Bolgár–magyar: „Szabotálni akarják a meccset” – egy aláíráson múlik minden

P. K.P. K.
Vágólapra másolva!
2023.11.13. 08:49
null
Továbbra is kérdéses, meg lehet-e rendezni csütörtökön a plovdivi stadionban a Bulgária–Magyarország Eb-selejtezőt (Fotó: archív)
A bolgár sajtóban szinte minden órában jelennek meg új hírek, nyilatkozatok az eredetileg csütörtökre tervezett Bulgária–Magyarország Eb-selejtező kapcsán, amelynek most már veszélybe került a megrendezése – ez derül ki a Bolgár Labdarúgó-szövetség (BFS) ügyvezető-igazgatóhelyettese, Hriszto Zapjanov vasárnapi nyilatkozatából is.

 

Mint ismeretes, vasárnap kiderült, az idő rövidsége miatt a Bulgária–Magyarország mérkőzést Plovdivból már nem lehet tovább költöztetni, ha ott nem tudják megrendezni csütörtökön, akkor nem lesz mérkőzés, és Magyarország 3–0-val megkapja a három pontot. Eközben Kosztadin Dimitrov, Plovdiv polgármestere újra megerősítette, nem támogatja, hogy az egyébként zárt kapus Eb-selejtezőt Plovdivban rendezzék, mert túl későn jelezte a szövetség a rendezési szándékát. Ezek után nyilatkozott vasárnap a BFS részéről Hriszto Zapjanov ügyvezető-igazgatóhelyettes.

„Ha nincs a Botev-stadion, akkor nem lesz meccs, tiszta és egyértelmű a helyzet – idézi a sportal.bg Hriszto Zapjanovot. – Azok a felvetések, hogy a BFS félelemből vagy más okokból döntött a plovdivi rendezés mellett helytelenek és rendkívül rombolóak a futballunkra és a hazánkra nézve. A szövetségben minden ember azon dolgozik, hogy a mérkőzést meg tudjuk rendezni, mert ha nem lesz meccs, annak nyilvánvalóan következményei lesznek, melyek a teljes bolgár futballra vonatkoznak majd. Emberek veszíthetik el az állásukat mások makacssága miatt, remélhetőleg a mérkőzést szabotálni szándékozók tisztában vannak ezzel.”

Az ügyvezető üzent a plovdivi stadiont építő cég tulajdonosának, az Eb-selejtező plovidvi rendezését leginkább ellenző Ilijan Filipovnak is, aki korábban azt állította, megfenyegették őt a szövetség részéről. Zapjanov azt mondta, a valótlanságokat állító Filipovval a bíróságon fognak találkozni. Végül arra is válaszolt, min vagy kin múlik most leginkább, hogy meg tudják-e rendezni csütörtökön a Magyarország elleni Eb-selejtezőt.

„A labda a plovdivi önkormányzatnál van, és felszólítom őket, hogy a józan ész szerint járjanak el. A tét itt nem Hriszto Zapjanov vagy a stadion építője vagy bármely más személy jövője, hanem a bolgár válogatott és a bolgár futball. Nagyon remélem, hogy megkapjuk Kosztadin Dimitrov polgármester aláírását, mert, ha nem, akkor annak katasztrofális következményei lesznek” – mondta Zapjanov.

Végső döntés – ami a jelek szerint tehát Kosztadin Dimitrov polgármester kezében van, az ő jóváhagyásán múlik a plovidivi meccs – ma várható arról, hogy lesz-e Eb-selejtező Bulgáriában, csütörtökön...

LABDARÚGÓ EB 2024
SELEJTEZŐ, G-CSOPORT
November 16., csütörtök
Montenegró–Litvánia
Bulgária–Magyarország
Szabadnapos: Szerbia

November 19., vasárnap
Szerbia–Bulgária
Magyarország–Montenegró
Szabadnapos: Litvánia

A G-CSOPORT ÁLLÁSA
1. MAGYARORSZÁG64211– 4+714
2. Szerbia741213– 7+613
3. Montenegró6222 6– 8–2 8
4. Litvánia7133 8–12–4 6
5. Bulgária624 3–10–7 2

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik