Csábi: Nekünk nagyobb álmaink voltak

Vágólapra másolva!
2013.10.15. 23:09
null
Vanczák Vilmosék azért megtapsolták a szurkolókat (Fotó: Mirkó István)
Csábi József megbízott szövetségi kapitányt és játékosait nem érte váratlanul, hogy az Andorra elleni vb-selejtezős győzelmük után füttyszóval búcsúztatta őket a Puskás Ferenc Stadion közönsége. Az andorrai kapitány szerint nem a magyar futballválogatott hibája, hogy csak 2–0-ra tudta megverni csapatát.

„Megmondom őszintén, erre felkészültünk, az elmúlt hónapok eseményei után várható is volt – kezdte értékelését Csábi József, akit arról kérdezett az M1, mit szól a válogatottat búcsúztató füttyhöz. – Ezen a mérkőzésen talán görcsösek voltak a fiúk, mentek, de az elmúlt napok eseményei rajtuk is meglátszódtak. Nyilván nem akarunk kifogásokat keresni. Nyertünk, lezártuk ezt a sorozatot a harmadik helyen, mások dolga eldönteni, hogy ez jó-e vagy sem, nekünk nagyobb álmaink voltak.”

„Nem volt szó Szalai Ádám megnyilvánulásáról. Felhívtam a figyelmüket – az elmúlt három napban nagyon sok dolog történt –, hogy csak ez a mérkőzés fontos, erre kell koncentrálni. Nem látok a játékosok fejébe, nem tudom, kiben mi játszódott le. Ez a közösség nem az volt, mint amely pár nappal ezelőtt”– tette hozzá.

A harmadik hely nem kidobandó eredmény

„Elemeztük az andorraiakat, tudtuk, hogy nem könnyű feltörni őket – mondta a megbízott szövetségi kapitány immár a mérkőzés utáni sajtótájékoztatón. – Arra készültünk, hogy hamar gólt szerzünk, és megtörjük őket. Ez nem sikerült, a szünetben megbeszéltük a dolgokat. Az első gól után ők is kijjebb jöttek, ami megkönnyítette a helyzetünket. Nem túl jó játékkal nyertünk, de győzelemmel zártunk, ez a legfontosabb. Örülni nem lehet a harmadik helynek, ám az elmúlt napokban sok minden elhangzott kritika gyanánt, hogy sokszor csak szerencsével tudtunk nyerni. Tíz forduló alapján nem érdemtelen, hogy harmadikak lettünk. Az elmúlt hónapok okán közel sem örülhetünk ennek a helynek.”

„Nem szeretek kiemelni senkit, de ha a pozitív oldalt nézem, akkor Stieber Zoli nagyon tetszett, és Koman is sokat mozgott, nagy területet játszott be. Arra kaptam megbízatást, hogy péntektől keddig vezessem a válogatottat, ebben a három napban kellett gondolkodnom, a meglevő keretből kellett csapatot formálnom.”

Nikolics: Rosszul hittük, hogy az első gól után könnyebb lesz

„Ma este már nem beszélek az exkapitány úrral, bocsánat, én is az vagyok, szóval később biztos átbeszéljük, kiértékeljük a sorozatot” – mondta Csábi József Egervári Sándorról, aki a helyszínen nézte meg a mérkőzést, és a mieink öltözőjében is járt.

A Hollandiában nyolc gólt kapó Bogdán Ádám helyett Király Gábor kapott bizalmat, aki a harmadik helyen áll a magyar örökranglistán 90 válogatott fellépésével.

„Ilyen három nap után úgy éreztem, egy rutinos kapusra van szükség, aki minden rezdülését ismeri a játéknak” – indokolta a kapuscserét Csábi József.

KOLDO ÁLVAREZ: CSAK A SZERENCSÉN MÚLT, HOGY NEM TUDTUNK BETALÁLNI

Az andorrai válogatottat irányító Koldo Álvarez szerint az ő érdemük, hogy a magyarok csak 2–0-ra tudtak nyerni ellenük.

„Ami a játékosok munkáját és az energiát illeti, nem lehet kifogásom – nyilatkozta Andorra szövetségi kapitánya, Koldo Álvarez. – Helyzeteink voltak, és csak a szerencsén múlt, hogy nem tudtunk betalálni. Ha sikerült volna gólt szereznünk, versenyben lehettünk volna a meccs végéig. A szerencse persze nem jön magától, kerestük a megoldásokat, és jó úton vagyunk. A magyarok megpróbálták játszani a saját játékukat, inkább Andorra érdeme, és nem az ellenfelünk hibája, hogy nem tudott több gólt szerezni. A magyar válogatottnál meglevő hangulat sem segített.”

„Általában igazságosak a selejtezősorozatok eredményei, ez azt mutatja, hogy a románok voltak a legerősebbek a második helyért harcoló három csapat közül” – válaszolta Koldo arra a kérdésre, hogy melyik a legerősebb a magyar, román, török hármasból, hozzátéve, továbbra is az a céljuk, hogy nehéz legyen őket legyőzni, és legyenek helyzeteik.

Bár végül szerzett gól és pont nélkül zártak, az andorrai kapitány dolgozik tovább – nem fáradt bele –, ha a szövetség is így gondolja.

Németh visszacsábítaná a szurkolókat a stadionokba

VILÁGBAJNOKI SELEJTEZŐK, EURÓPAI ZÓNA
D-CSOPORT
MAGYARORSZÁG–ANDORRA 2–0
Budapest, Puskás Ferenc Stadion. V: Stefanski (lengyel)
MAGYARORSZÁG: Király – Vanczák, Lipták (Korcsmár, a szünetben), Mészáros N., Devecseri (Varga J., a szünetben) – Stieber, Elek Á., Koman, Dzsudzsák – Nikolics, Szalai (Németh K., 76.). Megbízott szövetségi kapitány: Csábi József
ANDORRA: Pol – C. Martínez, M. García, Sonejee, Lima, E. García, San Nicolas – Peppe, Vieira, Lorenzo (Clemente, 87.) – Riera (Moreira, 63.). Szövetségi kapitány: Koldo Álvarez
Kiállítva: San Nicolas (88.)
Gólszerző:
Nikolics (52.), Lima (77. – öngól)

A CSOPORT TÖBBI MÉRKŐZÉSÉN
Románia–Észtország 2–0

Törökország–Hollandia 0–2

A CSOPORT VÉGEREDMÉNYE
1. Hollandia 10 9 1 34–5 +29 28
2. Románia 10 6 1 3 19–12 +7 19
3. MAGYARORSZÁG 10 5 2 3 21–20 +1 17
4. Törökország 10 5 1 4 16–9 +7 16
5. Észtország 10 2 1 7 6–20 –14 7
6. Andorra 10 10 0–30 –30 0


SZAVAZÁS

Értékelje 1-10-es skálán a magyar válogatott játékosainak Andorra ellen nyújtott teljesítményét!

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik