DAC: egyelőre Marco Rossi irányítja a csapatot az Európa-ligában!

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.06.20. 10:32
null
Marco Rossi egyelőre marad a DAC-nál is (Fotó: fcdac.sk)
A Dunaszerdahely labdarúgócsapatának hivatalos honlapja szerdán közleményben reagált Marco Rossi szövetségi kapitányi kinevezésére, a közleményből egy váratlan részlet is kiderült: az olasz szakember marad a felvidéki klubnál az Európa-ligára, amíg nem találják meg az utódját.

 

A klub hivatalos közleményét változtatás nélkül tesszük közzé:

„Az FC DAC 1904 futballklub tudomásul veszi a tényt, hogy Marco Rossi elfogadta a Magyar Labdarúgó-szövetség ajánlatát, és ő lett a magyar felnőttválogatott szövetségi kapitánya az elkövetkező két évre.

A közös megegyezés szerint az Európa-ligában továbbra is Marco Rossi irányítja a csapatot, egészen az utódja kinevezéséig.

Ez új helyzet a klubunk számára, és a klubvezetés mindent megtesz annak érdekében, hogy megtaláljuk a vezetőedzőnk megfelelő utódját, aki 25 év után ismét kivezette klubunkat az európai kupaküzdelmekbe.

Marco Rossinak és az egész stábjának sok sikert kívánunk a magyar válogatott élén. Bízunk benne, hogy a DAC-nál letöltött idő alatt olyan értékekkel gazdagodott, amelyekből a magyar válogatott melletti munkássága során is meríteni tud.

A fent említett változás az egész edzői stábot is érinti, hiszen Rossi mellett Cosimo Inguscio és Giovanni Constantino is Magyarországra távozik.”

A szlovák bajnokság előző idényében harmadik helyen végző DAC az Európa-liga első selejtezőkörének szerdai sorsolásán a szlovén Domzalét, az azeri Qabalát, a grúz Dinamo Tbiliszit, a skót Rangersöt és a ciprusi Apollon Limassolt kaphatja ellenfélül.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik