Válogatott: „Biztos vagyok benne, hogy ez innentől sima ügy” – Szalai Ádám az Eb-kijutásról

D. Á.D. Á.
Vágólapra másolva!
2023.09.19. 10:00
null
(Fotó: Török Attila)
A nemzeti csapat korábbi kapitánya, Szalai Ádám a Sportágválasztón rendezett pódiumbeszélgetésen elmondta, a kijutás akár már október 14-én, a szerbek elleni hazai mérkőzésen eldőlhet. Hozzátette, ha mégsem nyernénk a csoportrangadón, akkor sem félti Marco Rossi együttesét.

 


„A jelenlegi csoportállás szerint, a földön maradva, nagyon jó helyen vagyunk. Ha megnézzük a mérkőzéseket, a kapott gólok számát és a válogatott közelmúltbeli szereplését és mentalitását, biztos vagyok benne, hogy ez innentől sima ügy.”

Szalai arról is szót ejtett, hogy egyre több olyan magyar válogatott futballista van, aki topligában játszik. A korábbi csatár véleménye szerint a nemzeti csapatban nyújtott kimagasló teljesítmény megalapozhat egy lehetséges szerződést egy európai topklubtól.

„Az évek óta jól szereplő válogatott óriási kiugrási lehetőség a játékosoknak, beszélhetünk az elmúlt két Eb-ről, a Nemzetek Ligájáról. Olyan szinten porondon van a válogatott, hogy ez teljesen logikus.”

A visszavonulását júniusban bejelentő extámadó jelenleg a Labdarúgó Módszertani Központ szakmai és képzési tanácsadójaként tevékenykedik. Elmondása szerint új munkakörében próbálják a magyar akadémiákat még jobbá tenni, együttműködni velük, tanácsokat adni nekik, a cél minél több fiatal kinevelése, akik aztán be tudnak épülni az első csapatokba – írja az m4sport.hu.

A mieink nagyszerűen teljesítenek az Európa-bajnoki selejtezősorozatban, négy mérkőzés után 10 ponttal úgy vezetjük a tabellát, hogy minden más csapat egy meccsel többet játszott. A magyar válogatott legközelebb október 14-én, Szerbia ellen lép pályára Eb-selejtezőn a Puskás Arénában, majd három nappal később Litvániába utazik. November 16-án Bulgária vendége lesz a magyar csapat, amely november 19-én Montenegró ellen, hazai pályán zárja a csoportküzdelmeket.

A 2024-es, németországi Európa-bajnokságra az első kettő utazhat az ötösből. Szoboszlaiéknak némi biztonságot adhat, hogy a tavalyi remek Nemzetek Ligája-szerepléssel – az élvonalban nyolcadik lett a válogatott – szinte biztosan pótselejtezőn javíthatnának sikertelen kvalifikáció esetén.

A G-CSOPORT ÁLLÁSA
1. MAGYARORSZÁG 4 3 1 7–1 +6 10
2. Szerbia 4 2 1 1 6–3 +3 7
3. Montenegró 4 1 2 1 3–4 –1 5
4. Litvánia4 223–7–42
5. Bulgária 4 2 2 2–6 –4 2

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik