A magyarok számára kedvező eredmény született a finn-görögön

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.10.11. 20:45
null
Gareth McAuley az első északír gólt lövi Feröer ellen (Fotó: Reuters)
Görögország továbbra is nyeretlen a 2016-os labdarúgó Európa-bajnokság selejtezőjének F-csoportjában, miután szombat este 1–1-es döntetlent játszott Finnországban. Észak-Írország hazai pályán 2–0-ra verte meg Feröert, így továbbra is százszázalékos, míg a csoport kora esti presztízsmeccsén – mint korábban beszámoltunk róla – Magyarország 1–1-et játszott Romániával Bukarestben.

 

EURO 2016, SELEJTEZŐ, 2. FORDULÓ
F–CSOPORT

FINNORSZÁG–GÖRÖGORSZÁG 1–1 (0–1)
Helsinki, Olimpiai Stadion. V: David Fernández Borbalán (spanyol)
FINNORSZÁG: Mäenpää – Arkivuo, Toivio, Moisander, Hurme – Ring, Sparv, P. Hetemaj (Hämäläinen, a szünetben) – R. Eremenko, Risk (Tainio, 88.) – Pukki (Pohjanpalo, 70.). Szövetségi kapitány: Mika Paatelainen
GÖRÖGORSZÁG: Karnezisz – Vintra, Papasztatopulosz, Manolasz, Toroszidisz – Szamarisz, Tahcidisz, Maniatisz – Karelisz (Szamarasz, 81.), Atanasziadisz (Mitroglu, 84.), Mavriasz (Morasz, 70.). Szövetségi kapitány: Claudio Ranieri
G: Hurme (55.), ill. Karelisz (24.)

A MÉRKŐZÉS ONLINE KÖZVETÍTÉSÉT IDE KATTINTVA OLVASHATJA EL!

Nagy esélyt kapott a finn és a görög válogatott is a magyarok romániai bravúrpontjának köszönhetően, és igyekeztek is élni a lehetőséggel, ugyanis a két szövetségi kapitány, Mixu Paatelainen és Claudio Ranieri is 4–3–3-as hadrendben küldte pályára fiait. Északi rokonaink már a második percben előnybe kerülhettek volna, ha Tim Sparv az ötösről a bal sarokba lő, és nem mellé, majd ezt követően a két csapat – támadó szellemet ígérő felállás ide vagy oda – rendre 16-os környéki lövésekkel operált. Ebben pedig a görögök bizonyultak jobban: néhány ígéretes próbálkozás után a fiatal csatárígéret, Nikosz Karelisz gyönyörűen lőtt 17-ről a kapuba. 0–1!

A szünet után beállt a finnekhez Lovrencsics Gergő csapattársa, Kasper Hämäläinen, Roman Eremenko pedig szélsőből felcsapott karmesternek, és ezzel egy csapásra veszélyesebben kezdtek futballozni a fehér mezesek, a már az első félidőben is bátran fel-felfutó védő, Jarkko Hurme látványos kapásgóllal egyenlített is. 1–1!

Előhozta a régi reflexeket az egyenlítő találat a görögökből, akik néha egyenesen 6–2–2-ben védték az egy pontot, és kapura lövésig sem jutottak. Fejesig igen, de Szokratisz Papasztatopulosz Niki Mäenpää ölébe trafált. A hajrára viszont elfáradtak az északiak, így egyre bátrabban rohamoztak a görögök, immáron a Kosztasz Mitroglu, Jorgosz Szamarasz kettőssel, de eredménytelenül.

Nem lehet igazán elégedett az egy ponttal egyik fél sem, de egyik csapat sem érdemelt győzelmet – az itteni és a romániai iksszel is a magyar válogatott nyerte a legtöbbet. No és az északírek, akik budapesti sikerük után hozták a kötelezőt.

ÉSZAK-ÍRORSZÁG–FERÖER 2–0

Az északírek nagyon gyorsan kétgólos előnyt szereztek a szombat esti belfasti mérkőzésen: a 6. percben egy szögletet követően Chris Baird lefejelte a labdát, Gareth McAuley pedig jobbal a hálóba lőtt (1–0), majd a játékrész derekán Kyle Lafferty éles szögből belőtte a második gólt is (2–0).

Az újabb lehetőségek kimaradtak, és kis híján szépítettek a feröeriek: Jóan Edmundsson büntetőt harcolt ki, Fródi Benjaminsen nekifutott a letett labdának, csakhogy Roy Carroll megérezte az irányt, és vetődve kiütötte a labdát.

A fordulás után az északírek hajtottak az újabb gólokra, de nem sikerült bevenniük Gunnar Nielsen kapuját. Igaz, a Windsor Park közelmúltban sokat nélkülöző közönsége a biztos labdatartásért is hálás volt, ami nem csoda, hiszen kedvenceik két forduló után pontveszteség nélkül vezetik az F-csoportot.

Feröer következő ellenfele Magyarország lesz kedden Tórshavnban, az északírek Görögországba utaznak.

ÉSZAK-ÍRORSZÁG–FERÖER 2–0 (2–0)
Belfast, Windsor Park. V:
Alon Jefet (izraeli)
ÉSZAK-ÍRORSZÁG: Carroll – C. McLaughlin, McAuley (McCullough, 56.), Hughes, Ferguson – McGinn (McCourt, 67.), Davis, Baird, Norwood, Ward – K. Lafferty (Magennis, 84.). Szövetségi kapitány: Michael O'Neill
FERÖER: Nielsen – Gregersen, Nattestad, P. Justinussen (Bartalstovu, 91.), V. Davidsen – Naes, Benjaminsen, Hansson – Holst (B. Olsen, 81.), Edmundsson, Klettskard (A. Hansen, 75.). Szövetségi kapitány: Lars Olsen
G: McAuley (6.), K. Lafferty (21.)

Korábban
ROMÁNIA–MAGYARORSZÁG 1–1 (1–0)
G: Rusescu (45.), ill. Dzsudzsák (82.)

AZ F-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Észak-Írország 2 2 4–1 +3 6
2. Finnország 2 1 1 4–2 +2 4
3. Románia
2
1
1

2–1
+1
4
4. MAGYARORSZÁG 2 1 1 2–3 –1 1
5. Görögország 2 1 1 1–2 –1 1
6. Feröer 2 2 1–5 –4 0

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik