Sportrádió: „Apu, én leszek Magyarország legjobb kapusa!” – Fülöp Mártonra emlékezünk

Vágólapra másolva!
2023.05.03. 09:31
null
Fülöp Ferenc és Fülöpné Benjamin Gabriella Szegő Tiborral (középen) beszélgetett
„Apu, én leszek Magyarország legjobb kapusa!” – ezt mondta Fülöp Márton az édesapjának, miután hétévesen tizenhárom gólt kapott, amikor először beállt a kapuba. Később 24 alkalommal viselhette a válogatott mezét. Édesapjának legtöbbször fia mosolya jut eszébe, Fülöp Márton fájóan korán elment, május 3-án lenne 40 éves. A Hazafutásban szülei, Fülöp Ferenc és Fülöpné Benjamin Gabriella voltak Szegő Tibor vendégei.

A szülők mellett Király Gábor és Gera Zoltán is megemlékezett Fülöp Mártonról a Sportrádióban. Előbbi így fogalmazott: „Nagyon szerethető, alázatos, pozitív személyiség volt. Egy hullámhosszon voltunk, de ő mindenkivel, ritkán fordult elő, hogy valaki nem tudott vele egy húron pendülni. Csapatember volt, a maga módján bohókás, mégis komoly, modern gondolkodású, aki ettől függetlenül, a kulisszák mögött el tudta engedni magát, és meg tudott nevettetni minket a történeteivel. Épp a sorsdöntő norvégok elleni Európa-bajnoki selejtezőmérkőzés előtt állt a csapat, amikor 2015-ben elhunyt. Nagyon nehéz nap volt. Mindenképp nyernünk kellett, nyomás nehezedett ránk, nagy volt az elvárás. Tudtuk, hogy a norvégok jobbak, jó csapat. Mentálisan készültünk már a meccsre, és arra ébredtünk, hogy Marci eltávozott, ez azért ütött a csapaton. Sose felejtem el, Gera Zolival aludtunk egy szobában, odamentem az ablakhoz, kifelé néztem, ő az ágyon ült. Kérdeztem: »Akkor most?«, mire ő annyit felelt: »Menni kell tovább, meg fogjuk csinálni!« Egy nullra nyertünk Norvégiában, de a mérkőzés végén nem tudtunk önfeledten örülni.”

Fülöp Márton 2008-ban, a Magyarország–Albánia világbajnoki selejtezőmérkőzésen (Fotó: Szabó Miklós)
Fülöp Márton 2008-ban, a Magyarország–Albánia világbajnoki selejtezőmérkőzésen (Fotó: Szabó Miklós)

Gera Zoltán többek között a következőket mondta Fülöp Mártonról: „Nagyon jó srác volt, akivel kiválóan lehetett beszélgetni, nem csak futballról, az életről is. Egyenes, őszinte embernek ismertem meg, szerencsére Angliában is tölthettünk időt egymással. Hiányzik, nagyon fiatalon ment el.”

A szülőkkel készült teljes beszélgetést, a Hazafutást IDE kattintva hallgathatja meg.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik