Bodnár: Hónapokig hitegetett, ilyen ember is Moniz

Vágólapra másolva!
2014.01.20. 08:57
null
Bodnár lemezlovasként is felbukkant, de állítása szerint nem különösképp vonzza az éjszakai élet (Fotó: Tumbász Hédi)
Bodnár László nem vonult vissza, sőt, továbbra is futballozni szeretne. A magyar válogatott korábbi játékosa a Nemzeti Sportnak adott interjúban elmondta, hazugságok és veszekedések árnyékolják be a karrierjét, és beszélt Ricardo Moniz emberi oldaláról is.

 

– Ha az ember rákeres a nevére az interneten, felfedezheti, hogy a Nyíregyháza az utolsó fellelhető állomása, onnan az előző szezon végén távozott. Miért tűnt el a magyar futballból?
– Mert nyáron egy csapathoz sem sikerült elszerződnöm – mondta a negyvenhatszoros válogatott labdarúgó, Bodnár László. – Nyíregyházáról el kellett jönnöm, de azt nem szeretném elmondani, hogy miért… Sajnos egyetlen menedzserirodával sem állok összeköttetésben, ezért nyáron hiába vártam az ajánlatokat, nem kaptam egyet sem.

– Ezek után gondolt arra, hogy befejezi a játékot?
– Egyáltalán nem. Továbbra is futballozni szeretnék, ősszel rendszeresen eljártam futni, úszni és erősíteni. Tudok futballozni, a rutinom is megvan, sikeres alapozással ma is megállnám a helyem az élvonalban. Korábban is előfordult, hogy fél évig nem volt csapatom, majd Pécsre szerződtem, és nem is ment rosszul a játék.

– Köztudomású önről, hogy a futballpálya mellett az éjszakai élet is vonzza, lemezlovasként is dolgozik.
– Ez az egyik legnagyobb hazugság, ami elterjedt rólam. Sokan lovagolnak ezen a témán, ám csak arról van szó, hogy amikor fél évig nem volt csapatom, elvállaltam néhány fellépést mint lemezlovas, de ennyi. Legutóbb is egy jótékonysági rendezvényen vettem részt, beteg gyerekeken segítettünk. Nem vagyok az éjszakai élet császára, csak sajnálni tudom azokat, akik ezt gondolják rólam.

– A Debrecennel kétezer-kilencben a Bajnokok Ligája csoportkörébe jutott, majd bajnok lett, utána a Red Bull Salzburg csapatához igazolt. Mintha utána megtört volna a karrierje.
– Ebben van valami, mindenesetre akkor el kellett jönnöm Debrecenből. Az a Loki remek csapat volt, a Bajnokok Ligája főtábláján szerepeltünk, majd decemberben közölték velem, hogy nincs pénz a fizetésemre, miközben a klub milliárdokkal lett gazdagabb a BL-szereplés miatt. Szóltak, hogy ingyen eligazolhatok, majd mikor az egyik osztrák klub érdeklődött irántam, hirtelen megkértek, hogy hosszabbítsak, nyilván pénzt szerettek volna látni értem. Nem írtam alá semmit, mert nem vagyok báb. Ha nem rúgok gólt a Levszki Szófia elleni BL-selejtezőn, nem biztos, hogy főtáblára jut a csapat, ennek ellenére nem becsültek meg a vezetők. Ami Ausztriában történt, arról eddig hallgattam, mert Ricardo Moniz volt a Ferencváros edzője, most azonban elmondom az igazat. Mikor kinevezték a Salzburg edzőjének, két hónapon keresztül dolgoztunk együtt, nem sok volt hátra a szerződésemből, mást sem hallottam, mint hogy mennyire elégedett velem, szüksége van a rutinos labdarúgókra, nagy hasznára leszünk a csapatnak. Elismerem, nagyon jó edzéseket tartott, ám mikor lejárt a szerződésem, közölte, mehetek, amerre látok hat másik társammal együtt, akiket szintén hónapokig hitegetett. Ilyen ember is Ricardo Moniz.

– Mi volt meg abban a Debrecenben, ami hiányzik a magyar csapatokból?
– Nagyon jó társaság volt, jó játékosokkal. Nagyon ritkán jön össze az ilyen Magyarországon, de azt sem szabad elhallgatni, hogy szerencsénk is volt. Ennek ellenére van bennem hiányérzet. Szerintem túlságosan elájultunk attól, hogy BL-főtáblás lett a csapat, holott – nem szeretnék senkit sem megbántani – képesek lettünk volna a pontszerzésre is a csoportkörben, de nem tudták kihozni belőlünk. Aztán szélnek eresztették a keretet, ahelyett, hogy megtartották volna az együttes gerincét és tovább erősítették volna. Milliárdokat kapott akkor a klub, ha én lettem volna az elnök, biztos, hogy megerősítem a csapatot. Ha csak minden második évben sikerül a főtáblára jutás a BL-ben vagy az Európa-ligában, sokkal jobban járna a magyar labdarúgás. Jobban meg kellett volna becsülni azt a csapatot, hiszen nyáron is kiderült, mennyire nehéz a dolga egy magyar együttesnek Európában.

– Ne haragudjon, de megkerülhetetlen kérdés a balesete, amikor a Debrecen játékosaként halálra gázolt egy biciklist. Ez mekkora szerepet játszott abban, hogy csak egy évet töltött itthon? Egyáltalán, tud szabadulni az emléktől?
– Nem ez volt a döntő tényező, de nem tagadom, teljesen padlóra kerültem az eset után. Debrecenben ugyanakkor mindenki kiállt mellettem, amiért a mai napig hálás vagyok. Ilyen tragédián sohasem tud túllépni az ember, nekem sem sikerült, a mai napig kísért a történet. A magyar szurkolók között ráadásul rengeteg bunkó volt, akik ezen viccelődtek, folyamatosan gúnyolódtak rajtam. Kíváncsi vagyok, ők mit éreztek volna a helyemben.

MIÉRT KERÜLT PARTVONALON KÍVÜL A DINAMO KIJEVNÉL? MIÉRT NEM JUTOTT KI A VÁLOGATOTTAL EGY VILÁGESEMÉNYRE SEM? KI A LEGNAGYOBB JÁTÉKOS, AKI ELLEN JÁTSZOTT? KÉRDÉSEK ÉS VÁLASZOK A HÉTFŐI NEMZETI SPORTBAN!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik