Bolgár–magyar: az önkormányzat nem ad engedélyt, nem lesz meccs Plovdivban – hivatalos

P. K.P. K.
Vágólapra másolva!
2023.11.13. 13:32
null
Jelen állás szerint a héten nem rendeznek válogatott meccset Plovdivban (Fotó: archív)
A bolgár sajtó a plovidvi önkormányzat közleményére hivatkozva tényként közli, hogy hétfőn megerősítették korábbi döntésüket, és nem járulnak hozzá a Bulgária–Magyarország Eb-selejtező megrendezéséhez a Hriszto Botev Stadionban.  

Azzal, hogy a plovdivi önkormányzat megerősítette korábbi döntését, és nem adja át használatra a bolgár szövetségnek a Hriszto Botev Stadiont a csütörtöki, Magyarország elleni Eb-selejtezőre, egyelőre azt jelenti, hogy a bolgár szövetség nem fogja tudni megrendezni a mérkőzést. Azt ugyanis a hétvégén már bejelentette a bolgár szövetség, hogy az idő rövidsége miatt további költöztetésre nincs lehetőség.

A Nemzeti Sport már pénteken hírt adott arról,hogy információink szerint a plovdivi önkormányzat nem járul hozzá a meccsrendezéshez, ez a döntés vált hivatalossá a mai bejelentéssel. Most a bolgár szövetségen a sor, hogy hivatalosan lemondja a meccset, ha az UEFA-val nem sikerül mégis megegyezni másik helyszínről, bár ez erősen kétséges az idő rövidsége miatt.

Hétfőn délután előbb a plovdivi stadion felújítását végző cég adott ki egy közleményt a Facebook-oldalán arról, hogy a folyamatban lévő munkálatok miatt – azokat részletezte is a közlemény – a létesítményt nem tudják csütörtökre olyan állapotban átadni a bolgár szövetségnek, hogy az a mérkőzésre érkezők testi épségét ne veszélyeztesse.

„A Bolgár Labdarúgó-szövetségnek küldött levelében a plovdivi önkormányzat megerősíti pénteki döntését, amelynek alapján nem tud engedélyt adni a szövetségnek a Hriszto Botev Stadion használatára a 2023. november 14. és 16. közötti időszakban” – fogalmaz hétfői közleményében az önkormányzat, hivatkozva a stadion felújítását végző kivitelező bejelentésére.

A bolgár szövetség az önkormányzat bejelentésére még nem reagált, de az elmúlt egy napbanHriszto Zapjanovügyvezető-igazgatóhelyettes, majdBoriszlav Popovügyvezető, aztán a szövetség elnöke,Boriszlav Mihajlovis úgy nyilatkozott, ha a plovdivi önkormányzat nem engedélyezi a meccs megrendezését, akkor nem lesz Eb-selejtező csütörtökön Bulgáriában, márpedig ekkor a bolgár futball súlyos szankciókra számíthat. A mérkőzést ebben az esetben az UEFA várhatóan 3–0-s gólkülönbséggel a meccs elmaradásában vétlen magyar válogatott javára ítélné, amivel biztossá válhatna a mieink jövő évi Eb-részvétele (mint ismert, a magyar válogatott egy pontra van az Eb-részvételtől).

LABDARÚGÓ EB 2024
SELEJTEZŐ, G-CSOPORT
November 16., csütörtök
Montenegró–Litvánia
Bulgária–Magyarország
Szabadnapos: Szerbia

November 19., vasárnap
Szerbia–Bulgária
Magyarország–Montenegró
Szabadnapos: Litvánia

A G-CSOPORT ÁLLÁSA
1. MAGYARORSZÁG64211– 4+714
2. Szerbia741213– 7+613
3. Montenegró6222 6– 8–2 8
4. Litvánia7133 8–12–4 6
5. Bulgária624 3–10–7 2

 

További részletek hamarosan.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik