkoló beért a stadionba.


17.41: FEHÉRBEN A MIEINK.


Fehérben a mieink (Fotó: Facebook/MLSZ)
Fehérben a mieink (Fotó: Facebook/MLSZ)


17.39: Ő TART MAJD RENDET A ROSSZALKODÓK KÖZÖTT

Ő vigyáz a rendre (Fotó: Veres Viktor)
Ő vigyáz a rendre (Fotó: Veres Viktor)


17.20: A kapu mögött lévő román B-közép már skandálja a „Ki a magyarokat az országból!” rigmust. Elsőként a magyar csapatból a három kapus érkezett a pályára melegíteni. Fülsiketítő füttykoncert fogadta őket.

(Fotó: Twitter/MLSZ)
(Fotó: Twitter/MLSZ)
A beléptetésnél ezek nem mentek át a rostán
A beléptetésnél ezek nem mentek át a rostán


A KEZDŐCSAPATUNK

(Fotó: Twitter/MLSZ)
(Fotó: Twitter/MLSZ)


17.07: Úgy tűnik, minden magyar elfoglalja a kezdésre a helyét. A mieink már melegítenek.



Broadcast live streaming video on Ustream

17.01: MEGVANNAK A KEZDŐK.
Király – Varga J., Juhász, Korcsmár, Kádár – Gera, Elek – Lovrencsics, Stieber, Dzsudzsák – Szalai. Elég támadónak hangzik!

Íme, a kezdőnk!
Íme, a kezdőnk!


16.50: NEMZETI ÜNNEP A ROMÁNOK ELLENI MECCS



Broadcast live streaming video on Ustream

16.39: SZURKOLÓI BÍRSÁGOK.
Incidensek miatt magyar és román szurkolókat egyaránt megbírságoltak a román hatóságok – közölte szombaton Gabriel Oprea román belügyminiszter és miniszterelnök-helyettes. Bővebben itt!

16.33: HELYSZÍNI BEJELENTKEZÉS
– MAGYAR TÁBOR, ROMÁN PROGRAMFÜZET, MÁR KIMENTEK A PÁLYÁRA A HAZAIAK.

A VIP-részen már a székekhez bekészítették a román zászlókat és a programfüzetet. Utóbbi egyébként egész jó összeállítás, benne például egy interjú Marius Niculaeval. Természetesen a „legszebb élményei” a magyaroknak lőtt góljai. Hármat is szerzett ellenünk 2001-ben és 2002-ben. Ebből kettőt Bukarestben.



16.20: SZIGORÚ BELÉPTETÉS! A tavalyihoz hasonlóan ezúttal is szigorúan ellenőriznek mindent a beléptetésnél. Aprópénzt, öngyújtókat nem lehetett bevinni, több ezer forintnyi összeg gyűlt így össze.

A balhé érdeklődés hiányában elmaradt, nyert a futball (Fotó: gsp.ro)
A balhé érdeklődés hiányában elmaradt, nyert a futball (Fotó: gsp.ro)

15.54: A Román Labdarúgó-szövetség közben jelezte, elhatárolódik a fordított zászlós esettől. További információt azonban nem közöltek azzal kapcsolatban, hogyan is születhetett meg ez a füzet.

Megfordult a zászló (Fotó: NSO)
Megfordult a zászló (Fotó: NSO)

15.39: Hajrá, magyarok! – a világ minden tájáról.

Dar es Salaamból szurkolok a csapatnak, adjatok bele mindent, élvezzétek a játékot és hajtsátok ki magatokat! Mindent bele! Péter

Kitartást és rengeteg erőt kívánunk! Izgatottan várjuk a meccset! Üdvözletünket küldjük Németországból, Baden-Württembergből. Veronika és Péter

Habár 25 éve elszakadtam az országtól, a sporttól nem tudok! Főleg amikor a románok ellen játszotok, fiúk! Ne felejtsétek, milyen megtiszteltetés a nemzeti címerrel ellátott szerelésben kiszaladni a pályára! Az eredmény fontos, de az még fontosabb hogy ha veszítetek is, az országnak ne kelljen lehajtani a fejét! Egy cseppnyi magyarság, még Missouri államból is szurkolok nektek!

Alaszkából követem a meccset, de csak az NSO-n. Hajrá, édes hazám csapata. 1959 óta élek Amerikában, de a szívem örökké MAGYAR! Horváth Ferenc

Egyik olvasónknak is feltűnt a nagy összefogás, így készített egy oldalt, amelyen mindenki bejelölheti, hogy honnan is szurkol ma a válogatottnak. IDE kattintva Ön is küldhet egy „Hajrá, magyarok!”-at.

15.27: A prosport.ro újságírói is elismerik, a korábbi apró incidenst leszámítva váratlanul barátságos a hangulat, a magyar drukkerek nagy része a szurkolói zóna árnyékos részén hűsöl, ebédel, vagy épp focizik.

15.12: Tudósítónk jelenti: „Egy Bukarestben tartózkodó magyar rendőr elmondta, annyira békés minden, hogy ha ez így folytatódik, akkor olyan lesz, mint egy sima barátságos meccs." A korábban említett pénzdobálás a helyszínen tartózkodók szerint három-négy drukker egyszeri magánakciója volt, nem lett belőle nagyobb probléma.

15.03: Professzionális rendőri biztosítás mellett érkezett meg a vonattal utazó szurkolókat szállító autóbuszok első csoportja a stadion mellett kialakított szurkolói zónához.

A fordított zászlós füzetek miatt alakulhatott ki az első összetűzés (Fotó: sport.ro)
A fordított zászlós füzetek miatt alakulhatott ki az első összetűzés (Fotó: sport.ro)

14.41: Túl az első incidensen. A magyar drukkerek a sport.ro információi szerint pénzérmékkel dobálták meg a rendőröket, miután a helyiek kiosztották a meccsfüzetet, amelyen a magyar zászló fordítva (!), zöld-fehér-piros összeállításban szerepelt.

A buszok folyamatosan szállítják a rendőri kíséret mellett a magyar drukkereket (Fotó: NSO)
A buszok folyamatosan szállítják a rendőri kíséret mellett a magyar drukkereket (Fotó: NSO)

14.30: És még egy adag biztatás:

Egy cél lebegjen a szemetek előtt, a szent jelszó! A HAZÁÉRT MINDHALÁLIG! Ha ennek szellemében léptek ma pályára,a siker biztosítva van! Egy olyan katlanba léptek ma pályára,ahol 49 ezer ember fogja a vesztetek kívánni, viszont én hiszem, hogy a nemzetért ti szembenéztek ezzel, és győzelmet arattok! Ha győztök,egy ország skandálja a neveteket, és a mennyországban érezhetitek magatokat, ha veszítetek akkor viszont ismét csak a posvány marad! HAJRÁ, MAGYAROK!

Olyan mélyre süllyedtünk, hogy az ember már remélni sem mer ... és mégis. Úgy kell ennek a szerencsétlen nemzetnek a siker, legyen sportról(hiába imádjuk a kézilabdát, a vízilabdát, a foci az valami más), gazdaságról, politikáról szó, mint egy korty víz a 3 napja a sivatagban szomjazónak. Ne engedjétek, hogy az erdélyi magyarok megint hónapokra ugratások céltáblái legyenek. Mi Máltáról szurkolunk nektek. Menjetek ki a pályára, acélszívvel, erős akarattal, ahogy dédapáitok, nagyapáitok tették! HAJRÁ, MAGYARORSZÁG, ELŐRE A GYŐZELEMÉRT!!!!!!

A szerelések már rajtra készen (Fotó: facebook.hu/magyarlabdarugoszovetseg)
A szerelések már rajtra készen (Fotó: facebook.hu/magyarlabdarugoszovetseg)

14.20: Záporoznak a szurkolói levelek, íme, egy újabb adag: Egy nemzet van veletek, szorít értetek. Nem kér mást, csak azt, hogy hajtsatok, és a szíveteket, lelketeket tegyétek ki a pályára. Ne az eredmény lebegjen a szemetek előtt, hanem ez, hogy SZÍVVEL játsszatok. Ha ez megvan, és felszántjátok a pályát, jönni fog az eredmény is. Felejtsük el a múltat, csak a mai nap létezik!
Székelyföld is VELÜNK VAN! Győzni fogunk! Hajrá, Magyarország! Kitartást és sok erőt a szurkolóinknak!

A sorsolás pillanata óta várom a mai napot, és bármit megtennék, hogy a helyszínen szurkoljak nektek, de sajnos nem tehetem mert nemrég műtöttek... De kérlek titeket ne hagyjatok cserben minket!Ki lehet kapni,de legyetek büszkék, mikor felhúzzátok a címeres mezt, és adjatok bele apait-anyait ,hogy büszkék lehessünk rátok! Hajrá, fiúk, hajrá, MAGYARORSZÁG!!! MINDENT BELE!!

Barcelonában is nézzük majd a meccset, adjatok bele mindent. Azt szeretném kérni tőletek, hogy élvezzétek a játékot, és mutassátok meg, hogy igazi sportemberek vagytok, akikre büszkék lehetünk.
HAJRÁ, MAGYAROK! CS.D.

Fiúk! Ma a győzelemért megyünk! Adjatok bele mindent és nincs elérhetetlen! Hajrá! Üdvözlet Dániából!

14.13: „Szerencsére egyelőre nem történt komoly rendbontás, az ilyen magas kockázatú mérkőzésekre szakosodott magyar rendőrség segítségével tökéletesen kézben tudjuk tartani a helyzetet, több mint háromezer rendőr áll készültségben Bukarestben" – Irina Dragan, a rendőrség szóvivője.

14.01: A pályaudvarra érkező magyar drukkereket buszokkal szállítják a szurkolói zónába. A magyarok helyszíni tudósítónknak arra panaszkodtak, hogy a rendőrök provokálják őket, de ezt leszámítva semmilyen rendbontás nem történt.

13.53: Helyszíni tudósítónk információi alapján az első magyar buszok is megérkeztek, a rendőrök pedig azonnal meg is kezdték az átvizsgálást, majd a román drukkereket elkezdték beterelni a közeli épületekbe, így próbálják kiüríteni az utcákat. Apró fennakadás, hogy a szervezők megfelejtkeztek arról, hogy a szurkolói zóna melletti templomban épp esküvőt tartanak. Egy életre szóló emlék lesz az ifjú párnak…

13.48: Hangolnak a másik oldalon is, ellepték az utcákat a román drukkerek.

13.39: „Dárdai ereiben székely vér folyik, értük is kell játszani”



13.23:
A sport.ro beszámolója szerint a magyar drukkerek higgadtan tűrik a vizsgálatot, nincsenek zavargások, bár néha olyan „rasszista” bekiabálásokkal zavarják a rendet, mint a „Ria, Ria, Hungária!”

13.17: A mérkőzés helyszínén tartózkodó kollégáink beszámolója szerint a stadion környékén elképesztően szigorúak a biztonsági intézkedések. A magyar drukkerek számára egy stadion melletti edzőpályán alakítottak ki szurkolói zónát, amelyhez már meg is érkeztek az első busszal utazó drukkerek – mintegy 30-40 fő. A szurkolói zóna szinte hermetikusan el van zárva, még a kilátást is eltakarják különböző hálókkal.

Bukarestben a magyar szurkolók (Fotók: Veres Viktor)
A GALÉRIA MEGTEKINTÉSÉHEZ KATTINTSON A KÉPRE!
Bukarestben a magyar szurkolók (Fotók: Veres Viktor) A GALÉRIA MEGTEKINTÉSÉHEZ KATTINTSON A KÉPRE!

13.07: „Nehéz mérkőzést várok, főleg a románok ellen. Felfokozott hangulatú találkozó lesz, már csak a történelmi ellentétek miatt is. De remélem, hogy komolyabb sérülések nélkül megússzuk és eredményesek tudunk lenni” – mondta Dr. Pánics Gergely, a magyar labdarúgó-válogatott orvosi csapatának vezető orvosa a fradi.hu-nak.

12.59: Egy újabb üzenet:

Ma este Hollókőn három testvértelepülés, az anyaországi Hollókő, a felvidéki Kalonda és a székelyföldi Siklód magyarjai, palócai, székelyei együtt fognak szurkolni a faluban kihelyezett nagykivetítő előtt! Egyek vagyunk! Mindent bele! Papp Sanyi – Kalonda

12.48: Élőben a szurkolók érkezése Bukarestbe – LIVE STREAM ITT»

Megérkezett Bukarestbe a szurkolói vonat (Fotó: twitter.com/OvidiuDumitresc)
AZ ÉLŐ KÖZVETÍTÉST AZ ÉRKEZÉSRŐL A KÉPRE KATTINTVA ÉRHETI EL!
Megérkezett Bukarestbe a szurkolói vonat (Fotó: twitter.com/OvidiuDumitresc) AZ ÉLŐ KÖZVETÍTÉST AZ ÉRKEZÉSRŐL A KÉPRE KATTINTVA ÉRHETI EL!

12.39: Az MLSZ tájékoztatása szerint tegnap este a csapat megtekintette a stáb által készített motivációs videót, melyben helyett kapott a románok ellen megvívott tavalyi hazai meccs összefoglalója is.

12.33: Rossz előjel – napra pontosan egy éve történt, hogy a magyar válogatott 8–1-es vereséget szenvedett Amszterdamban Hollandiától. Reméljük, a játékosok nem foglalkoznak ezzel túl sokat, mi is felejtsük el gyorsan…

12.26: Az UEFA riportja szerint a bukaresti Nemzeti Stadionba összesen 52 ezer szurkolót várnak a román-magyar összecsapásra.

A fogadóbizottság (gsp.ro)
A fogadóbizottság (gsp.ro)

12.18: A prosport.ro információi szerint a magyar drukkerek vonata 10 percen belül megérkezik Bukarestbe.

A csapaton belüli hangulatra nem lehet panasz (Fotó: facebook.hu/magyarlabdarugoszovetseg)
A csapaton belüli hangulatra nem lehet panasz (Fotó: facebook.hu/magyarlabdarugoszovetseg)

12.07: A román és a magyar újságírók válogatottja is összecsapott ma a találkozó előtt a futballpályán, itt Románia legjobbjai nyertek 4–2-re. Talán, ha őket is Dárdai készíti fel…

11.58: „Köszönjük mindenkinek a sok biztatást, nagyon-nagyon jól esik, hogy ennyien szurkoltok! Hajrá, magyarok!” – írta ki Facebook-oldalára Dzsudzsák Balázs.

Az egyik román drukker állítja, az autója szélvédőjét a magyar szurkolók törték be a sörösüveges dobálás során (Fotó: gsp.ro)
Az egyik román drukker állítja, az autója szélvédőjét a magyar szurkolók törték be a sörösüveges dobálás során (Fotó: gsp.ro)

11.39: Záporoznak az üzenetek a fiúknak. Kaptunk levelet Ausztráliából, de még a „gyűrűk ura” is írt!

Hajra Fiuk! :) 200%-ot kellene adjatok hogy büszkék lehessünk Rátok holnap este.
A romanok huncut módon becsapnanak ha 0–0-ra gondolnátok.... Remelem az utálatos hangulat erőt ad majd Nektek! Ámen. Hajrá! ;)

Kedves Magyar válogatott! Tudom, hogy titeket általában a legjobban az a bajnokság foglal le, amiben játsszotok! Csak annyit tudok mondani nektek, amit a Gyűrűk ura egyik szereplője Mordor kapuja előtt. LEHET HOGY ELJÖN EGYSZER AZ A NAP AMIKOR A SZÖVETSÉGEK FELBOMLANAK AMIKOR A BARÁTSÁGOK MEGSZAKADNAK, DE EZ NEM AZ A NAP! EZ NEM AZ A NAP! Úgy álljatok ott a Bukaresti Arénában, mint Gandalf és az a törpe Mordorban! Mint Frodó a vulkán gyomrában! Ők is tudták hogy a győzelem fejben dől el. Igenis látom az arcotokat, hogy jót mosolyogtok ezen az üzeneten. Viszont vegyétek komolyan! Ne hagyjátok, hogy olyanok terjedjenek rólatok, hogy annyi esélyetek van Bukarestben mint féllábú kalóznak a seggberúgó versenyen! És ezt úgy tudjátok hagyni ha jól játsszotok Bukarestben!

Veletek vagyunk itthon és kint is!!!!
Hozzátok haza a 3 pontot és Magyarország becsületét!!!
Kitartást és sok sikerélményt az egész szurkolói vonatnak!és mindenkinek aki elkisérte a fiúkat és ott lesz velük!!! MA GYŐZNI FOGUNK!!!!!!! RIA RIA HUNGÁRIA!!!!!!!!!!

Srácok!
Jöttötökre kelet felől egy nap múlva számítunk, 3 ponttal, hősökként! Egy Nemzet van veletek!

Srácok!
Nyugi, a győzelem nem elvárás!;) Csak annyit vár el egy egész ország, hogy fussatok mint a bolondok 90 percig!!!!! De tényleg! :)

Tisztelt Magyarok,

Ausztráliaból szeretnék üzenni a fiúknak,hogy most mutassuk meg,hogy van magyar
virtus az ereikben es nem hagynak cserben. A fiam Marci a vonaton van. HAJRA MAGYAROK ES HAJRÁ VASAS!

Aki ma pályára lép – és győzünk, az hős lesz, és a neve örökbe bevésődik a históriás könyvekbe, majd ha meg is hal, a neve soha nem fog!
Ezzel a meccsel jóvá lehetne írni az elmúlt 30 év nyomorúságát! Engem nem érdekel az eb, én a románok ellen akarom látni győztesen a csapatot, Bukarestben! S jőni fog ha jőni kell egy szebb kor... Most!!!!

Ma este a hazátokért száltok harcba,annak az országnak a válogatotja lessz az elenfeletek amelyik ország olysok fájdalmat okozott nagyszüleiteknek és szüleiteknek ,az egéssz magyar népnek. ma 15 millió magyar várja hogy letöröljétek az önelégült vigyort a román nép képéről. Szántjátok fel a pályát a hazátokért,ha ezt megteszitek eredménytől függetlenül 15 millió magyar ember lessz rátok büszke. Egy szúrkoló Nagykanizsáról. Hajrá Magyarország, hajrá magyarok!

11.12: „Reméljük, Dárdai Pál érkezésével lesz változás a válogatottnál, a mérkőzés kezdetéig mindenképp van esély, aztán majd kiderül. Palinak volt egyfajta mentalitása a pályán, ha ezt sikerült átadnia a játékosoknak, ez segíthet, de hogy mennyit ér, azt majd meglátjuk. Lehet előre beszélni ezt-azt, de most jön a vizsgaidőszak. A románok megverték a görögöket Görögországban, nem lehet rossz a csapatuk” – mondta a szövetségi kapitány korábbi csapattársa – aki jelenleg az NB II-es Kaposvári Rákóczi vezetőedzője –, Márton Gábor a bama.hu-nak.

10.59: Csak egy kérdés maradt. A román lapok szerint Piturca fejében már összeállt a csapat, a kérdés már csak az, ki lesz a támadó. A sport.ro szerint Stancu, Keserü és Rusescu esélyes a kezdőbe kerülésre, de a kapitány a végső döntését csak közvetlenül a találkozó előtt hozza meg.

A Reutersnél is élőben követték a magyar válogatott edzését (Fotó: Reuters)
A Reutersnél is élőben követték a magyar válogatott edzését (Fotó: Reuters)

10.44: Folyamatosan kapjuk az e-maileket a szurkolóktól, jöjjön egy csokorra való a válogatottnak szóló buzdításokból:

Mutassátok meg Szalainak a bokszzsákos hírt, és remélem, megválaszolja 2-3 hatalmas góllal. Kedves válogatott, a himnuszok alatt csukjátok be a szemeteket és gondoljatok arra a sok millió hazai szurkolóra, akik itthonról, a képernyő elől drukkolnak nektek. Keményen,de szabályosan, és tegyétek bele a NAGY MAGYAR SZÍVETEKET. Vitymitya

Kedves Fiúk!
Amióta az eszemet tudom (72 éve) csak veletek, csak értetek, csak miattatok voltam focirajongó. Holnap, ha mindenki annyit dolgozik a pályán a rátok váró 90-97 perc alatt, hogy utána már egy lépést sem tud futni, akkor három ponttal mentek haza.
Több tízezer romániai szatmári nevében imádkozunk értetek és szurkolunk nektek.
Hajrá Magyarország! Hajrá magyarok!
Cs. Cs., Szatmárnémeti

Tisztelünk minden magyart, aki teljesítményével kivívja a jogot arra, hogy a nemzeti mezt magára öltse. Fiúk, minden tiszteltünk tietek! Tiszteljétek az ellenfelet, tiszteljétek a magyar szurkolókat. A himnuszt a magyarok felé fordulva énekeljétek. Merítsetek belőle erőt a győzelemhez. HAJRÁ MAGYAROK! Veletek vagyunk! Debrecenből pontistvan.

Fiúk, Srácok!
Bárki, bárhol, bármikor, bármit is mondjon, az minket nem érdekel, csak az érdekel minket, hogy ti vagytok nekünk, a mi fiaink, értünk küzdötök, együtt, hogy büszkék legyünk rátok és majdan a halálos ágyon, mikor számotvetünk, örökké emlékezzünk-e 90 percre. Hajrá Magyarok!!!

Fiúk!
Szombathelyről üzenem, hogy az országgal és a nemzettel együtt lélekben veletek vagyunk! Úgy erzem, hogy Dárdai Palival egy új mentalitás költözött közétek, és ezzel a mentalitással, a Bukarestben szurkoló és az itthon értetek nagyon szorító magyarokkal együtt képesek vagytok egy jó eredményt elérni. Érezzétek, hogy egy emberként, egy egész nemzet áll mögöttetek. Ez adjon erőt, kitartást a holnapi meccsre! Hajrá magyarok, veletek vagyunk!

10.37: „Ha már annyit mondogatták, hogy Dárdai Pál gyakorlatilag német, s át is tudta adni a rá jellemző mentalitást, azt várom, hogy a csapat ezt meg is tudja mutatni a pályán. Győzelemben nem nagyon gondolkodom, de egy pontot azért el tud hozni ez a szellemiségében új válogatott, amely ha bátran játszik, előrébb léphet. De hangsúlyozom, ez az előrelépés csak a válogatott szintet érintené, a magyar futball ettől nem lenne jobb” – mondta a Pécsi MFC vezetőedzője, Véber György a bama.hu-nak.

Folyamatosan érkeznek a szurkolók Romániába (Fotó: sport.ro)
Folyamatosan érkeznek a szurkolók Romániába (Fotó: sport.ro)

10.27: A román válogatott játékosa, Claudiu Keserü az Adevarul nyomtatott lapnak beszélt magyar gyökereiről. A támadó elmondta, szeretné, ha a magyar sajtó a román–magyar Európa-bajnoki selejtező után az ő nevével viccelődne. BŐVEBBEN ITT»

10.16: Egy kis kerülő – a bama.hu információi szerint a szurkolói vonat a Szajol és Szolnok között vágányzár miatt a Budapest-Miskolc-Nyíregyháza-Debrecen-Püspökladány-Törökszentmiklós-Békéscsaba-Lőkösháza-Piski-Craiova-Bukarest vonalon közlekedik.

„Piturca vs. Dárdai – a nagy összecsapás” (Fotó: digisport.ro)
„Piturca vs. Dárdai – a nagy összecsapás” (Fotó: digisport.ro)

9.59: HÁTTÉR – egy kolozsvári újságíró szemével. Kollégánk, Boros Miklós több érdekességre is felhívta a figyelmet a mai meccs kapcsán szubjektív hangvételű írásában.

EZ TÖRTÉNT PÉNTEKEN…
A csapat megérkezett, a szurkolók elindultak, a románok provokálnak – az összes pénteki hír, érdekesség, videó a román-magyar összecsapás előtt ITT»

„Nem véletlenül szólaltatja meg sorra a román sajtó a válogatott egykori magyar nemzetiségű játékosait és edzőit, Jenei Imrétől Szatmáry Lajoson át Bölöni Lászlóig és Selymes Tiborig – ráadásul többségük nyíltan vállalja, hogy ő bizony a román válogatott sikeréért szurkol. Nem lehet elítélni őket, hiszen sikereiket, elismertségüket, vagyonukat köszönhetik a román labdarúgásnak, és hát a saját cimborái vereségét sem kívánja senki.

Ezért vállalja nyíltan a máramarosi román, de magyar válogatottá lett Vasile Miriuta, hogy ő bizony nemcsak drukkol a magyaroknak, de tanácsot is szívesen ad nekik a románok ellen – hiszen őt a fociban szinte minden Magyarországhoz köti. Le is hazaárulózták rendesen, velünk együtt zavarnák ki őt is az országból.

Romániában választási kampány van, amelynek egyik központi témája éppen a magyar kisebbség helyzete, követelései. Nem véletlen, hogy a román sport költségvetését mélypontra süllyesztő, de az ország kevés sikeres sportolója mellett szívesen pózoló Ponta miniszterelnök is kimegy a meccsre…”A foter.ro-n megjelent teljes cikket itt olvashatja!


9.50:
Mit várnak a drukkerek? Kitől remélik a magyar gólokat?



9.41: A sport.ro információi szerint a magyar drukkerek vonata hajnali 2 órakor lépte át a román határt, majd amikor áthaladt az aradi pályaudvaron, a szurkolók petárdákat és sörösüvegeket dobáltak ki a vonat ablakán. A helyi rendőrség szóvivője szerint nem volt szükség a közbelépésre.

A kecskeméti, a kispesti és a székesfehérvári szurkolók tegnap este Csíkszeredában (Fotó: facebook.com/ultrasliberi.hu)
A kecskeméti, a kispesti és a székesfehérvári szurkolók tegnap este Csíkszeredában (Fotó: facebook.com/ultrasliberi.hu)

9.28: 1300 Steaua- és 1100 Dinamo-ultrát várnak szombaton a bukaresti Nemzeti Stadionba, ahol a riválisok a tervek szerint egy estére összefognak.

9.20: SZAVAZZON! Ön szerint mire képes a magyar válogatott szombat este?

SZAVAZÁS

Mire megy a válogatott Dárdai Pál vezetésével Bukarestben?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

Itt a mi összeállításunk is
Itt a mi összeállításunk is

9.03: A meccsig még 9 óra van hátra, de már örülhetünk egy magyar sikernek! Berki Krisztián ismét világbajnok lett! Berki pályafutása során harmadik alkalommal nyert világbajnoki címet lólengésben. BŐVEBBEN ITT»

Romániában már összerakták a kezdőcsapatokat, náluk így áll fel Dárdai Pál válogatottja (Fotó: adevarul.ro)
KATTINTSON A KÉPRE A NAGYÍTÁSHOZ!
Romániában már összerakták a kezdőcsapatokat, náluk így áll fel Dárdai Pál válogatottja (Fotó: adevarul.ro) KATTINTSON A KÉPRE A NAGYÍTÁSHOZ!

8.50: Hozzászólna? Most megteheti! Továbbra is várjuk a válogatottnak címzett üzeneteiket, szöveges formában, akár egy képpel, mémmel. Illetve ha ön is Bukarestbe utazik, küldhet fotókat az útról, a magyar drukkerekről, olvasóink leveleit az nsonline@nemzetisport.hu-ra várjuk (a tárgyban tüntessék fel: román–magyar).

A diósgyőri drukkerek már Brassóban (Fotó: facebook.com/ultrasliberi.hu)
A diósgyőri drukkerek már Brassóban (Fotó: facebook.com/ultrasliberi.hu)

8.40: Nehéz elhinni, de a román–magyar összecsapáson kívül is lesznek ma meccsek Európában. Íme, a szombati menü:

EB-SELEJTEZŐK
OKTÓBER 11., SZOMBAT
D-csoport
18.00: Írország–Gibraltár
18.00: Skócia–Grúzia (tv: Sport1)
20.45: Lengyelország–Németország (tv: Sport1)

F-csoport
18.00: ROMÁNIA–MAGYARORSZÁG
(tv: M1)
20.45: Finnország–Görögország (tv: Sport2)
20.45: Észak-Írország–Feröer

I-csoport
18.00: Örményország–Szerbia (tv: Sport2)
20.45. Albánia–Dánia

8.35: Dárdai Pál, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya a pénteki bukaresti edzés után elmondta, a játékosok egy kicsit megijedtek az üres stadionban. BŐVEBBEN ITT»

„Az edzésen megilletődtek a fiúk, de mindent helyre lehet rakni” – mondta Dárdai (Fotó: Veres Viktor)
„Az edzésen megilletődtek a fiúk, de mindent helyre lehet rakni” – mondta Dárdai (Fotó: Veres Viktor)

8.30: Kevesebb, mint tíz óra múlva kezdődik a Románia–Magyarország Eb-selejtező. Kövesse velünk a mérkőzés felvezetését!

Jó reggelt, hajrá, magyarok!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik