U17: „Csak élvezem” – előbb az MU ellen, majd Eb-selejtezőn játszott a magyar tehetség

N-P. T.N-P. T.
Vágólapra másolva!
2023.10.29. 07:06
A magyar U17-es labdarúgó-válogatott bár fölényben játszott Bulgária ellen, 1–0-ra kikapott a hazai rendezésű labdarúgó Európa-bajnoki selejtezősorozat 2. fordulójában, így az utolsó játéknapon mindenképp győznie kell ahhoz Bosznia-Hercegovina ellen, hogy egyenes ágon jusson tovább az elitkörbe. A találkozó után az NSO Tv stábja Jeremiás Gergő szövetségi edzővel és a dán Köbenhavn légiósával, Németh Hunorral beszélgetett, aki négy nappal korábban még a Manchester United ellen játszott az UEFA ifi Bajnokok Ligában.

Jeremiás Gergő szövetségi edző csalódott volt az eredmény miatt.

„Ezt a sportot gólra játsszák, azt reméltem, hogy ennél hatékonyabban fogunk futballozni. Kialakítottunk helyzeteket, többet volt nálunk a labda, de ezt a bolgárok nem annyira bánták, ők is erre készültek. Remélem, a harmadik mérkőzésen sikerül kivívnunk a továbbjutást.”

Videónkban elmondja, szerinte mi hiányzott a csapat játékából, de szóba kerül már a Bosznia-Hercegovina elleni meccs is, amin mindenképp nyerni kell az egyenes ági továbbjutáshoz.

A dán Köbenhavn légiósa, Németh Hunor szerint jól játszott a válogatott.

„Nagyon együtt voltunk, küzdöttünk egymásért. Nagyon szép támadásaink voltak mindkét oldalról, kombinatívak voltunk, voltak szép beadásaink, amikre érkeztünk is. Megvoltak a helyzeteink, már az első félidőben is be kellett volna rúgni őket, a másodikban meg főleg. Néha ilyen az élet, nem megy be a labda, nekik volt egy helyzetük, az sajnos bement. Persze, most idegesítő, hogy nem lett meg a három pont, amit szerintem megérdemeltünk volna, de felejtsük el, aztán fókuszáljunk a bosnyák meccsre, mert az dönt mindenről, ott kell majd berúgni a helyzeteket.”

Videónkban beszélgetünk arról is, hogy négy nappal korábban még a Manchester United ellen játszott az UEFA Ifjúsági Liában, ráadásul először volt kezdő (16 évesen az U19-eseknek kiírt ifi Bajnokok Ligájában), és csapatával nyertek is az angolok ellen.

U17-ES EB-SELEJTEZŐ
13. CSOPORT

MAGYARORSZÁGBULGÁRIA 0–1 (0–1)
Telki. Vezette:Asot Galtakcsjan (örmény)
MAGYARORSZÁG:Kocsis B. – Pál, Szekér, Rácz (Csorba, 57.) – Kostevc, Somogyi (Madarász, 57.), Németh H., Kugyela (Hős, 66.), Bolgár – Egri (Mondovics, 57.), Szép (Barkóczi, 74.)
G:Gigov (23.)

A csoport másik mérkőzésén: Bosznia-Hercegovina–Andorra 3–0 (1–0)
Az állás: 1. Bosznia-Hercegovina 4 pont (4–1), 2. Bulgária 4 (2–1), 3. Magyarország 3, 4. Andorra 0

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik