Fordított és továbbjutott Panama ellen a soccaválogatott

BOBORY BALÁZS (Cancún)BOBORY BALÁZS (Cancún)
Vágólapra másolva!
2024.02.24. 19:06
A magyar soccaválogatott továbbjutott Panama ellen (Fotó: Facebook/International Socca Federation)
Hiába vezetett korán az ellenfél, a magyar soccaválogatott végig dominált, és 4–2-re nyert Panama ellen a Mexikóban zajló Copa América nyolcaddöntőjében.

Az eddigieknél azért komorabbak voltak az arcok a reggeli előtt.

A magyar soccaválogatott tagjai a csoportkör utolsó mérkőzésén megtapasztalták, milyen egy világelitbe tartozó együttes ellen játszani. Dicséretes, hogy senki nem mentegette magát, kereste a kifogásokat, hanem elismerte, fejlődni kell, elsősorban dinamikában, egy az egy elleni játékban, összeszokottságban. Utóbbira azért van lehetőség, Roni Ribeiro da Silva együttese csak az ősszel állt össze, hetente egyet edzett, és sok az újonc fiatal a keretben, vagyis kell idő, hogy sok minden automatizmussá váljon.

A Mexikó elleni vereség azzal is járt, hogy szombaton a nyolc közé jutásért már délelőtt (magyar idő szerint késő délután) is játszani kellett, mégpedig Panama ellen. A tűző napsütés és meleg nem könnyítette meg a pályára lépők dolgát, de a szakmai stáb szerint talán nem is baj, hogy a csoport második helyével lett még egy plusz feladat, amelyen csiszolható a csapatjáték.

Ahogy azt megszoktuk már ezen a tornán, a panamai alakulat is tele volt apró, de annál fürgébb, remek technikájú játékossal. Az elején sikerült is meglepniük a mieinket Szacskó – Hollauer, Huszty, Szabó M., Tolnay, Vörös-Torma. Csere: Iváncsik (kapus), Barcsay, Petrics, Sóron, Sztojka. Szövetségi kapitány: Roni Ribeiro da Silva –, ám a vezetést egy jó felismerésnek köszönhetően szerezték meg, Dwight Vargas egy távoli szabadrúgásból külsővel ellőtte a sorfalunk mellett a labdát. Szerencsére sikerült feljebb kapcsolnia magyar válogatottnak, a 21 éves Tolnay Rokkó egy remek csel után 7 méterről kilőtte a bal alsó sarkot.

Maradt támadásban Roni legénysége, amely fizikailag és taktikailag is ellenfele fölé nőtt, Vörös-Torma Martin előbb egy bombával, aztán egy kipattanót értékesítve kettőre növelte az előnyünket.

A fordulás után még több helyzetük lett a mieinknek, Vörös-Torma emberhátrányban talált be egy újabb pontos lövéssel. Panamának szétesett a védekezése, a magyar csapat nem kevesebb mint öt kapufáig jutott, az ellenfél csak az utolsó percben szépített.

Sikerült tehát a nyolc közé jutni, az Egyesült Államok elleni negyeddöntőre magyar idő szerint vasárnap hajnalban, hajnali háromkor kerül sor.

SOCCA COPA AMÉRICA
Nyolcaddöntő
Magyarország–Panama 4–2 (3–1)
A magyar gólszerzők: Vörös-Torma 3, Tolnay

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik