nemzetisport.hu
2014.10.14 20:21 Frissítve: 2015.03.31 03:12

Egy gól, három pont, megszenvedtünk Tórshavnban

A Dárdai Pál vezette magyar labdarúgó-válogatott a Románia elleni döntetlen után 1–0-s győzelmet aratott Feröer felett Tórshavnban Eb-selejtezőn.

Szalai góljával nyert a magyar válogatott (Fotó: MLSZ-Facebook)

ÖSSZEFOGLALÓ

ELSŐ FÉLIDŐ

A találkozó első helyzete a hazaiaké volt, Hallur Hansson lőtt 16 méterről, Dibusz Dénesnek hatalmas bravúrral kellett debütálnia a válogatottban, a Ferencváros kapusa a léc alól tolta ki a labdát. Az első tíz perc a feröerieké volt, nem tudtunk helyzetet kialakítani.

 
Osztályozza a pályára lépő magyar futballisták teljesítményét!

A 17. percben veszélyeztetettek először a mieink, Dzsudzsák Balázs a bal oldalról jobbal tekert középre, de Gunnar Nielsen kiöklözte a labdát. Két perccel később máris a feröeriek kerültek helyzetbe, Jóan Símun Edmundsson hat méterről azonban nem tudott jól belefejelni a labdába.

A 21. percben Szalai Ádámot lökték fel a tizenhatos előterében, Dzsudzsák Balázs szabadrúgása után a kapus szögletre ütötte a labdát. A sarokrúgást követően Nikolics Nemanja csúsztatott, a labda Ragnar Nattestadról Juhász Roland elé került, aki Szalaihoz passzolt, a támadó pedig egy lépésről az üres kapuba helyezett – 0–1!

A Hoffenheim játékosa – két nap híján – két év után volt ismét eredményes nemzeti színekben, 21. meccsén a nyolcadik gólját szerezte.A 28. percben kis híján megdupláztuk előnyünket, Tőzsér Dániel lőtt 20 méterről a kapura, Nielsen bravúrral védett, a kipattanóra Nikolics és Szalai is érkezett, ám a védők felszabadítottak. Hét perccel később Korhut Mihály tüzelt, nem sokkal ment kapu mellé a labda.

A szünet előtt még Juhászért kellett izgulnunk (aki Fródi Benjaminsen könyökével találkozott), valamint Szalait is ápolni kellett – szerencsére egyik esetben sem volt súlyos a baj –, Hansson veszélyesnek tűnő lövése pedig elkerülte Dibusz kapuját.

MÁSODIK FÉLIDŐ

 
Az F-csoport eddigi eredményei, további program
A keddi Eb-selejtezők eredményei és csoportállások

A szünetben Dárdai egy helyen változtatott csapatán, Nikolics helyett Fiola Attila jött, Simon Krisztián így feljebb léphetett a középpályára, Gera Zoltán pedig behúzódott Szalai mögé. Az 56. percben veszélyeztettünk először, Dzsudzsák bal oldali beadásáról azonban Gera és Juhász is lemaradt az érkezők közül.

A 75. percben Edmundsson próbálkozott akrobatikus mozdulattal kapunkba juttatni a labdát, de szerencsére nem találta el jól. Nyolc perccel később egy kontra végén Dzsudzsák lőtt, Nielsen azonban védett.

A hátralévő időben a hazaiak támadtak, a mieink védekeztek – nem túl eseménydús találkozón, vért izzadva nyert 1–0-ra a magyar válogatott.

A lényeg azonban az, hogy a három pont megvan. Ezzel megszületett a Dárdai-csapat első győzelme.

Juhász Roland: Idegölő, de szép győzelem volt

„A feröeri kapitány a 2–0-t is reálisnak tartotta volna”

Broadcast live streaming video on Ustream

 FOGMOSÁS, KÖPÉS, FELEJTÉS – DÁRDAI PÁL

„Kiszenvedtük a három pontot – kezdte az mlsz.hu-nak adott értékelését Dárdai Pál. – Nem kezdtünk jól, hogy mi ennek az oka, azt nem tudom, lehet, hogy túl sokat edzettek a fiúk a kezem alatt, de az is lehet, hogy túl sok volt az információ. Mind a két meccset rosszul kezdtük, talán a nyomás miatt. A fejekkel van egy kis gond, ennek ki kell majd deríteni az okát. Az ellenfél hozzá volt szokva a csúszós, műfüves pályához, nekünk sokszor elugrott a labda, ebből ők meg is tudtak indulni. A legfontosabb azonban, hogy három ponttal mehetünk haza. Ezt úgy szokták mondani, hogy »mosd meg a fogad, köpj, és felejtsd el az egészet, készülj a következőre«. A profi labdarúgásban egy számít: a három pont, ezért mondom, hogy ennek a győzelemnek örülni kell. A futballisták egy ilyen mérkőzés után talán nem örülnek felhőtlenül, én is tudom, hogy kiszenvedtük a győzelmet, de a lényeg, hogy hazavittük a három pontot."

LABDARÚGÓ EURÓPA-BAJNOKSÁG 2016
SELEJTEZŐ, CSOPORTKÖR 3. FORDULÓ

FERÖER–MAGYARORSZÁG 0–1 (0–1)
Tórshavn, Tórsvollur Stadion. V: Kulbakov (fehérorosz)
FERÖER:
Nielsen – V. Davidsen, Nattestad, Gregersen, Naes – S. Vatnhamar (Sörensen, 81.) Benjaminsen, Holst (Bartalsstovu, 69.) – Olsen, Hansson – Edmundsson (Hansen, 76.) Szövetségi kapitány: Lars Olsen
MAGYARORSZÁG: Dibusz – Simon K., Juhász, Kádár, Korhut – Gera, Varga J., Tőzsér (Kalmár, 73.), Dzsudzsák – Szalai (Priskin, 84.), Nikolics (Fiola, 46.). Szövetségi kapitány: Dárdai Pál
G: Szalai (21.)
A CSOPORT MÁSIK KÉT KEDDI EREDMÉNYE
FINNORSZÁG–ROMÁNIA1 0–2 (0–0)
G:
Stancu (54., 83.)
GÖRÖGORSZÁG–ÉSZAK-ÍRORSZÁG 0–2 (0–1)
G:
Ward (9.), K. Lafferty (51.)

AZ F-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Észak-Írország 3 3 6–1 +5  9
2. Románia 3 2 1 4–1 +3  7
3. Finnország 3 1 1 1 4–4   0 4
4. MAGYARORSZÁG 3 1 1 1 3–3   0 4
5. Görögország 3 1 2 1–4 –3  1
6. Feröer 3 3 1–6 –5  0
2022.11.27 08:24:14

Magyar válogatott nemzetisport.hu

Nádas Ödön bátor volt, de a csapatból hiányzott a szív, a lélek.

2022.11.25 17:39:00

Magyar válogatott nemzetisport.hu

A Dunaszerdahely középpályása 596 nap válogatottbeli kihagyás után elszántabb, mint valaha.

2022.11.25 19:47:07

Magyar válogatott nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Az utóbbi hetek, napok a búcsú jegyében teltek, Mészölytől örökre, Dzsudzsák és Szalai esetében csak a válogatottól. A lényeg az, hogy megint van, aki továbbadja a lángot, s van, aki átveszi.

2022.11.25 19:44:57

Magyar válogatott nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. Lenyűgöző, ahogy a játékosok a labdához érnek, ütemre lelnek, passzolnak, megelőznek.

2022.11.25 00:11:58

Magyar válogatott nemzetisport.hu

ALAPVONAL. November 25., a Magyar labdarúgás napja. Annak, aki igazi híve a futballnak, minden nap ünnep, amikor meccs van. Emlékszem, ha fölmentem egy stadion lépcsőjén, megálltam, megláttam a zöld gyepet, már kisgyerekként is lett bennem valami le nem írható, semmi máshoz nem hasonlítható emelkedettség.