Aranycsapat: Felnőttként szembesültem azzal, hogy ők sztárok voltak – Bozsik Péter

M. B.M. B.
Vágólapra másolva!
2023.11.24. 19:13
null
Bozsik Péter (Fotó: Földi Imre)
A 6:3-as magyar győzelmet hozó Anglia–Magyarország mérkőzés 70. évfordulója kapcsán adott interjút a Mandinernek Bozsik Péter. Bozsik József fia elmondta, hogy gyerekként hozzá volt szokva apja ismertségéhez, de csak felnőttként szembesült azzal, hogy az Aranycsapat tagjai mekkora sztárok voltak.

„Az, hogy apám ismert ember volt, a Honvéd és a válogatott futballistája, olimpiai bajnok, Európa-kupa-győztes és világbajnoki ezüstérmes, számomra természetes volt, hiszen beleszülettem; azzal az apró teherrel, hogy mindenhol viselkednem kellett, hiszen engem is árgus szemekkel figyeltek. Ám mivel apám abszolút sztárallűröktől mentes ember volt, jóval később, felnőttként szembesültem azzal, hogy ők igenis valódi sztárok voltak!” – fogalmazott Bozsik Péter. A 62 éves szakember ezután elmondta, játékosként nem érhetett legendás édesapja nyomába.

„Játékosként nagyon nehéz volt, hiszen apám cipőfűzőjét sem köthettem be, meg sem közelítettem a tudását és a mindent elsöprő akaratát. Azt mondták, nem voltam ügyetlen, de 22-23 évesen a Pénzügyőrben megmelegedtem, jól éreztem magam. Azért sem vágytam többre, mert azt hamar fölmértem: belőlem nem lesz 50-szeres válogatott futballista...” – mondta a korábbi szövetségi kapitány.

A TELJES BESZÉLGETÉST IDE KATTINTVA LEHET ELOLVASNI.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik