Bolgár–magyar: reagált a szövetség az újabb stadiongondra

Vágólapra másolva!
2023.11.09. 13:42
null
A Hriszto Botev stadion
Mint beszámoltunk róla, problémák akadtak a jövő csütörtöki, Bulgária–Magyarország Eb-selejtező helyszínéül utólag kijelölt stadionnal. A plovdivi Hriszto Botev Stadionban az eredeti ütemterv szerint felújítási munkákat végeznének a jövő héten, ezért a kivitelező cég a helyi önkormányzatnak jelezte, a létesítményben nem lenne biztonságos válogatott mérkőzést rendezni. Megkerestük a bolgár szövetséget, amelytől rövid választ kaptunk a jelenlegi helyzetet illetően.

Mint ismert, a Bolgár Labdarúgó-szövetség biztonsági okokból megváltoztatta a november 16-i Bulgária–Magyarország mérkőzés helyszínét és időpontját, valamint úgy döntött, hogy a mérkőzésre nem léphetnek be szurkolók. A találkozót a 20.45-ös szófiai kezdés helyett 18 órától tartják Plovdivban – jelen állás szerint.

Csütörtökön délelőtt PIMK építőipari és szállítmányozási cég közösségi oldalán jelezte, hogy Plovdiv polgármestere, Kosztadin Dimitrov egy hivatalos levelet kapott a Hriszto Botev Stadiont építő DZZD College nevű építőipari vállalattól, amely szerint 2023. november 13. és 20. között nem ajánlott labdarúgó-mérkőzéseket rendezni a létesítményben, így a november 16-ra kiírt Bulgária–Magyarország Európa-bajnoki selejtezőt sem lenne szabad ott lejátszani.

Megkerestük a Bolgár Labdarúgó-szövetséget reakció végett és az alábbi szűkszavú választ kaptuk Viktor Ignatov sajtófőnöktől:

„Ha a mérkőzés helyszínében bármilyen változás lesz, azt a hivatalos csatornáinkon bejelentjük. Jelenleg azt mondhatom, hogy a mérkőzést Plovdivban rendezik meg” – közölte a bolgár szövetség a szóvivője útján.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik