Sportrádió: a MACS vezetője osztotta meg, mennyi mintavétel zajlik le egy Eb alatt

S. B.S. B.
Vágólapra másolva!
2024.01.29. 21:21
Dr. Tiszeker Ágnes a Sportrádióban mondta el, nehéz év vár a MACS-ra (Fotó: Sportrádió)
Dr. Tiszeker Ágnes, a Magyar Antidopping Csoport vezetője a Sportrádió Hazafutás című műsorában arról beszélt, hogy egy futball Európa-bajnokságon mennyi doppingellenőrzés történik, de szó esett a párizsi olimpiai játékok előtti vizsgálatokról is.

 

A szakember elsősorban arról beszélt, hogy a futballban alapvetően kevés pozitív doppingeset van, pedig az ellenőrzésekre rengeteg pénzt költ az UEFA és a FIFA is.

„Egy Európa-bajnokságon akár 2-3000 mintavétel is lezajlik, mégis elszórva akadnak pozitív minták. A futballban inkább a regeneráció felgyorsítására használnak egyes játékosok doppingszereket, hisz tudjuk, egy szteroiddal felpumpált testet nehéz lenne kilencven percen keresztül mozgatni.”

Tiszeker arról is beszélt, hogy rengeteg munkával jár egy ilyen mozgalmas év. 

„Már az ifjúsági olimpiai előtt is meg kellett vizsgálni az egész csapatot, de természetesen idén még több nagyobb esemény is lesz.”

A folytatásban pedig arról is szó esett, mely sportolókat kell majd biztosan megvizsgálni a párizsi olimpia előtt. 

„Doppingellenőrzés szempontjából is van egy nemzetközi világranglista minden sportágban, és nyilván, aki potenciálisan esélyes az éremszerzésre, azokra súlyozottan figyelnie kell minden országnak. Tehát az biztos, hogy még rengeteg mintavétel vár ránk.”

A TELJES BESZÉLGETÉS IDE KATTINTVA HALLGATHATÓ MEG!

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik